6 yıllık ilişkim biteli 1 ay olacak. Benim işim yoktu atanamadım. Erkek arkadaşım iyi bir firmada mühendis olarak çalışıyor 5 senedir. Ona artık adını koyalım dedim o da bana senin işin olmadan olmayacağını defalarca kez söyledim dedi. Bende dayanamadım olay çıkarttım. Hakaret ettim ettim beni istemediğini söyledi ve engelledi. Ulaşmaya çalıştım özür diledim hakaret ettiğim için ama bitti dedi ve tekrara engelledi. Sizce işi olan birini bulup 4 5 ay içinde evlenir mi? Bir erkek bunu yapabilir mi?6 yıl ben hâlâ üzülüyorum
Sevgilin seni sevmemiş oyalıyormuş senin gösterdiğin önemi saba göstermemiş sonuçta seni sevseydi ilk olarak küçümsemezdi kaybetmekte istemezdi ilk fırsatta bana layık değilsin gibi bir şey söylemezdi ima etmezdi seven birisi bunları düşünmez hissrttirmez ve sen söylemeden evlenmek isterdi seni oyalaması onun karaktersiz olduğunu gösterir senin tek hatanonu evlilik için zorlamak kavga çıkartmak olmuş sanki ona muhtaç birisiymiş gibi hadi bunu yapmakta haklılık payında var 6 yıl epey zaman ama bunu yaptıktan sonra özür dilemen onun egosunu tatmin etmişsin kendini haklıyken haksız durumuna düşürmüşsün tam bir narsisttin besleneceği şey ona el açar gibi o seni önemsemiyorsa sen onu hiç önemsemeyeceksin ve böyle bir katarkter yoksunu adi kişilikten kurtulduğuna sevin evlensen bile böyle tepeden bir kişilikle mutlu olamazdın
Alttaki erkek kullanıcının yorumuna bakma bu arada erkeği korumak için iyimser yorumlar yapmış ilk tartışmada zorlukta tapuklayan erkekten hayır gelmez işler yolundaylen herkes yanında olur önemli işler yolunda değilkenki tutumdur zaten anlattığın kişi asgari ücretli fakir birisi de değil sadece bahane kaldı ki evlenen gerkes çok yüksek miktar paralar kazanmıyor o asgati ücret diye küçünsediği para çalışıyor insanlar ayrıca maddi durumu olmayan kişilerde bir plan yapıp düzgünce konuşup anlatabiliyor çekip gitmiyor ya da kaba davranmıyorlar
Yapar karakteri oturmuş biri olsa evlenmek için senin atanmanı beklemezdi yüksek ihtimalle. Sende onu kalbinden sök at. Çünkü senin sevgini hak eden biri olsa. Ben her günde yanindayım derdi ileride bu adamdan çocuğun olsa kilo aldın şişko deyip kapris yaoar sana.
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Evet bu arada şakayla karışık ayrılmadan önce böyle şeyler söylüyordu. Ben 5 sene uzatan yürüttüm. Çok çabaladım 5 yılda 10 defa görüştük ve hep ben onun olduğu şehire gittim
Bak bu sana hayat dersi olsun. Her zaman erkeklerin senin için biraz daha cabaladigi bir ilişki daha iyidir. Kız ister erkek yapar aksi takdirde olunca böyle oluyor. Prensesmiş resmen. Olan sana olmuş yavrum. Belki de kurtuldurn bpyle biriyle evlensen sorumlulukta almazdı. Maaşını alıp evde kumar oynayacakti belki hayali buydu yani
Ya iş ne alaka bu sürede destek olması lazım belki aile evinde atanamiyorsun kendimden biliyorum. normal değil mi evdekiler falan bence bahane aramış...
