Güzel bir aşk toparlanabilir mi?

Bundan 3 yıl önce çok güzel kusursuz bir ilişkim vardı. 4 yıl kadar sürdü, 4. yıldan sonra toksikleşerek 2 yıl daha sürdü ve 6. yılın sonunda bitirdik. O güzel ilişkiye sahipken kimsenin ilişkisiyle kendiminkini kıyaslamayan ilişkisinden son derece memnun, kimsenin gözüne sokmaya çalışmayan bir kızdım ve buna rağmen herkes de ilişkimize özenirdi. İlişkim toksikleştikten ve bittikten sonra fark ettim ki bizim eski halimize benzeyen ilişkiler görünce kıskanıyorum. Hele ki evlilikle taçlandırıyorlarsa. Bizim iyi olduğumuz zamanlarda ilişkisel problemler yaşayıp bizim aramız kötü olduğunda biriyle tanışıp o kişilerle halen yıllardır beraber olup sağlıklı ilişki kuranlara bakınca diyorum ki bizim bunlardan ne eksiğimiz vardı ki biz böyle mutlu olamadık. İlişkinin toksikleşmesinin ardından çok olay yaşandı. Halen birbirimizi seviyoruz ama bunca şeyden sonra ilişki masumiyetini kaybetti. İnsanların gözünde de değersizleşti. Herkes toksik olarak görmeye başladı. Bu süreçte benim başka bir sevgilim oldu. Sevgilim de ağzıyla kuş tutsa memnun olamadım. Bana diğerinin ilk 4 yılı gibi hissettiremedi. O zamanki ben gibi kimsenin ilişkisiyle kendi ilişkisini kıyaslamayan ilişkisinden memnun ve ilişkisine imrenilen o kız olamadım. Şu an o zamanlar bu hissi yaşatan o kişiyle de olsam bu sefer böyle olmayacak biliyorum. Sürekli insanların ilişkileriyle kendiminkini kıyaslıyorum. Herhangi bir konuda benim ilişkimden daha iyi ve samimiyse kıskanıyorum. Geçmişte böyle güzel bir ilişkiye sahip olup şimdi bu durumlara düşmek zoruma gidiyor. Böyle birine dönüşmrm benimle ilgili bir şey mi yoksa yaşadığım ilişkide mi bir problem var kestiremiyorum?

Güzel bir aşk toparlanabilir mi?