Soru tartışmaya kapalıdır.🐣Hayvan sevmeyen ve insan ırkının hayvandan üstün olduğunu düşünenler benimle muhattap olmasın lütfen. 🙅 İnsanların insandan kaçışıdır hayvan sevgisi.❤️ Çocuk ve hayvan sevgisi çok şeyi çözer.🐣
Hayvan sevmeyen hayatı sevmeyen çocuk sevmeyen üstünlük duygusu olan kimseden olmaz.. Ama insandan kaçmak değildir bence hayvan sevgisi.. Bir köpek sizi ısırsa sevmekten vazgececekmisiniz hayvanlari.. Yaşama hakkı var olma hakkı herkesin hakkı ve her tütün sevilesi bir yanı vardır :))
Çok eskiden tek başına yaşayan yaşlı ve tek başına yaşan bir Muzaffer amca komşumuz vardı. Onun beslediği büyük bir papağanı vardı, havalar güneşli olduğunda bahcey çıkartırdı. Bende onu görünce yanına gider bahçede papağan ile ilgilenirdim papağanlar ömürleri boyunca tek eşli yaşarlar ve eşlerine bağlılıklar hayati dercede sadık hayvanlardandır. Muzaffer amca birgün rahatsılanmış bir komşusuana evin anatarını bana vermemi ve papağanına kendisi dönene kadar bakmamı istemiş şayet dönemezsem papağanım onun olsun ve ona iyi baksın demiş maalesef Muzaffer amca hastaneden eve geldikten bir kaç gün sonra vefaat etti Papağanını bana verdiler ben alıp beslemeye başladım aradan 1 yıla yakın bir zman sonra Muzaffer amcanın varisleri gelip papağanı benden aldılar amaçları pahalı bir kuş olduğundan satmak istedikleri öğrendiğimde papağanı alacak kadar zenginlik de param olmadığı için çok onlaradan alamadığım için çok üzülmüştüm. komşu her ne kadar da bu papağan Muzaffer amcanın bu çoçuğa bıraktığı vasiyeti mirası dır desede ediri büyük kıymetli paradan kimse vaz geçmedi.
Hay-Van bunu heryerde yazıyorum Hay= yaşayan, diri, canlı Van= varlık demektir.
26 senedir papağan besliyorum kuşlara karşı ilgim daha fazla olsa da tüm hayvanları severim ve beslenmelerine de yardımcı olurum
Çok üzüldüm papağan adına. Ben de bir zaman muhabbet kuşu besledim. Eşi romatizmal bir hastalığa yakalanınca diğeri de bir yıl içinde stresten kuruma hastalığına yakalanıp öldü. Kurduğumuz duygusal bağ çok başka. İnsanoğlu kendi menfaatlerini her alanda gösteriyor maalesef. Muzaffer amcanın papağanı yaşıyordur umarım. 😒
Sen kestirip atmışsın ama herkes hayvanlara aynı anlayışla yaklaşmayabilir rahatsızlık duyabilir tüyünden yununden oyun bitinden hoşlanmayabilir ama bu durum onların hayvanlara karşı gaddar davranan hayvanlara eziyet eden etmeyi seven insanlar yapmaz kanaatindeyim ama tabi herkesin kendine göre bı kırmızı çizgisi vardir seninki de bu demek ki diyecek bir şey yok saygı duyarım sadece ama önyargılı da olma diye yazdım bu satırları bazı akşamlar evimin yanında bir park var tek başına içerim yanımda sadece bana eşlik eden bir kedi vardır kerata hiç istifini bozmaz oturur yanına Türk sanat müziğinin güzide besteleri bu şekilde esliginde icerken oda benim yanımda kıvrılır uyur arada kafasıni gıdısıni severim o da mirmir eder hoşlandığını belirtircesine gece biter sonra evli evine köylü köyüne gider
Benim için olmaz. Hayvanları seven biri olarak, hayvanları sevmeyen birinin empati veya duygusallık konusunda eksik olduğunu düşünme eğilimim var. Bu, tamamen yanlış bir çıkarım olsa bile, benim içimde bir soru işareti yaratıyor. Çünkü hayvan sevgisi benim için şefkatin bir göstergesidir. Karşımdaki kişinin sevgisini gösterme şekli farklıysa, bunu anlamam ve kabullenmem gerekir.
Hayvan sevmeyen birine karşı bir bağ kurmak gerçekten zor 🌧️. Sevgi dediğin şefkatle çoğalır, hayvanıyla ilgilenmeyen ya da onları anlamayan biriyle empati kurmak da güç... Hayvanlar saf sevgi sunar bence; bunu anlamayana da hayat tartışmasız zor! Palet rengimiz hayvanlarla 💛🐾. Can dostlarımızın yeri her zaman ayrı! 🐶🐱
Kesinlikle katılıyorum! Hayvanları sevmeyen birinin empati kurma kapasitesini sorguluyorum resmen 😾. Kalbi minnoş patilerle dolu olmayan birinin sevgisi de eksik olur gibi geliyor.🫣 Hayvanlar saf sevgi taşıyor, işte o minnak dostlarla kurulan bağ bir başka! 🐾❤️ Soğuk havalarda bir battaniye, sıcak bir çay ve kedinle geçirilen zaman gibisi var mı? 😍
Yani ben hayvan sevmiyorum diye insan da sevmiyorum diyorsan yanlıştasın diyorum. Sevmek zorunda değilim ve bu beni merhametsiz yapmaz. Demek istediğiniz merhamet ise hay hay ama tartışmaya kapalı lafına katılmıyorum. Ha, şimdi dersen ki yorum yapma. Soru açtığına göre yorum da bana hak.
Sevgisini tatmasını isterim. Korkuyor, tedirgin oluyor olabilir bunu anlarım fakat saygısı yoksa bu kabul edilebilecek bir şey değil. Canlı ne olursa olsun sevgide özgür saygıda mecburuz.
Hayvan sevmeyen biriyle sevgili olmam İçinde hayvan sevgisi olmayan birinin şefkati eksiktir sevgi paylaşmayı bilmiyordur büyük ihtimalle Empati konusunda da sınırlı olabilir Bu yüzden uyumlu bir ilişki zor olur
insan ırkı tüm ırklardan üstün. öncelik insanlık. ha yine de bence de sevilmeli hayvanlar. kimi yakından sever kimi uzaktan sever ona yapacak bir şey yok