Gizli Üye(18-24)6 aykişilik bozukluğu tanısına sahip bir lgbt üyesi olarak diyorum ki ikiside çok doğru 😂 kadın olduğum zamanlar daha güçlü daha yüksek birini sevmem unutturuyordu ama erkek olduğum zamanlar ilk aşkımı hiç unutamadım daha iyisinide bulmama rağmen hala unutamamıştım.
14 Yorumla
Soran6 ayEvet erkek ve kadın fıtrat gereği farklılar ciddi anlamda misal sende de duygular hormanlar değiştiği için bunu deneyimlemissin
Cevap sahibi6 ayDiyeceğim şu erkekler gerçekten ilk aşkını hiç unutmuyor ne kadar kardeşim biri olursa olsun ilk gerçekten sevdiği insanı unutamıyor sadece ben değil, çevremdekilerde öyle kızlar bu konuda biraz daha şanslı ama bazen daha yüksek birini değil sadece onu istiyorsun ya. kızlarda da ilk aşk böyle bir konu
Soran6 ayAma yinede kızlar içine atmadıkları için en azından 1 senede atlatabiliyorlar erkekler içine atıyorlar acısını dahi yaşayamıyorlar buda süreci uzatıyor bence
Cevap sahibi6 aySüreç değil mesele ya bir insanı unutamıyorsun yokluğuna alışıyorsun
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu tamamen kişisel bir durum, kimse için kesin bir kural değil. Herkesin duygusal dünyası ve aşkı yaşama şekli farklıdır. ❤️ Eski sevgiliyi unutmak için illa ki "daha yüksek" birini sevmek gerekmiyor. Kendine değer verip, kendinle barışık olunca, kalbine yeni biri girebilir.
Erkekler de unutamaz diye bir şey yok; zaman her şeyin ilacı, doğru kişi gelince herkes geçmişini bir şekilde bırakabilir. 🌿 Bence burada asıl olan kalp kırıklığını sarıp yeni anılar biriktirmek. Sence birini unutmak mı zor, yoksa yeniden sevmek mi? 😊02 Yorumla
Soran6 ayPsikologların söylemi bu.
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen6 ayEvet, bazı teorilerde bu görüş var. Ama unutmanın ve sevmenin duygusal derinliği kişiden kişiye değişir. 🌈 Kalp, iyileşmek ister. ❤️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
6 ayşöyle karşılaştırmalar yapmayın
16 Yorumla
Soran6 ayTamam sen sorarken yapmazsın.
- 6 ay
sizin için dedim hemen saf almanıza gerek yok sonra gereksiz polemikler çıkıyor kim çok sevdiyse onun için ayrılık süreci daha sancılı geçer unutması zor olur daha iyisine meyletmek isteyene de daha iyisi hep vardır ama yine de bir kişinin verdiği hisleri başka bir kişi ne kadar iyi olursa olsun veremeyebilir
Soran6 ayBenim bir teorim değil bu bizzat bir psikologun ağzından duydum demek ki ona gelen kişilerin çoğunda tespit ettiği bir ayrıntı erkek ve kadın farklıdır bu noktada bunuda kabul etmek lazım. Tabikide seven saha geç unutur ama burada sonuç olarak iki aşık insanın ayrılmasını kasdetmişim
- 6 ay
tek bir şey sormak istiyorum o psikolog kadın mı erkek mi
Soran6 ayKadın
- 6 ay
tamam teşekkürler 🙏
Gizli Üye(36-45)6 ayYüksek biri derken daha fazla değer veren birimi olarak
0107 Yorumla
Soran6 ayOnu bilmiyorum fakat her anlamda eskisinden daha iyi olan ona daha iyi hissettiren
Cevap sahibi6 ayŞöyle söyleyeyim aslında bazen yeni birine hayatınızı aldığınız zaman size çok fazla değer veriyor ve önemsiyorsa eskiye dair daha az şeyler hatırlamanıza sebep oluyor ama burada tehlikeli olan şey eğer yeterince değer görmüyorsanız eskiye Özlem duymaya devam ediyorsunuz
Soran6 ayO yüzden en başta yarabandı ilişkisi yapmayıp kendin atlattıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamak o zaman mis gibi ilerler umduğunu bulamasanda zihnin her anlamda eskiyi hatırlamaz
Cevap sahibi6 ayTabii ki öyle ama işte insanların yaptığı en büyük hata bu. Daha bir ilişkiyi unutmadan başka bir ilişkiye başladıkları zaman Çok sağlıksız ilişkiler kurulabiliyor. Ama şu da var ki Bir önceki ilişkinin süresi de çok önemli mesela uzun süreli bir ilişki yaşadıysan İnan hayatının her anında eski anılar aklına gelebiliyor.
