Bi kız neden bunu yapar amacı ne neden bunu yapınca ne kazanıyor?

Mesela çocuk kızı seviyor kız için çabalıyor kızı mutlu etmeye çalışıyorum ona değerli olduğunu hissettiriyor onu mutlu ediyor doğum gününü herkesten önce o kutluyor hediye alıyor hem de en sevdiği şeyi hediye kutusu falan hep onun sevdiği renk oluyor bu çocuk o kızı o kadar çok seviyor ki o kız için kendi ailesinden bile vazgeçecek kadar kıza hatta ilk tanıştığı zaman Arkadaş olalım mı konuşuruz falan diyor kız olur diyor çocuk mesaj attığında kız anlık cevap veriyor şimdi kız bu çocuğu sevmese neden direkt anlık cevap versin ya da neden konuşmaya devam etsin görüldü atar takipten çıkartır değil mi ama konuşmaya devam ediyor çocuk ara sıra dışarı çıkalım mı falan diye buluşalım diyor kız her seferinde bahane uyduruyor yalan söylüyor çocuk söylediği yalanları fark ediyor ama konusunu bile açmıyor onu darlamış gibi olmayayım diye doğum gününde kıza hediyesini vermek için dışarı çağırıyor kız doğum gününde hediyeyi arkadaşını gönderiyor almaya sen bir dükkana bırak ben arkadaşımı göndereyim arkadaşım dükkandan alır bana verir çocukta neden sürekli yalan söylüyorsun diye artık diye kızla konuşuyor çünkü defalarca yalan söylüyor kız açıklamayı bile saçma sapan yapıyor ardından konuştuktan sonra iki üç kere daha yalan söylüyor çocukta bir daha yazmıyor çocuk kıza böyle böyle yapıyorsun dediğinde kız haklısın yani bir şey diyemem diyor ama çocuğun çabalarına ve emeğine karşı neden böyle bir karşılık veriyor madem istemiyorsun neden benimle arkadaş olmayı kabul ettin neden konuşmaya devam ettin neden mesajlarına anlık cevap verdin neden?
Bi kız neden bunu yapar amacı ne neden bunu yapınca ne kazanıyor?