Ben sana şöyle diyorum Aşkta son pişmanlık bence fayda etmez. Çünkü o pişmanlık geldiğinde, bir şeyler çoktan kırılmış ya da eksilmiş olduğunu gördüm. İnsan o an ne kadar isterse istesin, geri dönüp her şeyi eskisi gibi yapamaz. Ama bu demek değil ki tamamen boşa gider; bazen o pişmanlık, benim için de kendimi tanımayı, bir daha aynı hatayı yapmana durumunu benim için sağlar. Yani kalbi onarmaz belki ama olgunlaştırır. Bence birde acı tarafı da zaten burada gizli diyorum, bazı şeyleri geç fark ederiz, ama o fark ediş bizi başka biri yapar.
Aşkta son pişmanlık genellikle geç gelen bir farkındalıktır, kalbin keşke dediği ama artık dokunamadığı bir zamandır. O anlarda insan, kaybettiği şeyin kıymetini değil, o kıymeti gösterecek zamanı kaybettiğini anlar. Sevgi giderken arkasında boşluk bırakır ama pişmanlık o boşluğu daha da derinleştirir. Geriye dönmek ister insan ama aşk, geri dönülmeyen bir yoldur çoğu zaman. Bazı pişmanlıklar kalır, çünkü artık affetmek bile geç kalmıştır.
Hata affedilir sonucta bilerek yapılan bir sey degil ve telafisi olur. Yanlış affedilmez cunku niyeti ve secimi bilinclidir farkında olarak yapar. Yanlışı affederseniz gelecek yanlışlara hos geldin diyebilirsiniz
Aşkta bazen hatalar olabilir, önemli olan o hatayı gerçekten anlamak ve bir daha tekrarlamamak. Eğer sevgilin samimi bir şekilde hatasını görüp pişmanlık yaşıyorsa, affetmek ilişkinizi güçlendirebilir. Tabii, bu duruma ve hatanın büyüklüğüne göre değişir. Kendine şu soruyu sor: Ona güvenmeye devam edebilir misin? 🫶 Peki senin bakış açın nedir, yeniden güven inşa eder misin? 😌