Soran6 ayGelmesi değil geldiği zaman seni etkilememesi önemli olan.. illa ki gelir ama seni denli etkiliyor? Birde kötü ayrılık aldatma ihanet ile bittiyse unutması daha kolay olur bence güzel biten ilişki ise hatırlanabilir o yüzden tüketmek lazım soğuyana kadar barış taktiği bence çok güzel bir taktik
Cevap sahibi6 ayYani şöyle söyleyeyim Sana kendimden örnek vereyim 7 yıllık bir ilişkim oldu olmadı bir şekilde evlenemedik adını koyamadık bazı şeyler oldu ama asla aldatma vesaire hiçbir şey olmadı çok aşırı değer verdim zaman zaman bir saat için bile onu göreyim diye 1600-1800 kilometre gittim hiç gocunmadım her şeyi sevgim için yaptım ama bir şekilde alışıyor insan tabii ki Zaman zaman özlediğini hissediyorsun çünkü 7 sene kolay bir şey değil her yerde anısı var ama bir şekilde alışıyorsun bununla yaşamaya
Soran6 ayTeslimiyet içinde olman lazım kendinden çok Allah'a güvenirsen atlatırsın tabi ilk 1 sene için bir şey diyemem uzun ilişkinin atlatması 1-2 seneyi rahat buluyor ama sonrası için teslimiyet şart olmadıysa Allah'ın bir bildiği var beni muhakkak kötü bir durumdan sakınmıştır deyip yoluna bakacaksın neden olmadı diye beynini yorarsan ömür boyu unutamazsın
Cevap sahibi6 ayTabii ki öyle emin ol o zamanlarda çok fazla dua ettim Rabbime sığındım ve ben dua ettikçe daha da fazla uzaklaştığımı hissettim. Şu var gerçekten bir insanda saygı yoksa ya da merhamet Yoksa böyle bir insanla uzun süreli ilişki ya da evlilik yaşamayacaksın
Soran6 ayTabikide bak sevgisi bitse dahi sana saygısı ve genel olarak insanlara karşı merhameti varsa o insanın yinede karşısındakini kırmaya çekinir. Ama bu ikisi yoksa vay haline sevgide aşkta o ilişkiyi asla kurtarmaz. O yüzden bazı kayıplar kazançtır daha iyisine yer açılmak için gittiler
Cevap sahibi6 ayAynen öyle hani şu önemli olan ben her şeyi yaptığımı düşünüyorsam elimden gelen de her şeyi yaptıysam içim rahatsa önüme bakabiliyorum. Yok yok vicdan yoktu saygı yoktu E böyle de bir insanla ben evlilik düşünemezdim. Ama emin ol bu kadar değer vermesem bağırsam çağırsam o şekilde davransam daha değerli olurdm
Soran6 ayOnun gözünde değerli olmak için sende olan güzel huyları neden değiştiresin ki insan olan saygılı şekilde ayrılır ve sevdiğine değer kıymet verir sevdiğin için bu şekilde davranmıssın ama karşındaki insanın sevgisi bittiği için sana karşı daha nankör olur buda bir gerçek
Cevap sahibi6 ayYa Yok şu şekilde onun da bana sevgisi olduğunu düşünüyorum Evet seviyordu ama sevgisini göstermezdi verdiği değeri çok göstermezdi mesela sana bir soru sorayım hayatında bir erkek var gerçekten sevgisini hissediyorsun Ama sana karşı saygısı yok vicdanı olduğunu düşünmüyorsun böyle bir insanla sevgin varsa bile devam eder misin
Soran6 ayBana karşı saygısı yoksa ilerletemezdim ilişkimiz çok kısa sürerdi ama şu ince ayrıntı var başlarda hem sevgisi hem saygısı varsa ilişkinin sonlarına doğru değişmisse bu durum o zaman hemen birakamazdim cunlu hem bağlanmis oluyorum hemde seviyorum onu değiştirmeye calisirdim bu noktada baktim olmuyor devam ediyor en son çare bırakmak olurdu kaldı ki bir zaman sonra kadin ilişki içinde ayriligi sindiriyor zaten o yüzden iliski bitince kolayca bitirebilyoruz eminim ki o kadin seni defalarca kez uyarmistir
Cevap sahibi6 ayŞu kadarını söyleyeyim sana mesela çevremizde kuzenleri vardı kuzenleri bile bana diyordu nasıl dayanıyorsun en baştan beri bu böyleydi ben çok çabaladım bazı şeyler değişir diye bazı şeyler farklı olur diye Ama yok bir insan değişmiyor gerçekten değişmiyor huyu karakteri bu
Soran6 aySana saygisi olmayan bir kadini sevmeye devam etmissin kadın sana karşı nankörleştiyse bırakacaksın yoksa gözünde seviye olarak yerlerde olursun acımasız olur sana karşı...
