Benim için öyledir, çünkü gerçekten seven insan bir şekilde kıskanır. Bu kıskançlık illa ki hastalıklı, sahiplenici ya da baskıcı bir hâl olmak zorunda değil ama içinde bir parça endişe, kaybetme korkusu, değer verdiğini koruma isteği vardır. Sevdiğin kişiyi bir başkasının ilgisine maruz kalırken görmek, onun hayatında senin kadar özel bir yere birinin yaklaşması fikri bile insanın içinde kıpırdanma yaratır. Benim gözümde bu doğal bir duygudur, hatta sevginin samimiyetini gösteren küçük bir işarettir. Çünkü umursamadığın birini kıskanmazsın, kaybetmekten korkmazsın. Ama gerçekten seviyorsan, o kişiyi kaybetme ihtimali bile kalbinde bir ağırlık yapar. Bu yüzden bana göre hiç kıskanmayan insan, ya duygularını çok bastırıyordur ya da o kadar da derin bir bağ kurmamıştır. Sevgi, biraz sahiplenmeyi de içinde barındırır; aşırısı zararlı olsa da hiç olmaması bana duygusal bir boşluk gibi gelir.
Toplum için konuşmayacağım kendim için konuşacağım, eşimi kıskanmıyorum çünkü ona güveniyorum onun asil duruşu bir çok kadını etkileyebilir ama eşim etkilenmez öyle birini gördüğü gibi çevresinden def eder. Eşimi kıskandığım tek konu zekâsı, bazen düşünemediğim şeyleri düşünüyor ve bu beni onurlandırıyor ama bir yandan kıskandırıyor da, tabii işin eğlenceli kısmı bu onunla zekâmı kapıştırabilmek. Var olduğumuz sürece ikimizinde kimseye ihtiyacı yok çünkü biz en iyi arkadaşlarız ve de en iyi yoldaşlarız
Sanmıyorum, bir insanın sevgisini gösterme şekli kıskançlık yerine saygı, güven, destek, şefkat, kaliteli zaman geçirme ve derin iletişim olabilir. Bu davranışlar, benim gözümde, anlık bir kıskançlık patlamasından çok daha kalıcı ve değerli bir sevginin işaretleridir.
Kafani kullanirsan olur. Kimse kimsenin evli dahi olsan saçma slak kaprisleri i çekmek zorunda değil . Bir susarsn iki susarsn en sonunda yol vermen gerektgni anlarsn tabi takntili bı mnyk dglsen
Kıskançlık, sevginin bir göstergesi olabileceği gibi, kontrolsüz olduğu zaman ilişkinin dengesini bozabilir. Ama biri seni hiç kıskanmıyor diye kesinlikle sevmiyor demek de doğru olmaz. Her insan sevgisini farklı gösterir. Bazıları daha özgüvenlidir, ilişkiye güveniyordur, bu yüzden kıskançlık göstermez. Kıskançlık hissetmeden sevginin var olabileceğini unutmamalısın. 🫶
Kıskanmıyorsa sevmiyordur. Ne kadar çok seviyorsa o kadar çok kıskanıyordur, ben kendimden yola çıkayım; 'ne kadar çok aşk' o kadar çok benimsemek, o kadar çok kıskanmak, o kadar çok sahiplenmek, o kadar çok paylaşamamak, o kadar çok darlamak vs. Bu tür duygular aşk'ın eşlikçileri, onlar olmadan kimse aşığım/seviyorum diye zırvalamasın.
Kıskançlık sevgi göstergesi değildir. Karşıya ve/veya kendine güvensizlik göstergesidir. Sağlıklı bir ilişkide güven vardır ve şüphe yoktur. Biri ötekinden üstün değildir veya partnerinin sadakatine güvenirsin, haliyle kıskançlığa yer yoktur. Sürekli partnerlerinizi kıskanıyorsanız kendi üzerinize çalışmanız gerek ve/veya tercih ettiğiniz kişileri değiştirmeniz gerek demektir.
Bence sevgiyle ilgisi yok aşık olduğum bir adam vardı hiç kıskanmadım onu mesela herkes buna çok şaşırırdı o da anlayamazdı bu durumu sevmediğimi düşünürdü filan. Oysaki hem ona hem de onda bıraktığım etkiye güveniyordum
Hapishaneler kıskançlığı sevgiden ibaret sayıp bununla övünenlerle, mezarlıklar ise kıskanıldığı için sevildiği yanılgısına düşenlerle (maalesef) doludur.
Sevgi başkalarını yaşatan değerleyen bir kavramdır, kıskançlık ise fazlaca bencillik içeren sömüren ve sakatlayan bir hisstir. Sağlıklı bir ilişkide kıskançlığa yer olmamalıdır. Kıskançlığın yeşerdiği bir ilişki de çürüme (birinin diğerine olan sorumluluğunun zayıflaması) başlamıştır.
Kıskanma özgüvensiz işi vs diyorlar ya bu palavra kadın açık giyinebilir bilmem ne yapabilir yok işte laf atana erkek zaten müdahale etmeyecekse ne diye var zaten ülke psikolojik sıkıntısı olan insanla dolu seni öldürecek bok yoluna gidecen kızda baskasini bulacak bide giyim mevzusu var hani çuval da giyse karışır meselesi varya tamam doğru da açık giyinince 3 bakacaksa 10 bakıyor biri baksın ne geçecek eline diyor niye baksın asıl sorun burada
Bazı erkekler kıskanmayı bıraktığı kadar bazı kadınlar da efendi iyi erkeklere yakışır endamlı ağırbaşlı kadın olamamanın gurursuzluğunu onursuzluğunu çekiyor.
Örnek olarak mesela tayt giyen kadınlar gördüm spor salonunda ama eşlerine sevgililerine saygısından arkasını örtecek şey giyiyorlar. Kadının da erkeğine bu yönde saygısı olması lazım :) Erkeğin kıskanıp aşkım niye gidiyorsun qötünü başka erkekler de görmesin demeyle çözülmüyor bu işler.