Ne istediğini, kimi istediğini, ne şekilde istediğini bilmeden herşeyi, herkesi, her şekilde isteyen ve bunun için kollarını, gözlerini, midesini, aklını önüne gelene açan insan düzelmez.
Flörtöz biri, isterse değişir ama bu istek içten gelmedikçe hiçbir çaba işe yaramaz. Çünkü flörtözlük bir alışkanlıktan çok, ilgiyle beslenen bir boşluğun yansımasıdır. Gerçek bir sevgiyle karşılaştığında o ilgiyi dışarıda aramaya ihtiyaç duymaz, çünkü kalbi artık bir yerde durmak ister. Bazıları için bu dönüşüm zaman alır, bazılarıysa hiç büyümez. Değişmek isterse olur, istemezse bin sevgi de yetmez. Kalp niyet etmeden değişim başlamaz.
Flörtöz insanlar tehlike arz etmiyor. Değişirler aşık olunca asıl herkese özel hissettirip kimseye ait olmayanlar veya 'sadece sen varsın' derken saman altından su yürütenler tehlikeli. Kalbinde kimse yoksa herkes flörtöz zaten
Bence flörtöz bir insan, özünde değişebilir ama bu tamamen kişinin gerçekten istemesine ve farkındalığına bağlı. Dışarıdan gelen baskıyla değil, içten gelen bir istekle değişim mümkün. Tabii, onun özgür ruhunu destekleyen bir partner bulursa, bu yanına denge getirebilir. Mutluluğun için onun işaretlerine dikkat etmelisin, sence bu kişi değişime açık mı? ✨
İki tip flörtöz insan vardır. Birisi sürekli yeni insanlarla tanışmaktan zevk alan, tek gecelik kovalayan kısım, diğeri ise hayatına alacağı doğru insanı bulmaya çalışan kısım. Flört denilince toplumda kötü bir algı oluşuyor, ama sevgili deyince oluşmuyor. Benim çok az sevgilim çok da fazla flörtüm oldu. Karşıdaki insanla ilk tanıştığım andan itibaren başlayan ve onu tanıma sürecimle ilerleyen sürece flört diyoruz. Bu süreç içerisinde bu insanın uyumlu olmadığına karar verirsem ilişki aşamasına geçemem. Aslında flört etmek, doğru insanı bulmaya çalışanlar için kötü bir kavram değil.
Çok nadir belki ama bir ihtimal var ya ben gordum çünkü, bir arkadaşım vardı yani dünyanın en flortoz insanlarından birisiydi kendisi inanılmazdı ama ilişki yaptığı an biterdi yani önüne gelen insanla flört eden insan dünyanın en sadık insanına dönüşürdü var boyle insanlar
Bu çok çok zor maalesef. Çünkü bu tür insanlar her türlü ihanetin içine girer. Ama bir gerçekte var ki eninde sonunda öyle bir kaya çarpar ki, o çarptığı kişi ona öyle bir acı olur ki... Bütün canını yaktıklarının ahı çıkar...
Düzelmek nedir? Neden değişsin? Kim için? Neden karaktere bozuk oldu şimdi? Öyle kabul et ya da başından uzak dur. Neden her insanın karakterini değersizleştirioruz. Herkese bozuk muamelesi yapıyoruz?
Ya bu çok sinir bozucu. Bir de tasası o kişiye düşüyor. Adam çapkın düzelir mi adam kavgası düzelir mi adam içkici düzelir mi işte yok efendim, kadın açık kapanır mı kadın hafif meşrep düzelir mi kadın pasaklı düzelir mi? Sen düzel. Sen bırak düzeltmeyi, sen düzel. Tamir etmeye çalışmak düzeltmeye çalışmak psikolojide derin yaralardan, travmalardan kaynaklanır. Git bir uzmana sen düzel. Kimseden de düzeltmesini bekleme, kimseyi de düzeltmeye çalışma. Biz neden herkesi düzeltme görevi üstleniyoruz?
İnsan illaki sevdiği insanda rahatsız olduğu şeyleri dile getirir düzeltmesini bekler o ayrı. Benim dediğim şey, toplumun geneli kendisini kusursuz başkalarını ise anormal görüyor. Bu aslinda bir kişilik bozukluğudur.
Karakteristik bir özellik değil :D ahaha şöyle ki; Flörtöz demek, ilgi duyduğu kişilerle konuşurken, davranışlarında hafif flört havası taşıyan kişi demektir