AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
225Cevap
Avrat tuz der
Bizim afedersin kıçımız cız der diye sanırım sorumluluk almak zor
Kişi kendini hazır hissetmeye bilir sonuçta herşey
Cinsellik ve yatak değil hayatın koca yükünü sırtlamak var buda zor tabiki her yiğidin harcı değil
Evlenecen daha evlenmeden düğün parası nikah parası nişan parası kız bohçası hazırlıklar evini kurma masrafları kendimize bakamıyoruz daha zaman var :D
:))
Abime 2 sene once kız istemeye gittik bir çiçek bir çikolata 400 tl ydi hiç unutmuyorum o çikolatadan yememiştim içime cuk diye oturmuştu o yüzden evlilik uzak artık :D
::)) belki isteyecegin kız yedirir sana çikolatayı :)
fark ettimde hep evlilikle ilgili soruları senın başının altından çıkıyo psikolojimi bozdun :D
hakkaten ya bu ara hep evlilikle ilgili sordum nedense al bir sonraki soru senin için gelsin :)
bir sonraki sorunu görebilirsem bulabilrsem cevaplarım teşekkür ederim çok naziksin :D
rica ederim dur paylaşıcam birazdan ;)
Bekliyorum dört gözle :D
paylaştım gözleri 2 ye düşr :)
Evlenmekten korkuyorsa bir sıkıntısı vardır mutlaka ;)
ya eziktir ya da özgüvensiz, işsiz felan
neden evlenmekten korkarız bilmiyorum fakat ben evlenmeyeceğim özelm nedenlerden dolayı
ne özelin var ki
infertilite var yani asla çocuk sahibi olamayacağım
evlenmekten korkan erkek, vurucu vur kaç timlerindendir. güvenilir değildir
hımm
Yaşanan ihanetler, nankörlükler, yalanlar.
Sorumluluğun büyüklüğü.
Erkek doğasında olan özgürlüğün kısıtlanması.
kadınlar gibi meraklı değiller, biyolojik yapılarıda farklı zaten.. üstüne birde günümüz özgür toplumunu düşün, dışarıda bir sürü kadın var vs.. e ne diye evde kuru fasülye yesin ki?
Bu zamamda evlenmek zor is. Beraber yasamak dahakolay cunku yukumluluk yok kafana. Uymazsa ayrilabilirsin. Ama evlilikde oyle degil
hımm
Sadece her kızı evlenilecek kategorisine sokmuyoruz, kız da evlenmekten korkuyo sanıyo. Hem sevecek hem bir ömür beraber geçirmek istemeyecek, çok saçma değil mi?
Biz erkekler için evlilik esarettir birde aşkı güçlendirmez bitirir o yüzden mantıklı görmüyorum evliliği sevişmek için neden evlenir ki bir insan
sevişmek için evlenmiyor ki insan hayatını paylaşa bilecegi dertlerini paylaşıcagı anlıycan bir diger yarısını arar
kızların zorlamasıyla evleniyor erkekler ben görüleni söylüyorum yani insanlar birbirini tam tanımadan evlenip iki aya boşanıyor hiç evlenmemek daha mantılı bence
Simdi davulda da delik yok ama tokmağın değmediği yer kalmamış... kime güvenipte evleneceksin bu devirde... terzi ye kumaşı verip geri diktiriyolar...
herkes kendinden sorumlu çogu iyi kız bulamıyorum çogu da tek kişiyle yetinemiyorum aslıında insanlar kendilerini düzeltse herkes düzelicekte
İşte sorun doğru kişiyi bulamamakta zaten... yoksa neden evlenmek istemeyelim ki...
