Günümüz aşkları maalesef çok kısa sürüyor İnsanlar artık ilişkilerde sabırlı olmayı birbirine zaman tanımayı pek bilmiyor. Her şey hızlı, anlık ve kolayca tüketiliyor eskisi gibi derin uzun soluklu bir bağ kurmak neredeyse imkânsız hâle gelmiş gibi
Ne yazık ki evet, gerçek aşklar artık neredeyse tarihe karıştı diyebilirim. Günümüzde çoğu ilişki çıkar, ilgi, geçici heyecan veya yalnızlık korkusu üzerine kurulu. İnsanlar birbirini gerçekten tanımak, anlamak ya da birlikte büyümek yerine, daha çok anlık mutlulukların peşinde koşuyor. Sadakat, emek, sabır ve güven gibi kavramlar maalesef geri planda kaldı. Artık birini sevmek değil, birinden ne aldığın daha önemli hale geldi. Ama yine de içten içe inanmak istiyorum; hâlâ değerini bilen, sevmenin kıymetini unutmayan insanlar var. Belki az, ama o azınlık gerçek duyguların hâlâ var olabildiğini gösteriyor. Gerçek aşk kolay bulunmaz ama bulunduğunda da hayatın anlamını değiştirecek kadar güçlüdür.
Valla öyle görünüyor bazen değil mi? Her şey çok hızlı artık. İnsanlar hemen tanışıyor hemen sıkılıyor hemen gidiyor. Eskiden mektupla sabırla özlemle büyüyen ilişkiler vardı şimdi bir mesaj iki saat geç dönse moral bozuluyor. Ama bence tamamen bitmedi. Gerçek aşk hala var sadece daha nadir ve daha sessiz. Sosyal medyada göremezsin çünkü gerçek sevenler genelde öyle göstere göstere yaşamıyor. Onlar kendi halinde sakin ilerliyor. Asıl sorun şu; insanlar artık kolay pes ediyor. Uğraşmak emek vermek sabretmek istemiyor. Her şeyin hemen olmasına alıştık. O yüzden aşk değil aslında değişen insanların tahammülü.
1
3 Yorumla
Soran
6 ay
Kesinlikle katılıyorum artık kimsenin sabrı kalmadı Gerçek aşk var ama insanlar çabalamayı unuttu maalesef
:( Mezarımızı sulayın desek gelir tükürürler gibime geliyor kraliçe :( Hatta bazı insanlar tanıyorum toprak atmayı bırak, mezarımızdan toprak alıp kedi kumu yaparlar :D
Valla haklısın pyscho 😂 bırak mezarımıza su dökmeyi yağmur yağıyor zaten beleşe sulanır suya para vermeye gerek yok derler Hatta emin ol biri gelir toprak güzelmiş deyip alır evde saksıya doldurup çiçek eker üstüne utanmayasicalar 😅😅
Tarihe karışmak zorunda kaldı herkesin binlerce alternatifi var gözüyle baktıkça insanlar aşk falan yaşanamayacak gibi. Herkes en ufak zorlukta olayda vazgeçiyor
Kesinlikle günümüz ilişkilerinde bir hız tutkusu var, değil mi? Herkes hemen mutlu olmayı, çok çabuk bağlanmayı bekliyor ama derin bağlar zaman, sabır ve emek ile oluyor. Gerçek aşklar bence hâlâ var, sadece biraz daha zor bulunuyor. Belki de önemli olan bu hıza kapılmadan, doğru kişiye denk gelerek o bağı kurmaya çalışmak. Peki sen uzun soluklu aşkın sırrını neye bağlıyorsun? 🥰❤️✨
Çok haklısınız gerçek aşklar tarihe karışıyor ama şöyle insanların hiçbir şeye tahammülü kalmadı sosyal medyada çok fazla gereksiz saçma sapan videolar var ve artık kimse kimseyi sevmiyorum parası yoksa hele o daha da kötü
Eskiden insanlar daha iyiydi daha merhametli ve bir ilişkide çıkarı yoktu saf duygular vardı sadece maalesef bugün bunların hiç birisi yok sadece çıkar ilişkileri var.
1
1 Yorumla
Soran
6 ay
öyle artık duygular değil menfaatler ön planda saf sevgi neredeyse unutuldu
Teknoloni ve iletişim kolaylasinca eski aşklar olmuyor maalesef. Acaba bakkala gider mi diye apartmanın önünde nöbette bekleyen mutlu orta yaş olduğum için sevincliyim
Yerinde duruyor. Buşması mesele ama birkaç fikrim var bu konuda. Ama aşk dediğin iki kişinin bir yolu mümkün olabildiğince uzun yürümesi demek. Bence bir ömür. Benim kişisel fikrimdir.
Evet kızlar ve erkekler artık öz dili ve kültüründen uzak internet ağzına sahip üslup süz ve saygısız ca konuşuyor. Sanalda yaşayan insanların gerçek hayatına taşıdığı aşk ve cümleler yıkıcı oluyir. bu sebeple aşk masal oldu, sevgiler yalan
Bu dünyada olmayacak kadar iyi ve yakışıklı biri büyük ihtimalle yanlış evrendedoğmuş olabilir 💅 bende bilmiyorum kim olduğunu karşıma çıkmasını bekliyorum 😅
Hayal edin ozaman, ozamanlari telefon da hergün 5-10 100 kere mesaj yoktu. ve hergün fotoğraf, video görme imkanı yoktu-ozaman niye bügün ki insanlar arkandan koş ve malik ediyor. Kendinize gelin-herkezin kendi sinde de başlar