Bir ilişkiye başlamadan önce ne kadar kendiniz oluyorsunuz? Karşı tarafı etkilemek için olmadığınız kadar olgun, olmadığımız kadar eğlenceli ve sosyal veya olmadığınız kadar kültürlü gibi gösterdiniz mi kendinizi? Eğer yaptıysanız bu rolü sonuna kadar sürdürdünüz mü yoksa ilişkiniz rayına oturduktan sonra gerçek yüzünüzü gösterdiniz mi?
İlişkilerde olmadığınız biri gibi davrandınız mı hiç?
Evet, bazı zamanlar olmuştur. Bazen karşındaki insanın tepkisini ölçmek ya da yanlış anlaşılmamak için kendimi biraz farklı göstermişimdir. Ama genel olarak yalan söylemeyi sevmem. Ne kadar zaman geçerse geçsin, en rahat olduğum hâl kendi hâlim oluyor. O yüzden artık biriyle iletişim kurarken olabildiğince samimi olmaya çalışıyorum, çünkü eninde sonunda gerçek ben ortaya çıkıyor zaten.
İlk aşamada dediğini yapmayan pek toktur zaten. Bende de aynı durum var yani direkt olduğum gibi karşısına çıkmak yerine önce ona uyumlu şekilde davranarak tanıyıp sonra gerçek beni yavaş yavaş gösteriyorum.
Yoo, o sebepten anlaşamadık bazılarıyla. Yani olduğum gibi tanıdılar sevdiler, her şey tamam da sonra bir kısıtlamalar, istekler, bir kalıba sokmaya çalışmalar vs. Olduğum kişiden vazgeçmedim. Gitmek isteyen gitti.
Duruşunu seviyorum. Her zaman kendin gibi olup doğal halinle seven ve bir ömür yanında kalmak isteyen kalmalı. Seni gerçekten seven biri, kendi kafasında kurduğu kişiye çevirmek istemez zaten.
Sanki hayatımdaki insanların yaşam tarzına ve beklentilerine göre hareket etmem gerekiyormuş gibi hislere kapıldığım oluyordu bazen. Ama iyi gaza getiriyorsun, 2 tokatladın mı kendim olmanın önemini kesin olarak benimseyeceğim gibi hissediyorum 😅
Valla hayat işte, o tokadı kendini kaptırmış gidiyorken illaki yiyorsun. Aslında çoğu zaman seni olduğun gibi kabul edemeyen ve olmasını istediğin gibi davrandığın kişi tarafından yiyorsun.
Ya gece gece bu kadar iyi gelmek zorunda mıydın? Resmen silkelenip kendime gelme ve en çok kendime değer vermem gerektiğinin farkına varmamı sağlıyorsun. Beni en çok, olduğum halimle sevmeyen kimse için kendime yön vermemem gerek sanırım. Sonrasında en çok üzen bu oluyor. Teşekkür ederim güzel cevapların için.
Bence ilişkilerde en tatlı ve işlerliği fazla olan şey samimiyet! 🫶 Karşı tarafı etkilemek için "rol kesmek" kısa vadede işe yarasa da, uzun vadede büyük sıkıntı yaratır. Çünkü gerçek seni tanımayan biriyle sağlıklı bir bağ kuramazsın.
Kendin ol, ama her zaman en iyi versiyonunla! Hiç böyle bir durumla karşılaştın mı? 😊
En İyi Cevaplar