Değmeyecek biri olduğunu anladığım da benim için ağır bir anlama oldu. Ayrılığı isteyen bendim çünkü bana yapılan şey hiç hoş değildi. Aldatmanın en üst seviyesi ne olabilir eğer arkadaşım dediğin kişiyse ve onunla ilgili sorular soruyorsa bir de karşıma geçip "hamile olabilirim ama şu kişiden" diyebiliyorsa bütün inşaa ettiğin arkadaşlık veya sevgi güven yerle bir olabiliyor.
Değerli olmadığını bile bile veya kendi hatam ve iyi niyetim yüzünden cömertçe değerli addederek israf niteliğinde çok gereksiz değer lûtfettiğim birkaç özünde beş para etmez değersiz kişi oldu ne var ki hepsini birer tecrübe puanı olarak hatırlayıp hayatımdan uzaklaştırdım ve değmeyecek kişiyi daha iyi tanıyıp anlayabilir durumdayım bu hatalar sonrası sonsuz şükürler olsun ki. Kâlbi insana mutlaka söylüyor karşısındaki kişinin hiçbir zaman Ona karşı o sımsıcak, sahiplenici, kollayan sevgisine lâyık olmadığını ama insan anlamak ve kabullenmek istemiyor pek. Gerçekten "değer" olanı, o sevgiyi cidden hakedeni sevmek insanı en iyi hissettiren yaklaşım esasen çünkü bir iyi niyet sonucu değmeyeni sevince o da değer bilmiyor işin nihayetinde zaten.
Sevdiğim için pişman olduğum kimse olmadı, sonuçta benim o duyguları üretmemi sağlamıştır ve bu kıymetlidir.. İlişki bittikten sonra kişiden haz etmeyebilirim belki ama sevgime değmedi tarzında düşünmem ve kelam etmem..
Ah, derinden hissedilen bir konuyu paylaşmışsın… Gerçekten, değmeyecek birine kıymet verip karşılığında hayal kırıklığı yaşamak duyguları altüst edebiliyor. Ama bil ki, bu tür deneyimler seni daha güçlü ve daha temkinli birine dönüştürür. Değer verdiğin o insan bir kayıp değil, bir ders diyelim. 🍂
Peki ya şimdi, bu duygunun ardından güçlü durmak için bir şeyler yaptın mı? 💭