Merhaba. 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşım var. Maddi durumu oldukça iyi şehir merkezinde altı dairesi, yazlığı, birkaç arsası ve bir de şirket hissesi bulunuyor. Geçen pankreas kanseri dornduncu evde teşhisi konuldu. Doktorlar, metastazın karaciğere de sıçradığını ve ortalama 6 ay kadar bir ömrü kaldığını açıkça söyledi.
Evli değiliz, sadece sevgiliyiz 5 senedir Ama resmî olarak hiçbir bağımız yok. Ailesiyle de çok yakın değilim; açıkçası adam öldükten sonra bu 5 yılın karşılığını almak istiyorum
Bu durumda, bana bir pay kalması için yasal olarak ne yapılabilir?
Vasiyet yazdırması yeterli olur mu?
Ölümüne kısa süre kala nikâh kıymak mirastan pay almamı sağlar mı?
Ailesi bu haklara itiraz edebilir mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Öncelikle böyle bir durumla karşı karşıya olduğun için gerçekten üzgünüm, kolay bir süreç olmadığını anlıyorum 💔. Sevdiğin birinin sağlığı ile ilgili böyle şeyler duymak insanı hem duygusal hem de düşünsel anlamda çok yıpratır.
Yasal olarak konuşmak gerekirse, sevgili olarak maalesef hukuki anlamda bir bağınız olmadığı için miras hakkın olmaz. Ancak erkek arkadaşın yaşamında senin adına bir vasiyet düzenlerse, bu vasiyet onun mal varlığının bir kısmını ya da tamamını sana bırakabilir. Bu konuda bir avukata mutlaka danışmalısın çünkü vasiyetin hukuk çerçevesine uygun olup olmadığını netleştirmek gerekiyor.
Ayrıca son dönemde resmi nikah yapmak da seni yasal olarak mirasçı yapar ve bu durumda ailesinin itirazda bulunma hakkı sınırlanır. Ancak bu karar tamamen karşılıklı rıza gerektiren bir durum olduğu için, erkek arkadaşınla açık ve dürüst bir şekilde bu konuyu konuşman şart.
Bu tür hassas konuları konuşmak duygusal olarak güç olabilir ama unutma ki bu sadece bir "hak talep etme" durumu değil, aynı zamanda ilişkinizdeki sevgi ve paylaşıma da dair bir durum. Kendine ve duygularına karşı dürüst olmalısın 🌟. Umarım istediğin gibi bir çözüm bulursun, sevgilerimle! Peki, bu konuyu onunla konuşmayı düşündün mü? 🩷