yaşam şartları için olabilir geçim sıkıntısı için bir kadınla yetinememe için
Zaten bence insan güzel bir meslek sahibi olmadan birisiyle evlenmemeli. .. ben eşimi çocuğumu neden rezil edeyimki.. onlara rahat bir hayat sunamadiktan sonra neden evleneyim
Kadın olarak bende korkuyorum çok doğal herkesle aynı evde yaşanmaz doğru kişiyle yaşanır annemin sözü gibi oldu -.- evlenme teklifi yüzünden bende birini terk etmiştim
sorumluluk almaktan korktukları için etrafta duzgun kız kalmadıgı ıcın sayarlarda sayarlar ve kendı yedikleri... ların kendılerınden cıkacagını bıldıklerı ıcın
sorumluluk altına girecek durumu yoktur. seninle yaşıtlarının bunun olması doğal okul bitecek ya da askere gidecek ya da yeni gelmiş olacak. İş güç bulacak,
ama bence bir zamanı var ya tamam bunları yaptıkdan sonra evlen artık di mi benim çevremde var evlenmeyen 30 35 yaşına kadaar bekleyen ne gerek var o kadar ya saçma ne bilim evlen kur evini yuvanı fazla beklemeside bana saçma geliyor
kendi adıma bulamadım kolay mı bulmak :)
valla bulanlara bakınca kolay heralde :))
cinsel sorunları olabilir ya da partnerini tatmin edememe korkusu olabilir aslında başarısız olmaktan korkuyorlar evlilikten kaçmanın bir diğer boyutu sorumluluklar ve özgürlüklerin kısıtlanması...
ilk saydıkların bir sebep degil tek sebebi bir kadınla yetinemedikleri
evlilik fobisi oluşmuştur ya da iş güç ev maddi açı saglanmamıştır sorumluluk altına girmek bir kadına baglı olmak istenmemesi kaynana dırdırı çocuk sorumlulugu mutlu olabilirmiyim boşanırmıyım diye uzar gider mevzu:)
bırak erkekleri bende korkuyorum o sorumluluk taşınacak gibi değil
taşıyan taşıyo ama
işte herkes aynı değil ben taşıyamam mesela erkeklerde taşıyamıyor demekki ben bir erkeğin ve çocuğun sorumluluğunu alabilecek birisi değilim
dogrudur bişey diyemem
Evlilik sözcüğü erkeklerde genelde çıkmaz sokak, yolun sonu gibi bir his yaratır.
Evlilik guzel oldugu kadar zordur sorumluluk ister bu sorumlulugu tasiyamayacak olan kendine guvenmeyen erkekler korkar heralde
belki saçma gelicek ama çevremde kfama uygun evlenmeye niyet edebiliceğim kız yok
He he desek
ben işi gücü olan insanım çalışıyorumda durumumda iyi birkaç sevgilim oldu bazıları evlenmek ıstemedı bazıları bana uymuyordu ben evimede bakarım ama arkadaşlarımı ayrıldıklarında görüyorum kızlar daha çok aldatıyor tabi bu değişir ama bilmiyorum ben daha 2 ay önce ayrıldım
Evlenmeyi dusenmedin bir kizla cikip gonul eyledirmek olsa gerek
hayır evlenmek istedim uzun da ilişkim oldu askerde bekledi seviyor diye sanıyordum 1 tanesini meger aldatmış tam istemeye gidiceğim gün ögrendim gitmedim ailemede söylemedim ayrıldık dedim sonra 1-2 tane daha oldu kız çevresiyle çok konusuyordu telefonda arkadaslarım dıyordu dedım ben bu kadar genış değilim başımıza birşey gelmese söylemeyız herhalde
ne halt oldugunuzu bıldıgınızden bak cvb veremedın ıste
Korkutan şey evlilik değil sorumluluk ve bağlı kalma duygusu.
Yooo. Onlar basit. Güvenmesi dert.
@__srdr__ o bizde de var merak etme :)
Merak etmiyorum :-) uzak duruyorum ;-)
@__srdr__ hahah aynen :D
Evlenmekten korkmuyor da sorumlulukdan korkuyor genelde.
iyi özetlemişin :D ama ben istiyorum
Evlilikten korkan erkekten uzak dur xd Ondan bir cacık olmaz
çogu korkuyo ama o zaman nolcak evlenecek adam kalmad :)
Doğru zamanı bekle yoksa sende evlendikten 2 yıl sonra boşanırsın xd
allah korusun
Sen Korkuyormusun Kankş :)
Asla Korkmam :)
@blondewoman
Seninle Evlensinnler :)
Başım bağlı zaten :D
@blondewoman
:D kimle?
