Aldatıldım saklamalı mıyım?

Selam arkadaslar, Eşimle 3 yıllık evliyiz, çok severek evlendik, insanlar da bizi öyle bilir, birbirine saygılı mutlu bir çift olarak. önceden de sevgiliydik 4 yıl,29 yaşındayız. İş arkadaşıyla aldatmış, bankacılar, kadın bekar. Mesajlarını yakalayıp ögrendim, sadece ben eşim ve kadın biliyoruz başka bilen yok bu durumu. Ben istesem ayrılırım öğretmenim ekonomik özgürlügüm var. ben ayrılsam da ayrılmasam bu durumu gizlemeyi ve eşimin beni aldattığını kimseye anlatmak istemiyorum, şiddetli geçimsizlik var, birbirimizi çok seviyoduk anlaşamadık maalesef demek istiyorum insanlara. Çünkü beni mutlu biliyorlardı, aldatıldıgımı öğrenince aslında o kadar a mutlu degilmis, aldatılmış sonuçta, yazık demesin küçümser ya da acır gibi bana bakmasınlar diye anlatmıycam kimseye. Sadece anneme söyliyecegim. Biraz anneme gidip düşünmek istiyorum ayrılsam mı diye, evi de çok başıboş bırakmadan. eşim çok pişmanmış anlık birşeymiş falan diyor ayrılmak istemiyor, kesinlikle asla istemiyor bosanmak, anlık diyor ama 1 yıldır aldatılıyormuşum o da bilgidim 1 yıl. Sizce ayrılsam da ayrılmasam da, insanlara aldattıgını anlatamam mantıklı mı? sonucta kimse kimsenin mutlulugun istemez, benim mutsuz oldugumu düşünüp aban ah canım derken, sevinsinler istemiyorum. Şiddetli geçimsizlik der gecerim daha mantıklı gibi.
Aldatıldım saklamalı mıyım?