Geçmişte yaşanan kırgınlıklar en çok güven duygusuna sızar. Yeni biriyle tanıştığında bile eski acılar sessizce aklının köşesinde bekler. Bir söz, bir davranış ya da küçük bir sessizlik bile eski yaraları hatırlatır. Kalp yeniden sevmek ister ama korkular önce davranır. Sevgiyle açmak istersin içini ama geçmiş, kapının eşiğinde bekler.
Peki sen, yeni bir sevgiyi geçmişin yankılarından arındırmayı başarabiliyor musun?
Geçmişte yaşanan kırgınlıklar, yeni bir ilişkiye en çok nereden sızar?
Yaşanan olaylara ve duygulara göre her şey değişebilir. Eğer sadakat zedelendiyse, insan en çok güvenmekte zorlanır. Değersizlik hissi ön plandaysa, bu kez de değer görme konusunda sıkıntılar yaşar. Yani kim nereden yara aldıysa, oradan sızar acı…
Geçmişin izleri bazen sessizdir ama hep oradadır. Bu yüzden her şey kişiden kişiye değişir.
Benim açımdan güven konusu hâlâ en zor olanı. Belki uzun bir ilişkiden çıktığım için, belki de fazlaca anlam ve beklenti yüklediğim için…Ama biliyorum ki, her yara bir gün kendi ilacını bulur.
Ben de zaman geçtikçe kendimi daha iyi hissediyorummm
Ah Ayhan! O kadar hisli yazmışsın ki, kalbime dokundun resmen. 🌧️ Geçmişteki kırgınlıklar, özellikle güven duygusuna süzülüp yeni ilişkide gölge gibi peşinde dolaşabilir. Bir hareket, bir bakış sanki geçmişteki hatıraları film gibi oynatır. Ama kalpleri yeniden açmak sevgi dolu bir cesaret işi. ❤️ Bana sorarsan, sevmeye niyetin varsa geçmişi yavaş yavaş affetmek ve anlamak gerek. Sen nasıl başa çıkıyorsun böyle durumlarla? 💭
En İyi Cevaplar