@sineemiss :D
@blondewoman
Hayırlısı Kanka :))
Ya seni yerim :D :*** @Rusasigi
karşı taraf destek olursa hemen hemen hiç bir erkek korkmaz evlilikten :)
O zmn evde kaldın. D bütün erkekler kaçar evlilikten tabi bir kdn ikna etmedikçe
Soyleyim cinsellikle alakalı soru sotulub kocam ve arkadaşı ile fantazi düşünüyorum
Şimdi hangi evlilikten konuşuruz
nee
Evet nee diyorumki birçok kizlar gördüm şuradaki kocam ve arkadaşi ile fantazi yapmak istiyorum bunu goren erkekler nasıl evlenmeyi düşünsün
Öyle birşey yok dizilerin saçmalaması evlenmekten yuva kurmadan neden korkalım ki tek eşlilik en güzel şey
bencede
Benm öyle bir korkum yok değer vermeye depecek kişi olsun yeter
Kendine ve aşkına güvenen hiç bir erkek korkmaz evlilikten
Evlilik dışı ilişkiler yasıyolar oh bekarlık sultanlıktır ve hem artık hersey ortada
şahsen benim için ağır bir sorumluluk ve yük getiriyorda korkuyorum ama evlenmek üzerim tuhaf.
nasip kısmet işi ya hayatta evlenmem deyipde 3 5 ay sonra evlenen o kadar çok insan tanıyorum ben :)
tek bir kadına bağlı olmaktan korkarlar aslında biz kadınların kıskançlığımız nam salmış gözlerini korkutan şeyin o olduğunu düşünüyorum :D
Cunku erkekler ac gozludur. 1 kisi ile idare etmeyi bilmezler. Acik ve NET..
evet çok haklısın
Bağlanmaktan ya da ne bileyim o sorumluluğu kendinde göremiyordur göze alamıyordur
olabilir
Hayır korkmuyorum bilakis evlenmeyi çok istiyorum ama bir bulamadım kafama uyan birini :S
hayırlısı o zaman çıkar inş biri :)
İnşallah bakalım artık hayırlısı :S
Bende korkmaya başladım buraya üye olduktan sonra. Maşallah eline almayan kalmamış.. :(
:)) kalmıştır kalmıştır
Genelleme yaptım. Elbet vardır
yani var tabi
Umudumu koruyum ozaman ben :)
koru koru :)
tamam
tedirgin oluyorsun herhalde nasıl bakarım falan gibi.
olabilir ama gereksiz bence
Evlenmekten değil evliliğin getirdiği yaşamsal değişimlerden korkuyor karşısına çıkacak güzel bir kadınka birlikte olamayacak olması gibi mesela
iğrençsin gerçekten
Teşekkürler
Hayatımda 2_3 kez rüyamda ewlendigimi gördüm hepsinde de korkuyorum rüyada... bilmiyorum bir korku var
:)) çok mu korkutucu bir rüyaydı
Ya şöyleki bir tanesini ortaokul yıllarında görmüştüm hic tanimadigim birisiyle gelinlikli görüyorum baya baya evlenmiş gelini eve getirmisim :D yani uyanınca bir oh çekmişti m
Fesat :D soruyu yeni ayiktim
Geçim sıkıntısı ver aylık 5 bin tüm erkekler evlenir? 900 tl maaşla bende korkarım bebe bez isteyecek kadın tuz isteyecek neşet babanın dediği gibi. Bence en buyuk etken bu
Sorumluluktan kaçiyorlarda ondan bekarken gibi olmuyor hayatları
Olabilir
Bide erkek Milleti ne beklenir ki ;)
Dunyaya bir kere geliyoruz. Biraz daha kari kiza bakalim evlenmeden bizde insaniz zaten eninde sonunda evlencez.
Ev geçindirmek kolay mı asgari ücretle evlenmek kadınlara göre laylaylom tabi dertlerin hepsi erkektee
Sorumluluk almak basit bişey değil çoğu erkekte bu sorumlulugu üstlenmekten korktugu için evlenmek istemiyo kisacasi götü yemiyor yani
özgürlükleri kısıtlanınca kendilerini hapiste sanırlar o yüzden hiç kimse kafese girmeye cesaret edemez:)
Haysen çok yaşa =)
hep beraber inş.
