Bir ilişkide güven problemi nasıl aşılır?

Bir sene oldu sevgilimle beraberliğimiz. İlk kez onunla sevgili oluyorum daha önce kimseyle konuşmadım ya da aşık olmadım çünkü çok fazla güven problemim vardı. 6. ayımızdayken twitter hesabından eski sevgilisini takip ettiğini gördüm ve büyük bi tartışma yaşadık, delirdim resmen. Arkadaş olduğu gerekçesini söyledi ama arkadaş da olamaz. Bitirdim ilişkiyi ve o ardından çok pişman oldu, bunu görünce neyse dedim ama o günden sonra hiç düzelmedim. O ilişkisi de 2 aylıktı. Hiçbir hatası olmadı bu ilişkide ondan başka ama benim de hiç hatam olmadı. Güvenim çok sarsıldı. O kızın isminde bi akrabam bi arkadaşım olsa dahi saykoluk derecesinde nefret ettim o ismi taşıyanlardan. Her gün girip kızın hesaplarına bakıyorum. Sevgilimin hesapları da bende. Üstünden aylar geçti ama ben bunu hiç unutamadım. Bir ilişki bir güven bir kere biter kanımca. Seviyorum ama aklıma her geldiğinde de sinirleniyorum o günkü gibi. Sevgilim bana olan sevgisinden hiç kuşkum yok lakin ainirlenmemek elimde de değil. Böyle gitmez bu ilişki diyorum her şey mükemmel bile ilerlerken. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bana bir şey söyler misiniz ne olur?
Bir ilişkide güven problemi nasıl aşılır?