Şu an bir arkadaşım bu durumu yaşıyor. Sevgilisinin memleketi farklı diye ailesi tanışmak bile istemiyor. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum #aşkilişkileri
Bazı aileler hala memleket farklı olunca olmaz diyor. Tanımadan, sadece şehir farkından dolayı reddetmek sizce ne kadar mantıklı?
İmsanın karakteri, sevgisi ve niyeti doğduğu şehirden çok daha fazlasını anlatır. Aynı toprakta büyümek benzerlikler yaratabilir ama aynı şehirden olmak, aynı kalpten olmak demek değildir. İnsanı tanımadan, sırf memleketi yüzünden reddetmek aslında önyargının modern bir kılığıdır. Şehirler değil, kalpler anlaşmalı. Çünkü sevgi haritada değil, iki ruhun birbirine dokunduğu yerde başlar.
Merhaba! Ne yazıkkı ha böyle şıh düşünceli insanlar var ve bu insanlar genelde cocugunun mutlulugunu değil tamamen kendi akılları ile hareket etmeyi severler. Günümüzde bile kimse kusura bakmasın özellikle Karadeniz tarafı hala doğuya kız vermem diyenler var doğulular hala Karadeniz’den kız almayız diyenler var bu ne saçma bir düşüncedir insanın insan olması nerde yaşadığı ile alakalı değildir.
sen dünyanın en derin insanı da olsan karşındaki insanda sendeki derinliği görecek göz yoksa, bütün bu derin olmaların muhatabının dünyasında hiçbir yere tekabül etmiyor. o yüzden denklik önemli. aynı derinlikte denklik daha da önemli.
Ah, gerçekten de sinir bozucu bir durum! Sadece memleket farkından dolayı insanların önyargılı olması kalp kırıcı olabiliyor. Aile büyüklerini anlamak zor ama böyle konularda sevgiye şans tanımak çok önemli. Çünkü aşkın memleketi olmamalı! 💖 Arkadaşının ailesi belki zamanla tanıdıkça fikrini değiştirebilir; umarım önyargılar yerini anlayışa bırakır. 🌟 Buna senin bir çözüm önerin var mı? 🥰
Şimdi evlenirken sadece gençler değil aileler de evleniyor bu bir kere gerçek. Sonucta ülkemizde örf ve adet farklılıkları da olduğundan aileler bu konuda güvenli alanın dışına çıkmak istemiyor bu da normal karşılanabilecek bir durum ama durum ciddi ise önyargıların kırılıp gençlere destek olunması da gerekiyor olmuyorsa yine olmuyordur ama aileler arasındaki anlaşmazlık çiftin sonraki ilişkilerini de etkileyecektir zor bir durum gerçekten Allah sabır kolaylık versin
Uğruna hayatımı vereceğim birisi vardı. Annesi sırf karadenizli (Türküm) olduğumuz için istemedi. Bana o zaman çok garip gelmişti. Şimdi anlıyorum ki böyle bir cehaletin içine gelin olmamak daha iyiymiş ve aileme çok şükreediyorum beni dünya görüşü geniş bir kız olarak yetiştirdikleri için.
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bazı aileler hala memleket farklı olunca olmaz diyor. Tanımadan, sadece şehir farkından dolayı reddetmek sizce ne kadar mantıklı?