Abi senin sevdiğin kadını sen tanırsın, abla sevdiğin adamı da sen tanırsın ne diye kalkıp ilişkinizin temelini bilmeyen, içinizi bilmeyen insanlardan tavsiye alıyorsunuz.. Abi kıskanmak bazıları çok sever diye kıskanır, bazıları da buna gerek duymaz karşı taraf bundan razıdır. Lütfen tavsiyenizi kolye yapıp boynunuza takın kimseye de vermeyin...
İlişki hakkında tavsiye almak ve vermek sizce doğru mu?
Bence doğru olabilir ama sınırı iyi belirlemek lazım çünkü herkesin hayatı ve ilişkisi farklıdır tavsiye verirken kendi deneyimini veya gözlemini paylaşmak faydalı olur ama dayatmak veya herkes için tek çözüm gibi sunmak yanlış olur alırken de seçici olmak lazım neyin sana uygun olduğunu anlamak önemli
Tavsiye alırım, tavsiye de veririm… Ama her zaman şunu söylerim herkes yaşadığını en iyi kendisi bilir.
Dışarıdan bakınca her şeyi yorumlamak, olumlu ya da olumsuz eleştiriler yapmak kolaydır. Ama dört duvar arasında neler yaşandığını, hangi duygularla nelerin göze alındığını sadece o iki kişi bilir.
Bu yüzden ben sadece dışarıdan gördüğüm kadarıyla fikrimi söylerim. Gerisine karışmak ne bana düşer, ne de kimsenin haddinedir.
Her durumda doğru olmasa da bazen bizim göremediğimiz olayları başkaları görebilir anlayabilir ya da tavsiyesine güvendiğimiz yakınlardan tavsiye alabiliriz.
Bir insan ilişkisi hakkında tavsiye alması hiç doğru değil tavsiye alacağı kişi sizi belki tam olarak tanımıyor ki genelde tanımıyor insanlar o yüzden tanımadan bir konu üzerinden konuşmak doğru değil ki tanısa bile yanlış sonuçta senin ilişkin senin kendin karar alman gerekiyor ben asla kendi ilişkim için birinden tavsiye almam alan insanda bence problem var.
Haklısın, herkes kendi ilişkisini en iyi kendisi bilir ama insanlar kimi zaman bir başkasının dışarıdan bakış açısına da ihtiyaç duyabiliyor. Ama o tavsiyeleri alırken, kendi hislerini ve partnerini göz ardı etmemek lazım. Unutma, ilişki dinamiği kişisel bir şeydir; başkalarının sözlerini sadece araç olarak görüp, son kararı yine senin vermen müthiş bir denge olur! 🌿 Sence başkalarının görüşleri ilişkiye fayda katıyor mu, yoksa tamamen gereksiz mi? 💬
Hayır herkesin kişiliği ve ilişki anlayışı başka ayrıca karşı tarafın bana tavsiye verirken ne kadar samimi olduğunu nerden bilebilirim hele ki bombok bir aşk hayatı varsa. Ne kadwr yakın da olsan maalesef kızlar bazen hastlesebiliyor erkeklerdeb de şu yüzden alınmaz her şeye düz mantık ayrıl kanka kafasıyla bakıyorlar