Sevgilim beni kıskandığı için yüzük almış?

• Merhaba ben mühendislik fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim. Sevgilimle çalıştığı yere gittiğimiz zaman tanıştık. Benim peşimden koştu bi süre sonra sevgili olduk. En başından beri mühendislik okuduğumu biliyordu. Aramızdaki kavgaların tek sebebi kıskançlık. Beni aşırı derecede kıskanmaya başladı son zamanlarda. İstanbula okul için geldiğimden arkadaşlarımın hepsi okuldan. Ve çoğu erkek. Bundan aşırı derecede rahatsız oluyor. Sürekli laf ediyor. Benim okuldaki arkadaşlarım dışı bi sosyal hayatım olması mümkün değil. Ona bazen hak veriyorum. Dikkat çeken bir fiziğim var ve okuldaki bazı erkeklerin bana başka yönle yaklaştığını fark ediyorum bu tarz yaklaşımlardan ona bahsetmiyorum iyice rahatsız olmasın diye. Benim mühendislik okumamdan şikayet ediyor. Erkek yoğunluğu fazla olduğu için. Kendisi üniversite okumamış. Lise bittikten sonra babasının galeri dükanını işletmeye başlamış. Başta bu durum beni rahatsız ediyordu çünkü gerek ailem gerek arkadaşlarım akademik kariyer olarak yanıma yakışan birini istiyordu. Kendim de ülkenin en köklü okullarından birinde okuyorum. Ama zamanla bu tabumu ben aştım. Ama arkadaşlarım sık sık beni uyarıyor bu ilişkinin oluru yok diye. Ama biz evlenmeyi düşünüyoruz. Geçenlerde bir haftalık boşluğumda aile evine Afyon'a dönmek için biletimi aldım. Ve ders çıkışı yurda uğrayıp ordan otogara geçecektim. Çok samimi olmasam da arada konuştuğumuz bi arkadaşıma anlattım eve döndüğümü. Nezaket için seni ben yurduna bırakabilirim dedi bana. Benimde dersim sevgilimin iş çıkışından iki saat kadar önce bitiyordu. Onun beni almaya gelemeyeceğini sanıyordum. Bende olabilir dedim sadece. Sonra ders çıkışı sevgilimin arabasını gördüm. Ve arkadaşım tamamen çıkmıştı aklımdan o an bende arabaya bindim. Beraber bi kafeye gittik. Orada otururken lavaboya gittiğimde arkadaşım aramış sevgilimde açmış erkek olduğunu görünce. Arkadaşım beni yurda bırakıp oradan çıkınca otogara bırkacağını demiş. Sevgilim sinirlenmiş. Zaten genelde sinirli bir tip. Kafede bağırıp çağırmış kapatmış. Ben masaya giderken insanlar ona bakıyordu ama ben anlamamıştım. Masaya geçtim sakince. Ve bana hesap sormaya başladı. Sinirli olduğu zamanki tavrından nefret ediyorum. Bağırıyordu masadan kalktım ve gittim. Peşimden geldi kavgamız devam etti. Arabaya bindikten sonra hiç konuşmadık. İlk yurda sonra otogara bıraktı. Yolda canlı konumdan beni takip ediyordu otobüs durunca neden durdunuz gibi kısa mesajlar attıktan sonra eve geldim ve bi daha yazmadı. Ertesi gün ben uyurken yazmış bir şeyler kendime çeki düzen vermemi falan demiş ama mesajlara bakmadıkça sinirlenmiş iyice. Tekrar tartıştık. Konuşmadık bir hafta dönmeme bir gün kala Afyon'a gelmiş. Ailem bilmiyordu gizlice buluştuk. Bana bi kutu uzattı. İçinde bir yüzük vardı. Şu an için aileme söylememe imkan yok. Çünkü babam biraz katı. Okul bitimine kadar beklememiz gerekiyordu bunu hep konuşurduk. Ama ailemin onu kabulleneceğinden de tam emin değilim. Gerek eğitim durumu gerek dışarıya karşı sert duruşu olsun ablalarımın veya annemlerin pek onaylamayacağı şeyler. Yüzüğü özelikle okulda takmamı istediğini istersem başka yerlerde çıkarabileceğimi söyledi. Israr etmedi iyice düşün dedi ve beni eve bıraktı. Yüzüğün özel yapım olduğu belliydi. Tek taş gibi değil ama takanın evli veya nişanlı olduğunu düşünmemek imkansız. İnternette bulamadım ama chate sorduğumda milyon liralık değerler biçti. Bu kadar pahalı bir şeyi kabul etmek beni rahatsız ediyor. Ve daha aramızda resmi bir şey olmadan yani aileler bilmeden onun boyunduruğu altına mı girmiş olurum diye düşünüyorum. Kızlar sizce takmalı mıyım?
Sevgilim beni kıskandığı için yüzük almış?