Cevap sahibi6 ayİşte bunu geç farkettim ama bitiren ben oldum he daha sonra üzüldün mü üzüldüm o da üzüldü ama bu şekilde de ilerleyemezdik dediğim gibi ben elimden gelen her şeyi yaptım 7 sene boyunca bir özel günü bile çiçeksiz geçirmedim her ihtiyacı olduğunda yanında oldum bana göre elimden gelen her şeyi yaptım
Soran6 ayNe kadar oldu ayrılalı? Yok pişman olacak bir şey asla yok senlik geç bile kalmıssın ilişkide saygı bittiyse sonu evlensende boşanma olurdu
Cevap sahibi6 ayİnan bana bütün çevren bana aynı şeyi söyledi ailem de bununla evlenseydin boşanırdınız diye 7 yıl birlikte olduk yaklaşık bir teli bir buçuk yıl oldu gibi
Soran6 ay7 yıl da çok uzun süre uzaktan ilişkiydi sanırım
Cevap sahibi6 ayYok uzaktan ilişki değil de aynı yerde yaşıyorduk ama o doğuda çalışıyordu ben de batıda yani okul zamanı birbirimizden ayrılıyorduk Ama ben her ay onun yanına gidiyordum
Soran6 ayTamam işte uzaktan ilişki... Zor oluyor bu şekilde ayda bir buluşmalar vs araya soğukluk giriyor maalesef şunu unutma lütfen bu işin cinsiyeti yok kadın veya erkek ilişki içinde artık sana saygısızlaşmaya başlamıssa muhakak sevgisi bitmiştir veya yeni bir kişi artık dikkatini çekmeye başlamıştır. Buna ne kadar çabuk inanırsan o kadar çabuk soğursun
Cevap sahibi6 ayYok yok zaten artık bazı şeyler geçti gitti ya şu şekilde ayrıldıktan sonra o da çok ağladı benim abimi aramaya devam etti sürekli aradı sürekli yazdı ama barışmayı ikimiz de istemedik ben de çok üzüldüm yani dediğim gibi o da ilk 6 ay 7 ay abimi takip etti paylaşımlarına baktı yaptı etti sonradan işte yavaş yavaş bazı şeyleri kabullenebiliyor insan
Soran6 ayNet bitiriş olmamış abini takip etmesi vs hala umut beslemiş bitiren kadında herkesi takipten çıkardı açık kapı bırakmazdı tuhaf durum olmuş. Yeni bir ilişkiye başlama zamanınız gelmiş bence çevrenizdekilere muhakkak şans verin
Cevap sahibi6 ayYani şu anda yavaş yavaş artık kendime gelmeye başladım Yok yok o da öyleydi daha sonra zaten tamamen her taraftan abimi engelledi abim de zaten böyle yapınca onu engelledi yani şu an şu anda tamamen koptuk diyebilirim. Hani bu kendimi aslında hazır hissetmem mi bağlı yavaş yavaş kendime geliyorum ama tam olarak hazır hissetmeden başkasını da hayatım almam bu sefer hayatıma aldığım kişiyi haksızlık etmiş olurum
Soran6 ayYavaş yavaş başla bence bir tık iyi hissettirir başkalarından hoşlandığın o ilk an mükemmel oluyor emin ol. O yüzden kalbini kapatma unutamadım diye bir buçuk sene geçmiş çünkü... Bağınız da kopmuş geri gelse dahi affetmem ben artık diyebiliyorsan hazırsındır.
Cevap sahibi6 ayYok yok geri gelse bile artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz düşünsene bir buçuk seneden beri o yok bende yokum hayatında ne oldu ne bitti bilmiyorum ama çok haklısın hani şu şekilde düşünüyorum gerçekten ben sevdiğim zaman değer verdiğim zaman güzel de seviyorum güzel de değer veriyorum
Soran6 aySeversin yeniden hiç korkma bu durumdan. Onu anladım şimdiden şunu düşünüyorsan onu unutmadan hayatıma birini alırsam karşımdaki kişiye haksızlık olur demen zaten yeterince güzel sevebileceğini gösteriyor. Başkası olsa hiç umursamaz bu durumu o yüzden karşına eminim ki duygusal derinliği sana benzer biri çıkar.
Cevap sahibi6 ayGüzel dileklerin için Bir sohbetin için gerçekten çok teşekkür ederim inan bana söylediklerin çok iyi geldi 🙏
Soran6 ayRica ederim , ne demek demek ki duymanız gereken şeyler varmış 🙏🏻
Cevap sahibi6 ayEvet ve duymam gereken şeyleri de gerçekten beni tanımayan Ama buna rağmen benimle empati kurabilen beni anlayabilen bir insandan duymak da ayrı bir güzel oldu 🙏
Soran6 ayTeşekkür ederim 🌸 insan insanın aynasıdır.. anlıyorsam muhakkak bende o yollardan geçmişimdir :)
Cevap sahibi6 ay🙂💐 Evet gerçekten insan insanın aynasıdır ben de buna çok inanırım. Empati kurabilmek herkesin başarabileceği bir şey değil hani şu var O yollardan geçsek bile hiç umursamayabiliriz Ama karşıdakini anlamak empati kurabilmek gerçekten çok güzel bir şeydir 🙂 o zaman Umarım ikimiz de çok mutlu oluruz
Soran6 ayİnsan olan herkeste olması gereken meziyet aslında ama hasret kaldığımız için şasırıyoruz maalesef... Umarım oluruz ki olucaz da bence Allah temiz seven kalpleri ziyan etmiyor emin olabilirsin 🌸
