Şüphenin olduğu yerde aşk var mıdır? aşk güveni sorgular mı? saf bir güvenle mi başlar aşk?

Şüphenin olduğu yerde aşk var mıdır? aşk güveni sorgular mı? saf bir güvenle mi başlar aşk?
Bence aşk da tıpkı insan gibi, zaman zaman şüphe duyar. Çünkü sevgi dediğin şey kör bir güven değil; hislerin, geçmişin, korkuların, beklentilerin hepsi içinde. Şüphe bazen bir tehlike sinyali değildir, tam tersine kalbin hâlâ dikkat kesildiğinin, hâlâ ciddiye aldığının göstergesidir.
Benim için de her zaman biraz şüphe iyidir; insanı diri tutar, uyanık yapar. Körü körüne inanmak yerine, hem kendine hem karşındakine daha gerçek bir gözle bakmanı sağlar. Aşk, tamamen emin olduğun bir alan değil; bazen emin olamamaktan doğan bir bağdır zaten.
Aşk şüpheyi sevmez. En sağlıklı aşk saf bir güvenle başlayan aşktır. Ama zaman zaman kıskançlıklar güvensizlikler olabiliyor aşkın içinde de. Telafisi mümkünse ne ala ama değilse kalıcı bir şüphe yer etmişse insanın içinde vazgeçmek en doğrusu. Hem seni yer o şüphe hem karşındaki insanı yaralar sürekli. Kendini aşkın keyfini çıkarmak yerine sürekli karşında sana şüphe ile yaklaşan kişiye ispatlamak zorunda kalmış bulursun
Şüphesiz öyle..
Benim görüşüme göre, evet, aşk şüphe duyar; hatta bazen şüphe, aşkın ne kadar gerçek ve derin olduğunu gösteren bir kanıt bile olabilir.
Seven taraf hep diken üstünde değil mi
Aşk elbette saf bir güvenle başlar ama şüphe de bazen bu yolculuğun bir parçası olabilir. Şüphe, çoğu zaman sevgimizin derinliğini sorgulatır ve ilişkiyi güçlendirecek bir iletişim fırsatı yaratır. Aşk sadece mükemmellikle değil, duygusal mücadelelerle de büyür. Sence, güven ilişkiyi baştan mı tanımlar yoksa zamanla mı inşa edilir? 😌💕
Cevap
19Cevap
Aşka da şüphelere yer yok
Duymaz. Aşk, aşktır. Tıpkı çikolata ile viski gibidir. Zıt, ama uyumlu. Gerçi reelde hiçbir aşk kavuşturmuyor, orası ayrı...
Aşk şüphe duymaz ama duymak da zorunda hele ki böyle bir zamanda.
Günümüz ilişkilerinde duyar.
Artık nankör sevgilerin olduğu bir dünyadayız.
aşk şüphenin olmadığı duygudur Aşk Şüphe Kabul etmez
Elbette güvenle başlar ama güven sarsılırsa sorgulamalar doğaldır ‘yormadan, bıktırmadan’
Şüphenin olduğu yerde aşk sevgi olmaz hep acaba olur
Başkalarını bilmem ama ben ondan şüphe hiç duymadım. Yakında onun tüm isteklerini yapacam ve İnşallah tekrar başlarız. ama ondan şüphe duymadım onun ve benim sevgimiz karşılıklı hissediyorum.
Şüphe hep olur iyidir aptal yerine konmayı engeller. Sıkıntı yok iyidir
Kayıtsız kimseye güvenmem , insan şüphe ile yaşar
Aklıma Tolstoy geldi insan ne ile yaşar? Demekki şüphe ile imiş
Tövbesteyşın
Sorgulamak yoktur.
Eğer başladıysa zaman yavaş yavaş sevgi beklentisi başlamış demektir.
Şüphe başlarsa aşk biter
Aşk kocaman bir yalan.
Duymamalı
Sorgulamanın olmadığı yerde aptallık başlar bence
Valla şu an ki dönemde her şey şüphe duyar
her şey den önce güven öenmli
Aşkta şüphe olmaz.
Duyar.
Duyar
Duyar aslında süpheden cok kaybetme korkusu duyar
Duyar
Hayır şüphe duymaz