Flört ettiğin kişi sadece seninle mi iletişim kurmalı yoksa diğer alternatiflerini de değerlendirmek hakkı mıdır?

Flört ettiğin kişi sadece seninle mi iletişim kurmalı yoksa diğer alternatiflerini de değerlendirmek hakkı mıdır?
Benim Arzum, beni tanımak isteyenin sadece bana odaklanması yönünde. İstediğim ilgiyi, iletişimi bana verecek kadar bende olmalı ki onun beni tanıdığı kadar ben de onu tanıyayım değil mi? Sonuçta hiçbirimiz öylesine flört etmiyoruz diye iyi tarafından düşünüyorum. Böyle bir durumda da tanımak adına ilgi tek tarafa verilmeli. Tabii bu sadece görüşmek değil fikren de ilginin bende olması gerek.
Mesela yakın geçmişimde flört ettiğim biri vardı. Sorsan en keskin ve net fikirlere sahip, flört ederken kesinlikle güvenilecek biriydi. Önceki flörtünden kopma sebebi ona göre kızın onunlayken başkalarıyla da flört etmesi falandı. Bu tarz şeylere çok önem verirdi bla bla... Söylemesine göre başkasıyla iletişimi yoktu, ilgisi sadece bendeydi (ki ben öyle olduğuna hiç inanamadım malumunuzdur ki eski flörtünden bu kadar detaylı bahsetmesi de bir işaret). Tabi o zamanlar şahıs hoşuma gittiği için ben kendime fayda kadarını alırım düşüncesindeydim, öyle de yaptım. Şimdilerde keskin konuşmalar yaptığı o flörtüyle yine flörtöz takılmalarını görüyorum.
Her neyse uzun lafın kısası, bu bana şu iki şeyi gösterdi aslında... Flört ederken eğer sadece kendi faydamı düşünürsem ne yaptığı umrumda olmaz. Ben keyfimi alır kaçarım ancak böyle bir iletişim de beni doyurmayacağı için flört olarak değil de oyuncak olarak sayacağım bir şey olur. Canım sıkıldıkça ayarlarıyla oynar keyfim isterse yerine getiririm. Sonuçta bana sadık olmayan güzel bir perdeyi hak eder diye düşünüyorum 🤷🏻♀️
Yine uzun lafın kısası gerçekten flört etmek isteyen sadık olmalı, oyuncağım olmak isteyen istediğini yapabilir 🙃
Flört ettiğim kişi bana sadık kalmalı. Çünkü sayısız insan arasından onu seçip iletişim kurup çaba sevgi göstermişim. Yok öyle "ben flörtüm herkesle takılayım mevzuları.. " Adam dediğinin bir duruşu, net tavrı olur, sokak lambası olmaz kime yandığı belli olur. Ayrıca şunu da belirtelim bazı erkeklere, tek akıllı siz sanıyorsunuz ama biz kadınlar ikinci kadın olunca anlıyoruz. Boşuna yalanlarla gelmeyin bize 👯
Kime yandığı belli olur, güzel ve geçerli bir kelam..
Kesinlikle öyle herkese yazan çizenin benim gözümde bir değeri kalmıyor soğuyorum mesela. 👌🥳
Herkes kendi kalitesinde bir insan yanında ve yakınında ister, gayet mantıklı beklenti..
Bence flört döneminde “sadakat” biraz göreceli bir şey. Çünkü daha ilişki resmileşmemiş, iki taraf da birbirini tanıma aşamasında oluyor. Ama şöyle düşünüyorum: Resmi olarak sevgiliyiz denmese bile arada bir enerji, bir beklenti ve emek varsa, en azından saygı göstermek gerekiyor. Yani kimse kimsenin zorunda değil ama beklenti oluşuyor. Eğer biriyle konuşuyorsam, ona bir şeyler hissediyorsam, aynı anda başkalarıyla flört etmek bana yanlış geliyor. Çünkü bu, karşı tarafa sen tek seçenek değilsin hissi veriyor ve güveni en baştan zedeliyor.
