Eltimin Eşi Dükkan Açtı, İlk Gün Gitmedim Diye Eltim İma Etti: Bu Tavrı Nasıl Yorumlamalıyım?

Eltimle aynı binada oturuyoruz ve sık sık çocuklarını bana bırakıyor. Boş bir günüm olsa bile ertesi gün mutlaka mesaj atıyor; gözümü çoğu zaman onun mesajlarıyla açıyorum. Ben 1.5 senelik evliyim ve çocuğumuz yok, onun ise 6 ve 4 yaşında iki oğlu var. Çalışan biri değil ama yine de sürekli çocuklarını bana bırakmak istemesi canımı sıkıyor; hatta pazar günü düğünde rahat edemediği için 2-3 saatliğine bakıp bakamayacağımı sormuştu, ben evde olmadığım için reddettim.


Asıl konu, yeni açacakları tavuk-pilavcı için temizlik yardımı istemesiyle başladı. ‘Hayır’ diyemedim, kırmamak için ‘gelmeye çalışırım’ dedim. Yardım ederim ama etmek istemedim çünkü bazı şeyleri kendisi yapmalı artık. Zamanında evini de temizlemeye yardım etttim de ne oldu.. neyse sonra dükkanın bazı işlerinden dolayı o gün temizlik işi iptal oldu; sonra pazar günü kendisi gitmiş, ben öğrenince de kek yapıp götürdüm hayırlı olsun dedim, biraz da yardım ettim. Sonra oğlu hastaydı o gün evine gidio çocuklarıyla ilgilenip evini toparladım, bulaşıklarını yıkadım.


Dükkanı açtıkları gün ise sosyal medyadan öğrendim. Yine güzel dileklerde bulundum ve o gün annemdeydim, sonra o bana mesaj atıp nane istedi, bende evde olmadığı ancak 1-2 saate eve geçebileceğimi yazdım sonra aldım eve geçerken yukarı çıktım verdim sonra eltim ‘dükkana uğrayacak mısınız?’ diye sordu bende dedim ki yok abla ben uğramam şu an yeni geldim malum yemek hazırlayacağım dedim ama eşim uğrayacaktı dedim. Sonra bugün akşam bana gelmişti bu konu açılınca sordum bende o da şey yaptı ‘ne bilim canım hani ben açıldık ya uğrarsınız sandım’ dedi. Ben de eşimle aynı yoldan gelmediğimizi onun zaten uğrayacağını bildiğimi ama benim geç geldiğimi ve eve gelip bemen masayı hazırladığımı söyledim ve uğrarım abla illaki dedim.
sanki tavuk pilavcı kaçıyor yani.. 2 sokak ötede zaten haftasonu eşimle uğrarım yani nolcak sanki. Gün içinde gidip ne yapayım orada.. zaten hani başka bir kadın başında duruyor.

Eltimin Eşi Dükkan Açtı, İlk Gün Gitmedim Diye Eltim İma Etti: Bu Tavrı Nasıl Yorumlamalıyım?
Cevapla