1
5 Yorumla
Soran
7 ay
Evet ve öyle gerçekten aile evindeyim. Sınava girdim alım yok zaten. Özellere başvuru yaptığımda bana asgari ücret mi alacaksın diyip küçümsedi
Biraz zaman ver bence üstüne gitme olay taze sonuçta ilişki evlilik boyutuna gelmişse o da seni sevmis değer vermiş ve değer verdiği bir insandan hakaret işitmek belli ki bayağı bir incitmis onu soruna gelince bu kadar sevmiş birir kolay kolay sünger çekip yeni ufuklara yelken açmaz göreceksin işler rayına girecek onu da anla bu zamanda tek maaşla insan gibi yaşanmıyor maalesef çift maaşla bile kit kanaat gecinenleri Kemer yerine pantolonu iple bağlayanlari gördüm zaman zor sende biraz anlayışli ve sabırlı davran
1
4 Yorumla
Soran
7 ay
Evet öyle de 6 yıl olmuş ben küçük bir ilçede yaşıyorum o büyükşehirde evlenmiş olsaydık ben iş bulurdum. Bunu teklif ettiğim de bana asgari ücretle mi çalışacaksın diyip küçümsedi.
Anlıyorum küçümsemek demek yanlış olur zannımca geçimin zor olduğunu anlatmaya çalışmış ama kelime seçiminde özenli davranmamıs seni kırmış şiddetli geçimsizlik yaşayan çiftlerin çoğunlukla maddi konular yüzünden bu durumları yaşadığını göz önüne alırsak haklılık payı var biraz
Valla ne deyim bilemedim şimdi gerçi bu işin düğünü derneği altını bileziği eşyası cart curtu derken insanın elindeki para eriyor gidiyor hele günümüz şartlarında para pul olmuş nerdeyse neyse hayırlısı neyse o olsun olacağı varsa olur zaten
Ah canım ya, ne kadar zor bir durum bu... 6 yıl kolay bir süre değil ve böyle bir ayrılık kalbini paramparça etmiş olabilir, çok seviyorum diyorsundur hâlâ 🥺. Ama açık konuşmam gerekirse, bir ilişki "adını koymak" meselesinde karşılıklı fedakarlık ve anlayış ister. Onun iş konusundaki şartı, belki kendi planları ve önceliklerinden kaynaklıdır. Ancak seni böyle bir konuda yalnız hissettirmiş olması da üzücü. 😔
İşi olan birini bulup hemen evlenme konusuna gelirsek; böyle bir ihtimal var tabii ama kendisi için doğru olanı yapmak ister diye düşünebilirsin. Önemli olan artık senin kendine dönmen, kendine yatırım yapman. Hayat devam ediyor ve iyi hissettiğin günler için kendine inanmalısın.
Peki bu süreçte neler yapmayı planlıyorsun, kendini nasıl daha güçlü hissedersin? 🍂🧡
Ne demek işin yok falan filan zorunda mı işinin olması bahane oramis o yani bana kalırsa
1
1 Yorumla
Soran
7 ay
Ve bana görücü çıktı buna sen nasıl dayanırsın hiçbir erkek böyle bir durum karşısında kayıtsız kalamaz artık adını koylarım dedim. 6 yılın 5 yılı uzak mesafe zaten ama o hayır senin işin olmadan evlilik olmaz dedi.
Yaa uzak mesafeyede güvenip her boku yiyorlar zaten , ama daha dikkatli ol bundan sonra küçük duruma sen değil o düştü , dediğim gibi herhangi bi iş olsada git çalış silersin aklından umarım onu atanırsın umarımda o zaman düşünsün ne kaybettiğini
Yani 6 yil az degil tabiki insanlar 2 senede evlenip cocuk yapiyo ama bir yerdende karartersiz birinden kurtulmus oldun ise baslasaydin ve evlenmis olsaydiniz belki ilerde baska kavgalar durumlar olabilirdi
Evet öyle dilerim karşısına işi olan biri çıksın ama onun burnundan getirsin bana çok şey yaşattı ben 10 defa görüştüm 5 yılda ve uzaktan ona hep sadık kaldım
İstediği derken. Ban görücü çıktı dedim artık adı konulsun böyle uzaktan olmuyor dedim. O da bana işin olmadan olmaz dedi. 6 yılın 5 yılı uzak mesafe ilişkisi ve biz o 5 yılda 10 defa görüşmedik.
Enteresan bir adammış bence dedim ya insanlar gerçekten tüketim çılgını tüketmekte üstümüze yok aşıkları ilişkileri insanları tüketmek için adeta yarışıyoruz