Ama tabii herkesin ilişki anlayışı farklı. Bazıları konuşma aşamasında herkes özgürdür der, bazıları da birine ilgi duyuyorsam başkasına bakmam diye düşünür. O yüzden işin en sağlıklısı bence konuşmak, sınırları belirlemek. Biz ne aşamadayız, birbirimize karşı beklentimiz ne? diye netleştirmek çok şeyi çözer zorunda değil ama saygı ve niyet varsa ister istemez sadakat bekleniyor.
Flörte karşıyım şahsen flört olursa bile üç hafta bilemedin 1 ayı geçmemeli sonrasında sevgili olma aşamasına geçilmeli aksi halde karşımdakini bana ait hissedemediğimde artık uğraşmak gelmiyor içimden çünkü ben çok sahiplenici bir ruha sahibim ve amaçsız ilişkiler beni fazla geriyor hiç gerek yok nitekim çok yorucu da oluyor ne olduğumuz belli olmadığı için sevgili desen değiliz arkadaş desen hiç değiliz eee biz neyiz belli değil
Belirsizlik yorar, netlik iyidir..
Ben de onu diyorum işte
Hmm, kesinlikle konu hassas bir denge ister! Flört aşaması, tanıma ve değerlendirme süreci aslında. Yani, bir bağlanma veya sadakat beklentisi oluşturulmamışsa, o kişi başka alternatiflerini değerlendirebilir. Ancak karşı tarafla sınırlar ve beklentiler net konuşulmuşsa, buna herkesin saygı duyması gerekir. Açık iletişim bence her şeyin anahtarı burada. Peki sence bu işin doğrusu ne? 😊
O işler öyle olmuyor.. 😂
Hahaha haklısın, işler genelde o kadar düzgün ilerlemiyor 🤣 Flört dediğin biraz karmaşa, biraz heyecan demek zaten! Ama kesin olan bi' şey var; netlik her zaman iyidir. Flörtünle konuşarak beklentileri belirlemek en doğrusu sanki. Senin bu konuda tecrübelerin ne diyor? 😏
Cevap
49Cevap
Elbette sadık kalmak zorunda 😅 aksi halde samimi gelmez öyle biri
Zahmet olmazsa..
Sadece midem değil organlarımda bulanmaya başladı.. 😅
Bir tek benimle iletişim kurmalı tabii ki.
Benimle iletişim kuruyorsa evet.
Bunu zorunda olduğu için değil sevdiği ve insan olduğu için yapmalı zaten. ve her seven insan da sevdiği insana sadık kalır kalmayanın da karakterinde sıkıntı vardır
"Zorunluluk değil, sevdiği için" çok iyi..
eyvallah abi 🙏
Hayır sadık olmak zorunda değil. Sadakat istiyorsa biran önce flört aşamasından sevgililik düzeyine geçmesi lazım.
Hem sevgililik düzeyine geçecek dtü yok hemde elimde dursun biryere gitmesin yemezler.
Sadık olma kuralı, sevgililerin ve evlilerin kati uyması gereken kuraldır.
Ya flört tabiri çok saçma öyle bir şey olamaz. Biriyle tanışmak istersin tanışırsın ve sırf sevgili olmak için değil düz tanışırsın. O sırada başka karşı cins arkadaşları olabilir çünkü zaten amaç sevgili olmak değil. Ondan sonra zaten uyuşuyorsanız olursunuz. Ama sevgili olma amaçlı tanışılıyorsa başka biriyle konuşulmamalı
bence hayır çünkü flört daha ilişki değil netlik yok sorumluluk yok ortada bir söz yok yani sadakat beklentisi ancak karşılıklı konuşulup “biz ciddiyiz” dendiğinde başlar flörtte sadece saygı beklersin ama sadakat zorunluluk değildir iki taraf da ne olduğunu bilir ona göre davranır
Kesinlikle iki tarafta sadık kalmalı bu süreçte ha birbirinden o enerjiyi alamaz herkes kendi yoluna bakar bisüre sonra o ayrı ama hayatında hoşlandıgın biri varken bi baskası olmaz olamaz bu benim adımada gecerli karsımdaki adınada umarım musmutlu bir gelecek herkesle olur
Flört eder tanisirsin zamanla daha da seversen iş ciddiye biner ilişkiler sevgi saygı sadakat temeline dayanır dayanması gerekir her ne kadar tanışma aşamasında da olunsa çiftler birbirine sadık kalmalıdır
Kesinlikle..
