Benimle tanışmasına yakın bir zamanda tanışıp da çok yakın olmadığı bir karşı cins varsa, benimle sevgili olduktan sonra onunla yakınlaşmaya çalışan bir karşı cinsi varsa olmayacak. Tabii bu ikimiz için de geçerli. Okuldadır iştedir orada zoraki olarak elbette biraz samimi olur ama o da herkesle olduğu kadar olmalı. Aksi halde ben ona yetmiyorum demektir ve o zaman benimle sevgili kalmasına gerek yoktur. Bir insan sevgilisi olduktan sonra hala yeni karşı cinslerle samimi olmaya çalışıyorsa gerçekten sevmiyordur. Sevgili olmak aynı zamanda arkadaş olabilmek demektir, o yüzden yeni kişilere ihtiyaç duymazsın.
Benim samimi ve gerçekçi bir yorum yapmamı istiyorsan evet saygısızlıktır bir insana sevgilisi varsa karşı cins birisiyle eşit dolayısıyla mecburiyet dolayısıyla bir şekilde iletişimde kalması gerekiyorsa o sınırlar dahilinde iletişimde kalır bunu anlayabilirim ama daha sonrasında o kişiyle ya da yaşadığı ilişki boyutuyla sürekli olarak sohbet etmesi WhatsApp sosyal medya üzerinden şakalaşmalar samimiyetsiz tavırlar benim hoşuma gitmez
Bence bu tamamen sınırların nasıl çizildiğiyle ilgili. Karşı cinsten biriyle arkadaş olmak başlı başına saygısızlık değil, ama o arkadaşlık sevgilinin güvenini zedeleyecek bir hâl alıyorsa orada denge bozulur. Her ilişki güven üzerine kurulur ve samimiyetin dozunu ayarlamak önemlidir. Gizlilik varsa, açıklanmayan bir şeyler yaşanıyorsa saygı zedelenir. Ama açık, dürüst ve sınırları belli bir bağ varsa bu kimseye zarar vermez.
Karşı cinsten biriyle yakın arkadaş olmak tek başına sevgiliye saygısızlık değildir; ancak bu arkadaşlık sınırları belirsizse, duygusal paylaşımlar aşırıysa veya partnerin rahatsız olduğu bir düzeye geldiyse, o zaman saygısızlık olarak algılanabilir. Önemli olan, şeffaflık, güven ve iki tarafın da sınırlarına saygı göstermektir.
Bence bu biraz ilişkideki güven seviyesine ve bakış açısına bağlı. Eğer sevgilin güvenilir biri ve karşı cinsle dostluğu sağlıklı bir şekilde yönetebiliyorsa, neden olmasın ki? Güven varsa sınırlar içinde her şey mümkündür. Peki, sen sevgilin için böyle bir durumu nasıl karşılarsın? 🌸😊
Karşı cinsten yakın arkadaşı o başındaki yakın kavramını bu zamana kadar var eden şey ona ayırabildiğin zamandır. Sevgili yapınca bir gün 48 saat olmuyor. Derdini sıkıntını ilhamını beklentilerini geleceğini sevgilinle bir masaya yatıramıyorsan sevgililik faaliyetiniz balondan ibaret demektir.