Cevap sahibi6 ayBuna o kadar çok inanıyorum ki gerçekten temiz seven insanlar elinde sonunda mutlu oluyorlar çünkü çıkarsız seviyorlar çünkü çıkarsız değer veriyorlar. Evet normalde olması gereken ama bunu yapan insan sayısı o kadar az ki artık o yüzden ben her zaman şu dua ediyorum Umarım iyi insanlar iyi insanlarla karşılaşırlar , çünkü iki iyi insan olunca mutluluk kaçınılmaz oluyor 💐
Soran6 ayZaten karşılaşmaları için Allah seçimlerimize yön veriyor biraz da... Düşünsene sadece kendi seçimlerimiz olsaydı Allah'ın takdiri olmasaydı hayatımız ne kadar kötü olurdu o yüzden tevekkül edip bekleyeceğiz o en doğru zamanı biliyor çünkü 🙂
Cevap sahibi6 ayNe kadar da güzel konuştun aynen öyle böyle düşündüğümüz zaman hayatımızda olan her şeyin zaten bir nedeni olduğunu bir şekilde anlıyoruz ve ona göre hayatımıza devam ediyoruz. Çok pozitifsin bu konuda çok güzel bir enerjin var 🙏
Soran6 ay"Ben kulumun zannı üzereyim. Beni nasıl tanırsa öyle muâmele ederim." Bu hadis aslında çok şey ifade ediyor yani bir insan Allah'ı nasıl tanıyorsa hayatıda ona göre yaşıyor o güven olunca pozitiflikte oluyor. Teşekkür ederim tekrsrdan 🙏🏻
Cevap sahibi6 ayAynen öyle gerçekten bazı şeyleri olmuyorsa belki de daha güzeli olacaktır her şeyi kabullenip hayata devam etmek önemli olan
Soran6 ayKesinlikle öyle kabullenmek sindirebilmek lazım
Cevap sahibi6 ayÇok şükür bunu başardım dediğim gibi söyledikleriniz de moral oldu benim için
Soran6 aySevindim o zaman senin adına 🌸
Cevap sahibi6 ay🙂💐 güzel düşünceler güzel hayatlar olur umarim. Bu arada sizde ne var ne yok 🙂
Soran6 ayİnşallah diyelim 🙏🏻 ben kendime yatırım yapma derdindeyim biraz o yüzden gönül işleri geri planda kalıyor bende simdilik tabi
Cevap sahibi6 ayÇok iyi insan önce kendine yatırım yapmalı. Herşeyin zamanı var. Peki her şey istediğiniz gibi mi?
Soran6 ayDeğil tabikide olamaz da öyle olsa insan kendini geliştiremez veya bir noktada ego devreye girer vs benim istekler biraz zor oluyor ama sağlam oluyor gibi
Cevap sahibi6 ayEn güzel aslında bazen zor olan şeyler daha sağlam oluyor ve insanı daha az yorabiliyor bence en doğrusu bu
Soran6 ayEvet istediğin şeyi elde edince daha çok kıymetini biliyorsun bu şekilde gözünde basitleşmiyor hiç bir zaman
Cevap sahibi6 ayÇok doğru o yüzden zor olmak iyidir. Bu arada kendini nasıl bu kadar geliştirdin?🙂
Soran6 ayEstağfurullah kendimi geliştirdim diyemem sadece çevrem arkadaşlarım vs iyi kişiler seçtim onların da payı var
Cevap sahibi6 ayYok yok arkadaşlar Çok iyi de olsa sen de kendine çok güze geliştirmişsin. Bu arada merak ettim bir yerde çalışıyor musun ya da okuyor musun?🙂
Soran6 ayTeşekkür ederim diyeyim o zaman İlahiyat bitirdim ben ags için hazırlanıyorum yoğun şekilde olur inşallah
Cevap sahibi6 aySenin için hayırlısı neyse o olsun Rabbim gönlüne göre niyetine göre versin inşallah
Cevap sahibi6 ayBen de beden eğitimi öğretmeniyim 🙂
Soran6 ayAmin teşekkür ederim çabalıyoruz inşallah bende devlete atanırsam üzerimden baya bir yük kalkacak.. sizin branşta güzelmiş
Cevap sahibi6 ayEvet ben çocukları çok severim Bir de beden eğitimi öğretmenliği istediğim bir meslekti devleti zaten atandığın anda her şey çok daha güzel olur senin için inşallah da atanırsın 🙂
Soran6 ayBende çocukları aşırı seviyorum o yüzden öğretmenlik hayalimdi benimde içimden bir histe olacağını söylüyor bakalım. İnşallah çok teşekkür ederim
Cevap sahibi6 ayOlacak olacak senin böyle için kalbin temiz olduğu sürece her şey senin için bence çok güzel olacak 🙂
Soran6 ayİnşallah aynı şey senin içinde geçerli kaldı ki zaten hedefine ulaşmışsın gerisi çorap söküğü gibi gelir senin bulunduğun konum için bizler sabah akşam emek veriyoruz o yüzden kıymetini bil 🙂 mutlu olmak için bir sebep olsun sana
Cevap sahibi6 ayÇok çok teşekkür ederim gerçekten öyle hani bir işim var çok şükür durumum iyi önemli olan da bu zaten gerisi dediğin gibi çorap söküğü gibi gelir inşallah mutlu olmak çok zor yeter ki mutlu olmayı iste yeter ki geçmişi geride bırak ve Yeter ki geleceği umutlamak ama eminim sen de çok güzel yerleri iyisin ve öğretmen olacaksin. Çok iyi çok güzel bir öğretmen olacağından İnan zerre kadar şüphem yok 🙂
Soran6 ayAllah razı olsun kimde ne görürsen kendi özündür... Geçmiş zaten bize ait olsaydı şu an onu yaşıyor olurduk demek ki değil belki kabullenmesi zor ama realist bir bakış açısı olmazsa o noktadan beklentiye girersek en çok kendimize acı çektiririz. O yüzden mutlu olmak elindekilerin değerini bilmekten geçiyor.