Ben korkmuyorum da aday yok. Adayi gectim aday aayi bile yok :)))
:)) o kadar bahtsızsın yani :)
Malesef tip yok boy kisa :) hep kayip :-)
yazık sana ;)
Sagol ya tesekkur ederim :))
:) rica ederim
İnsan bir yardim ederdi yaa :)
Tek kadina bagli kalmak bir taraflarina zor gelir ya da o evi gecindirmek :)
bence tek kadınla yetinmek istemiyorlar
Evettt
Korkmam da bu zaman da temiz kız var da bizmi sözlenmedik
temiz erkek varda biz mi tamam demedik
Denk gelmemişiz o zaman
Aslında evlilikten korkmazlar sevdiğini aşık olduğu mantığı uyan birisini bulunca evlenmek kaçırmamak ister ama bazen buna engel olan sorunlar çıka biliyor o zaman bu hayali gerçekleşmiyor
Evlenecek kıvamda olanlar abazalıktan öyle korkunun sebebi ise bu işin çocuk oyuncağı olmaması çok büyük sorumluluklar yüklüyor hazır olmak lazım
evet ya ama simdi kimsenin umrunda degil bu evleniriz olursa olur olmazsa boşanırız gibi bakıyorlar
Ne olursa olsun kolay bişey değil bu Göze almak zor ayrıca boşanmak içinde mahkeme falan sıkıntı
Evlenmekten korkan erkelerin peşinden koşarsan bulamazsın tabi
Benimle plays stationda pes atacak kız varsa hemen evlenirim :)
evlilikmi kariyer mi sorunu :( fakat ben korkmuyorum
G*tleri yemiyo cunku, niye bosuna baslarina sorumluluk alsinlar rahat rahat yasamak varken.
ne alakası var ben kafama göre birini bulamadım çalışıyorum işim gücümde var ama iyi günde değil kötü günümde yanımda olucak birini bulamadım ben
@murat4575
haklısın kardeş.
öyle bir korkum yok hatta evlenmek istiyorum. ama çoğu sorumluluk almaktan korkuyorlar...
evliliği yürütecek olgunluk ve bağlılıkta olmak gerek. hazır değilse demekki sevmiyor o kadar sevse her zaman senin yanında olmak ister
erkekler korkmaz evlilikten sevdiği değer verdiği anlaşdığı mantığı uyduğu biri bulursa o bayanla evlenmek ister bulamazsa evlenmez
niye evleneyim ki. Bugün senle yatarım yarın başkasıyla yatarım karı dırdırı çekmem ayrıca
aynısını kızlarda sana yapar inş :)
yapıyorlar zaten her şey karşılıklı
Bayanlar korkmuyor mu? Nerde bu korkmayan bayanlar...
yaa korkuyo elbette ama yaygın olan erkeklerin korkusu
iki tarafta korkuyor.
Sorumluluk sahibi olmak istemiyorum. Bu Zamanda Ev Geçindirmek Adamı Çökertir Çok Zor...
belki eşinde çalışır o zaman daha kolay geçinirsiniz
Haklısın Hayırlısı...
Etraf ta o kadar kız varken ne diye ömrümü sadece biriyle geçireyim daha doğrusu geçirmemde sonra evlenip tatsızlık çıkıp boşanma olsun. Kızların hepsinde ayrı bir şefkat ayrı bir tat var ama hepsiyle de evlenemezsin ki demi?
Playboy style diyorsun
Büyük sorumluluk olduğu için korkuyor olabiliriz, Kısıtlamalarımız olacağı için, Maddi Manevi Hazır olmadığımız için olabilir.
Manevi çapkınlığa kaçıyor ama maddi olarak hazır olmamaya katılıyorum.
Manevi çapkınlık değil Kısıtlamalar çapkınlığa etkili olur. Manevi açıdan hazır olmamak Aileden kaynaklı olabilir biraz