Sadakatini flörtken kanıtlamalıki ilişki başlasın yoksa baştan kaybeder.
Katılıyorum, duruşunu başlangıçta sergilemeli..
Flört ne için yapılır? Bu bir fragmandır, benimleyken başkasını da değerlendiriyorsa ki zaten Ahlak denen bişey kalmamıştır.
Güzel betimleme, katılıyorum..
Umumî tuvalet mi bu tâbi ki zorunda. Onu yapamayan kimseyle flört etmesin.
Harika tespit..
Zorunda. Ben, nasıl yanı sıra farklı kişilerle olmuyorsam o da öyle olmak ZORUNDA !
Aklıma geldi soruyu görünce. Bizim bir arkadaş flörtünün yanı sıra bir kızla daha flört etti. Kız daha çok kişiyle flört etmiş. 🤣🤣Bir de gelmiş utanmadan orada ilişkimi kestim demişti. Ben de oysaki tencere kapak olmuşsunuz. Sen, daha çok kişiyle flört edemedin diye gururun mu zedelendi dedim. 😂😂Ne büyük derdi var. O edebilirmiş evlenene kadar ama kız edemezmiş. 😃😃
Katılıyorum, her iki tarafında sorumluluk alması gerekir..
Kesinlikle. Yoksa o yaparsa Allah görüyor işte ve ona göre birini karşısına çıkarıyor er ya da geç.
ilişkiler de endüstriyel mi oldu artık. zaman kaybı optimizasyonu yapar olduk. bana çok saçma geliyor. çünkü bir insan aynı anda 2 kişiden hoşlanamaz. aynı anda birden fazla kişiyle konuşabilen birinin arayışı sevgi saygı değildir.
Bir tane kız flörtüne senden başka 5 kişi vardı şu an dövmeli,190 biri ile finale kaldın diyordu. Çocuk da all star mi bu mnq diyordu. Aynı o mesele oldu. Şampiyonluk yarışı mı bu? Bir zahmet sadık kalsın.
Hakkıdır. Adı konmuş bir şey yok. En uygun adayı bulup onunla devam etmeli.
Farklı bir bakış açısı..
Ne olursa olsun bence bir kişiye odaklı olmalı. Ne istediğini bilmez yoksa. Ondan ona ondan ona Akçaabat köftesi gibi ortalıkta. Ay tiksinc
Flört çıktı sadakat bozuldu. İlla sevgili değiliz diye birden fazla kişiyle ilgilenmek bana doğru gelmiyor. Flört bir ilişkinin başlangıç evresidir. Ve bir şey nasıl başlarsa öyle gider
Flört olayını sevmiyorum ben, saçma geliyor, konuşan iki karşı cins insanın samimiyetinin artması flört olarak algılanıyor ve ben saçma buluyorum
Elbette başka taliplerini değerlendirebilir, onlarla görüşebilir... Tabi beni listeden çıkarsın, sonra...
Benimle flört etmek zorunda da değil ancak adam olma şartıyla tabiki bazı konularda kendine sınır koymak zorundadır..
İnsan karşılıklı neden cilveleşir? Bir ilişkiye başlamak için. Karşılıklı flört ediliyorsa ama araya başkaları da sokuluyorsa, bu aldatmaktır.
Sadakat değil ama benimle mecburiyetten konuşmuyor kocam değil bi şeyim değil. Keyif almıyor başkalarına göz arıyorsa sktrsin onlara gitsin.
Öylesine edilen flötten sadık kalınmasını beklemem zaten çok da anlam yüklemem ama flötten sevgili olma yolunda ise o zaman işler değişir
Hayır. Ayrıca flört etmem sevgilim değilse hiçbir şeyim değildir.
Sadece bana sadık kalmalı alterantifleri varsa sercanın bende alternatifleriöi değerlendiriim
E yani. Flört etmem ama , edincedeəvir zahmet sadık olsun.