Cevap sahibi6 ayCümlelerin kelimeleri o kadar güzel seçiyor ve kullanıyorsun ki dediğim gibi gerçekten çok şanslıyım bu sitede senin gibi insanlarla karşılaşmak beni inanılmaz mutlu etti. Çok şükür hayatımda bazı şeyleri artık atlatabildim ama senin gibi bir insanı daha önceden tanımayı çok isterdim daha rahat atlatabilirdim 🙂🙏
Soran6 aySiteyi ne amaçla kullandığımız önemli ben sori sorar geçerim farklı bakış açısına ihtiyacım var çünkü tanıdığın her insanda yanlı taraflı bir bakış açısı oluyor o yüzden bu açıdan iyi... İnsan yanlışla sınanmadan doğru kişilerle karşılaşmaz çünkü sen düzeldikçe olgunlaştıkca etrafındakiler de değişir. Rahat atlatmaman iyi bu arada tek başına atlat ki güçlü ol.
Cevap sahibi6 ayEvet gerçekten çok zorluk çektim ama çok şükür bazı şeyleri atlattığım dua ettim sürekli ve inan dua ettikçe o kişiden daha da fazla uzaklaştım demek ki dedim benim için hayırlısı buymuş. Site değişik bir site bazen o kadar muhteşem insanlarla karşılaşmışsın ki bazen de gerçekten çok garip tiplerde çıkabiliyor.
Soran6 ayYalnız başına atlatmıssın ne güzel zorluk çekme nedenin de sağlam ve güzel sevmenden ötürü demek ki yüzeysel bir insan değilsin duyguların derin. Tabikide öyledir her sosyal mecrada zaten böyle bu durum
Cevap sahibi6 ayİnan bana öğretmen olduğum için çok insan tanıdım ama kelimeleri bu kadar güzel kullanabilen karşındaki insanı bu kadar güzel anlayabilen bu kadar güzel kendini ifade eden bir insanla ilk defa karşılaşıyorum Ne mutlu bana. Ve şundan o kadar eminim ki senin öğrencilerin olacak çocuklar gerçekten çok şanslılar
Soran6 ayKelimeler içten gelerek söylenmedikçe muhatabına işlemiyor önce karşındaki insanı anlamak gerekiyor bunun içinde duygusal derinliğe sahip olmak lazım. İnsanlar yüzeysel haz odaklı varlıklar kendisine iyi hissettiren ne varsa onun peşindeler bu yüzden kimse kimseyi menfaati olmadan umursamadığı için güzel konuşmayıda umursamıyorlar. Teşekkür ederim 🙏🏻
Cevap sahibi6 ayÇünkü her insanın kafasında acaba ben bu kişinin yanında olursam ne gibi çıkarım olabilir düşüncesi var. Sonuna kadar bu konuda katılıyorum menfaat dünyası olmuş her şey kimse kimsenin umurunda değil. Aslında herkes herkesi anlayabilse ya da anlamaya çalışsa dünya hem yaşanabilir yer olur
Cevap sahibi6 ayBu yıl özellikle kendimce çok net sınırlar çizdim hayatımda menfaati olan kim varsa hepsini ayıkladım ve inan bu şekilde daha çok mutluyum
Soran6 ayİnsanlar tarafından anlaşılmayı beklememek lazım hatta hayatı mutlu yaşamanın en büyük sırrı kimseden bir şey beklememek. İnsan sadece Allah'tan ve kendinden bir şeyler bekledikçe mutlu oluyor hüsrana uğramıyor. Senin de dediğin gibi menfaat olmadan artık kimse kimseyi maalesef umursamıyor.
Cevap sahibi6 ayÇok doğru bunu gerçekten ben hayatımda geç de olsa uygulamaya başladım Çok şükür diyorum her Halime çok şükür bir işim var Bir evim var huzurum var. Önemli olan sanırım kendi kendini yetebilmek ve artık gerçekten kendi kendime yetebildiğimi düşünüyorum. Hani şu var gerçekten şu anda kendim için planların projelerim var umarım kendin gibi biri de karşıma çıkar ve hayatım çok daha güzel olur
Soran6 ayBu arada kesinlikle şükretmenin de insana verdiği o enerji başka şükrettikçe elindekiler de çoğalıyor o yüzden doğru olanı yapıyorsun. Kendi kendine yetebilmek hedeflerine ilerleyebilmek ve en önemlisi iç huzurunun olması.. umarım inşallah bende senin için aynı dileklerde bulunuyorum. Allah insanı önce yanlış insanla sınar sonra nasibine ulaşırtırırmış demek ki sen yaklaşmıssın nasibine
Cevap sahibi6 ayİnşallah Gerçekten öyledir ve ben bu dediğine tüm kalbimle inanıyorum. Hani şöyle gerçekten çıkarsız sevdiğim tüm benliğimle sevdim hani sevdiğim zaman da çok şükür güzel seviyorum.
Soran6 ayİşte kendinden eminsen bu konuda problem de yok zaten Allah boştan yere çıkarmamıştır hayatından eminim ki seni korumak amaçlıdır.
Cevap sahibi6 ayYok yok gerçekten ben kendimden çok eminim hani şu anda gerçekten yaptıklarımı sana anlatsam bu kadar mı gerçekten bir insan bir insana değer verir diye düşünürsün abartısız söylüyorum hani dediğim gibi asla ben yaptıklarımdan bu bu şekilde anlatmaktan hiçbir zaman hoşlanmam ne yaptıysam sevgim için yaptığım değer verdiğim için yaptım çünkü Rabbim bana öyle bir kalp vermiş ki gerçekten sevdiğim de çok seviyorum
Soran6 ayKimseyide Allah'tan ve kendinden fazla sakın sevme sevginin dozu artınca kendinden çok verdikçe bir noktada da sen değişiyorsun farkında olmadan o üzülmesin diye kendinden feragat ediyorsun ve kendi kul hakkına giriyorsun. Hepsi bir ders aslında bazı sevdalar Allah'ı ciddi manada unutturuyor ve Allah'ta kendisini bu şekilde hatırlatıyor. Evlensenseydin o kişi ile o seni üzdüğünde çok derinden etkilenecektin ve bir noktada kendini kaybedicektin sırf onu kaybetmemek için dünya bir denge üzerine kurulmuş o yüzden karşındaki insan sana ne kadar geliyorsa sende o kadar git ne eksik ne fazla
Cevap sahibi6 ayBu bakış açısı gerçekten çok değerli. Haklı olduğun yerler var… İnsan bazen sevdiği kişiyi üzmemek için kendinden ödün veriyor ve bunu fark etmesi zaman alıyor. Ben de yaşadıklarımdan sonra dengeyi korumanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Bu söylediklerin güzel bir hatırlatma oldu, teşekkür ederim.🙂
Soran6 ayZaten hayat sen dersini alana kadar yakanı bırakmıyor :) bence sende çözmüssün ve o bir buçuk senede kendini sorgulamıssın benden daha iyi bilirsin o yüzden. Rica ederim ne demek
Cevap sahibi6 ayAynen öyle dediğin gibi kendinle baş başa kaldığın zaman ve bazı şeyleri aşabildiğin zaman zaten özelleştirip de yapabiliyorsun ben nasıl bunları yapmışım nasıl gerçekleri görememişim ya da kendi değerimi nasıl bu kadar düşürmüşüm diye biliyorsun ama önemli olan sonucun güzel olmasi🙂
Soran6 ayÇoğu insan bu sorgulamaları yapmıyor işte hatayı eski ilişkisindeki insanda buluyor ve böyle kişiler bir başka insana da aynısını yaşatıyor yani sana karşı nasılsa hayatına girecek yeni insana karşı da belki o şekil olacak.. ama sen olmayacaksın zaten bu yüzden süreçte bu kadar zorlandın çünkü değiştin o yüzden sonuç tabikide güzel olacak
Cevap sahibi6 ayUmarım gerçekten sonuç güzel olur ama dediğim gibi hani bazı şeyler olmadığı için asla sevmekten de değer vermekten de vazgeçmem Ama ölçülü ve Gerçekten bundan sonra hak edene 🙂
Soran6 ayTabikide vazgeçilmez bir kişi bu konuda seni yıkmamalı kaldı ki yıkamaz da zaten sevmek sevilmek çok güzel duygular
Cevap sahibi6 ayHayatı yaşadığımız her şey bizim için deneyim önemli olan hata yapmak değil hatalardan ders çıkarıp ona göre önüne bakmak. Bu arada çok özür dilerim bugün bayağı da bir yazdım seni çok meşgul etmedim değil mi kusura bakma lütfen 🙏
Soran6 ayProblem değil ders molalarım da yazıyorum zaten :) tabiki de o yüzden ders almak zordur ama ileriye götürür her daim
Cevap sahibi6 ayİnşallah gelecekte çok güzel şeyler olacak 🙂 Bu arada ders nasıl gidiyor her şey yolundadır umarım. Ben beden eğitimi okudum ama sayısal çıkışlıyım O yüzden KPSS sınavında onun avantajını bayağı bir yaşamıştım
Soran6 ayMatematik çözüyordum bende şimdi sözel derse geçicem :) sayısal çıkışlı olmak büyük avantaj matematik olmadan kpss asla kazanılmaz ben sözelci olarak rakiplere farkı matematikle atmak istediğim için matematiğin üzerine ayrı düşüyorum bizim branşta yapan çok az çünkü
Cevap sahibi6 ayEvet bizim branşta da öyleydi. Şimdi şöyle söyleyeyim benim lisede derslerim çok iyiydi ben okul birincisiydim sınavda da çok güzel puan çektim yazdığım her bölüm geliyordu Ama benim idealimde beden eğitimi öğretmenliği vardı. KPSS sınavından da zaten matematikten full çekmiştim 🙂
Soran6 ayMaşallah 👏🏻 Matematikten ful çekmek büyük başarı tabi o dönem sınav nasıldı bilmiyorum fakat şu an maalesef şartlar biraz daha zor yine şükür ki ilk üçte bizim bölüm biraz alımı idare eder ama yinede maalesef zor ama zor olanı başarmak gayem bakalım. Bu arada yaşınız kaçtı?