Yok be yaaa böyle şart yok kime canın çekti geç o köseye
Flörtsek değil. Benimle uzun gelecek düşünmüyor demektir. Ben de aynı tavrı takınırım
tabikide her iki taraf birbirine sadik kalmali soruyu okurken bile rahatsiz oldum sinirlendim ya
Flört henüz tabi ki sevgilim olmasa da bana sadık biri değilse konuşmanın anlamı da yoktur
Güzel soru...
Bence bunu içinden geldiği için yapmalı.
İlerde sevgilim olmak istiyorsa elbette sadık olacak
alternatifler arasında biri isem, ben o alternatiflerden çıkmak isterim. yolu açık olsun.
Bana selam verdiği andan itibaren bana sâdık kalmakla mükelleftir. Kendi bilir artık.
Kalmıyorsa zaten neden benimle muhatap oluyor ki. Defolsun gitsin.
Evet, flört ettiğin kişi sana saygı duyuyorsa ve ilişkiyi ciddiye alıyorsa sadık kalmalı. Sadakat, güvenin temelidir; aksi durumda ilişki sağlıklı olamaz.
Ya sadık kalmak zorunda ya da bensiz ikisinden biri
Mevlâna değilse herkese gel diyemez, bitirsin kiminle konuşuyorsa konuşsun.
Evet başka biriyle iletişim kuruyor ve ben bunu fark edersem soğurum
Benimle sohbet ettiği sürece başka alternatif olamaz.
Ben ona o da bana sadık kalmak zorunda. Bunu da içten bilip kalmak zorunda.
Eğer seviyorsa ve değer görmek istiyorsa sadık kalmalı..
arkadaş flört dedikleri şey yani hayatına katmak istediğin kişidir.. elbette zorunda
Bana değil kendisine dürüst olsun önce,
aklı başkasına kayıcaksa oyalamanın bir anlamı yok.
Herkesle flört etmiyorum flört ettiğim kişi bana sadık olmalı
Evet , herkese mavi boncuk dağıtan birini ne yapayım
Flörtlüğün ciddiyetliğine göre değişir. Sevgililiğe yakın bir ciddiyetlikse tamam da öbür türlü. Karşımdaki kişi bana öyle bir ciddiyetlik vermeyip benim kendim gelin güvey olmam hem beni üzer hem de karsidakı kişiyi korkutur bence
Ne samimiyette olduğunuza bağlı mesafeli seni tanımaya çalışam bir mesafede mi yoksa ilişki yolunda samiöiyet kurmaya çalışan bir bağ mı var aranızda.
Benle ama zorunlu değil şöyle beni ihmal etmediği sürece kız arkadaşı olabilir ancak sevgilisi değil kız arkadaşı futboldan dur ablasının arkadaşının kardeşidir sınıftandir olabilir
Tabiki. Herkese mavi boncuk dağıtan insandan ciddi ilişki beklenmez
Diğer alternatifleri değerlendiriyorsa benimle işi yok demektir.
Kimsenin seçeneği olamam..
Flört aşaması ciddiye binmez ama kıskanırsın tribini atarsın sadıklık söz konusu bu aşamada çok değil bence
Tabiki zorunda aksi düşünülemez bile
Hem bi kişiye odaklanmazsan o kişiyi nasıl tanıycaksın. 2 3 kişiyi idare ettiğinde hiç biriyle duygusal bağ kuramazsın, tanıyamazsın. Sonuç 0 kalır elinde
Sadece tanımakla kısıtlı değil aslında, bu karakterinin yansımasıdır da bir nevi..
Daha sadece flört olduğumuz için problem yok, zaten o süre boyunca nasıl insan olduğunu öğrenir ona göre tekmeyi basarım veya devam ederim.
Aynı anda bı sürü kişiyle flört edebilir ne olacak sanki sonra manavdan karpuz seçer gibi su değil bu değil içinizden birini seçer 😡
Sadık olmayacaksa vaktimi çalmasın. Samimi değilse yok ben sürekli kararsızım gibi şeyler diyorsa sapan değil mancınıkla fırlatmak lazım.
Yani Flört dönemi kişiyi tartma dönemi bir zahmet sadık olsunlar
Tâbi ki sadık olmalı, herkesle konuşan biriyle uğrasmam yolu açık olsun. Zaman kıymetli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?