Cevap sahibi6 ayBizim dönemde biraz daha farklıydı sınavda mesela eğitim bilimlerinden 120 tane soru soruluyordu bizde ben 118 tane yapmıştım yanlışım hiç yoktu benim derslerim iyi olduğu için hani KPSS sınavında ben çok zorlamadım Bu arada benim yaşım 41 🙂 . Senin de başaracağından gerçekten hiç şüphem yok 🙏
Soran6 ayNe kadar fazlaymış eğitim bilimleri ne güzel benim de eğitim bilimleri derslerim çok iyi ama maalesef soru sayısı 24 olsun diyelim senin güzel döneme denk gelmiş. 41 kere maşallah sana o zaman 🙂 inşallah 🙏🏻
Cevap sahibi6 ayÇok çok teşekkür ederim gerçekten çok ince ve zarif bir insansın. Evet bizim dönemde daha kolaydı Ama bu kadar çok atama yoktu mesela ben atandım seni 48 tane atama olmuştu ben ilk başlarda idim maalesef benim zamanımda Batı hiç açılmamıştı ilk görev yerimde siirtti 🙂 sen başarırsın ya bence kafana koyduğun her şeyi yaparsın bundan zerre kadar şüphem yok
Soran6 ayRica ederim 🙏🏻 mükemmel başarı bu arada ill 48 e girmek ve başlarda olmak şahsen sem anlattıkca ben kendi adıma daha çok umut ettim demek ki isteyince başarılıyor. Tuhaf gelebilir ama benim doğuda köy okulunda görev yapma hayalim hep olmuştur nedense oradaki çocuklar daha bir masum geliyor veliler daha saygılı oluyor kendim doğulu değilim ama öyle düşünüyorum. İnşallah 🙏🏻
Cevap sahibi6 ayOrada öğretmenlik zaten çok farklı Evet ilk başta herkese değişik gelebiliyor sonuç olarak Doğu diyorlar ama inan öğretmeni o kadar saygı var ki bir de çocuklarla böyle azıcık bir ilgi gösterdiğin zaman ağzının içine bakıyorlar küçücük şeylerden mutlu olabiliyorlar yani mutlaka her insanın bence orada öğretmenlik yapması lazım. Ben köy çocuklarını çok seviyorum şöyle söyleyeyim sana ben mesela Mersin'de görev yapıyorum Ama okulum köy okulu ve kaç seneden beri oradan başka bir yere tayin istemedim çünkü çocuklarım çok saf çok temiz ve gerçekten hepsini çok seviyorum 💐💐
Soran6 aySen anlattıkça ben hayran hayran okudum çocuklar senin gibi öğretmeni olduğu için şanslı kesinlikle çok temiz kalbiniz var Allah gerçekten gönlüne göre versin. Bende formasyonumu köy okuluna vermiştim bir dönem onların sevgisi dahi insanı çok değerli hissettiriyor o yüzden gitmemeniz çok doğru bir seçim olmuş.
Cevap sahibi6 ayVe o kadar tatlılar ki hani mesela onlara bir güler yüz bile göstermen onlara bir şaka bile yapmanın çocuğun hayatına o denli dokunuyor ki yani düşünebiliyor musun mesela bana bazen velilerim geliyorlar diyorlar ki yaşam Hocam siz çocuğunuza gülmüşsünüz filan Gerçekten bu bizi çok mutlu etti. Hani mesela çocuk gidip hayranlıkla bunu ailesine anlattığı zaman bu beni daha da çok mutlu ediyor. Ama eminim şu anda sen benden çok çok daha iyi bir öğretmen olacaksın ve çocukların kalbine çok daha farklı dokunabileceksin bunda hiç şüphem yok.
Soran6 ayKüçük çocukların kalbi o kadar temiz ki 🌸 çok hassaslar birde eminim ki senin enerjinde onları etkiliyordur yoksa bir veli gelip bunu kesinlikle sana söylemezdi. Çocuklar seni seviyor ki ailelerine bahsediyorlar. Umarım bende çocukların kalbinde bu şekil iz bırakabilirim 🌸
Cevap sahibi6 aySen bu güzel kalbinle bu güzel düşüncelerinle onların hayatlarına en güzel şekilde dokunacaksın bunu biliyorum 🙂💐 ve emin ol şu anda anlattıklarımı yaşadığın zaman Bu söylediklerim aklına gelecek beni çok daha iyi anlayacaksın o Duygu çok farklı.
Soran6 aySeninde kalbin aynı şekilde güzel bunu kibarlık olsun diye asla söylemiyorum hissettim. 🌸 İnşallah yaşarken bulurum kendimi o duyguda sana nasip olmuş ne güzel
Cevap sahibi6 aySana da nasip olacak buna tüm kalbimle inanıyorum 💐 Bu arada duygularımız karşılıklı Gerçekten sen de çok zarif ve kibar bir insansın. Kalbin o kadar temiz ki bu çok belli yani şurada konuşurken bile sendeki bu güzel enerjiyi hissedebiliyorum
Soran6 ay✨inşallah... Çok teşekkür ederim. Bende o enerjiyi aldım senden hislerimde yanılma payım çok azdır benim bu arada kendim için olmasa da başkalarının enerjisini ruh hali değişimlerini çok çabuk hissederim. Belki seni görmediğim için bilemem ama karşımda olsan anlık seni bir kitap gibi okurdum.
Cevap sahibi6 ayİnan benim için de öyle bak benim de böyle bir özelliğim vardır karşımdaki insanda 5 dakika böyle bir sohbet edeyim ne olduğunu hemen çözebilirim Ama şu da var ki mesela senin gibi insanları anlamak çok zor değildir çünkü olduğun gibisin doğalsın hani mesela şu anda seninle konuşuyoruz görmedim seni ama az çok artık çözdüm diyebilirim 🙂💐
Soran6 ayYüksek duygusal zekaya sahip insanlar hemen anlayabiliyor tahmin ettim seninde anlayabileceğini o yüzden. Benziyoruz bu arada bunuda demeden geçmek istemedim baya bir yaş farkı olmasına rağmen gerçi ben yaşıtlarımla asla anlaşamayan bir insanım gerçi şasırmadım bu duruma :)
Cevap sahibi6 aySenin yaşını bilmiyorum ama inanılmaz olgun bir karaktersin gerçekten hani şöyle şaşırıyorum sen konuştukça ben konuştukça çünkü gerçekten düşünceler olsun hayat felsefesi olsun ben de birbirimize çok benzediğimizi hissettim 🙂 hayatta hiçbir şeyin tesadüf olduğuna inanmayan bir insanım ben tesadüfen seninle karşılaşacaktık ve bu şekilde birbirimizi tanıyacaktık bence. Ama seninle sohbet etmek düşüncelerini duyguların hayattan beklentin benimle aynı olunca bu beni çok mutlu etti 🌼🙂
Soran6 ayKonuşmalarımdan kaç yaşında olduğumu düşünürdün? Tesadüf yoktur hayatta Allah ihtiyacın olan insanları gönderir her zaman o yüzden duyulması gereken konuşulması gereken şeyler varmış demek ki bence birbirimize aynalık görevi ettik ben sendeki güzellikleri gördüm sende bendeki demek ki değerli olduğumuzu bilmemiz gerekiyormuş bir nevi...
Cevap sahibi6 ayYa şöyle söyleyeyim sana inanılmaz olgun bir insansın, düşüncelerin konuşman hayat görüşünü baz alarak kaç yaşındasın diye düşünsem yani şu anda olgunluğun 30 yaş üstü insanlar kadar iyi hatta belki de onlardan da daha iyi abartmıyorum bak. Evet buna sonuna kadar katılıyorum birbirimizin karşına çıkacaktık birbirimize hayatla ilgili düşüncelerimizi söyleyip paylaşım yapacaktık Çok da iyi oldu bence
Soran6 ayTeşekkür ederim diyeyim o zaman. Kesinlikle iyi oldu... 100 yorum olmuş zaten demek ki anlamaya ve anlaşılmaya ihtiyacımız varmış en azından ruhen hafiflemişizdir
Cevap sahibi6 ayEvet ben de şimdi baktım bayağı bir yorum olmuş gerçekten şu an kendimi çok iyi hissediyorum bu sohbet bana çok iyi geldi ve karşımda beni gerçekten anlayan bir insan olunca ayrıyeten çok mutlu oldum.
Cevap sahibi6 ayYa Bu arada yanlış anlamazsan seni takip etmek isterim hani beni anlayan bu denli bana destek olan bir insanla gerçekten konuşmaya arada da olsa devam etmek isterim 🙏
6 ayErkekler ruhsuz oluyordu dimi?
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı. Normal bir kadın, ilkini asla unutamaz net.
02 Yorumla
Soran6 ayHiç ilkini unutamayan kız arkadaşıma rastlamadım
Gizli Üye(25-29)6 ayEvet doğru geçmişi aramıyorsunuz bile
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayEvet aynen öyle
Daha iyisi olursa unutursun10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı.
6 ayYüksek kime göre neye göre
02 Yorumla
6 ayEvet kesinlikle öyle
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı. Sanmam
03 Yorumla
Soran6 ayKadın kısmı net doğru çok aşk acısı çekip başka erkekle olunca unutan arkadaşım var ama erkek kısmı emin olamadım bence onlarda unutur bir noktada
Soran6 ayAmin 🤲🏻
6 aykatılmıyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 43,6b cevap paylaştı. Elbette doğru
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım