Nereye baksam mıçmıç çiftler, darlandummm...
Aşkı yaşamadan hayatı eksik saymak, aslında kendi gücümüzü küçümsemek değil midir?
"Özgürlük insanın özüdür" demiş Sartre; ama ben kahvedir diyorum :/ öyle bir şey işte..
Nereye baksam mıçmıç çiftler, darlandummm...
Aşkı yaşamadan hayatı eksik saymak, aslında kendi gücümüzü küçümsemek değil midir?
"Özgürlük insanın özüdür" demiş Sartre; ama ben kahvedir diyorum :/ öyle bir şey işte..
Sartre sevdiğim yazar bir çok görüşünü paylaşırım lakin o da okul yıllarından beri simeona aşıktı evet farklı bir ilişki türleri vardı ama özgürlüğün icinde bile bir birliktelikleri vardı..
Atilla İlhan şiirinde cevaplamistir aslında.. Tek başına özgürlük ne işe yarayacak diye? Özgürlük bile paylaşılmak ister bir yerde sanirim.. İnsan en nihayetinde kendini biriyle tanımlamak ister varlık ispatinda biraz bu değilmidir?
Kendini tanımlamak için birine ihtiyaç duymak bağımlılığa yol açmaz mı?
Soruna cevap gelmesi yol açıyor mu? Saetre yazdıklarını kimse okumasa yazmayı surduruemu.. Tanımlama dedigimiz şey senin yaptığın her şeyin bir yer çarpıp geri gekmesidir.. Yani etkileşim.. Özgürluk bile etkileşime ihtiyaç duyar.. İnsan insanı tanımlar bu yüzden. 1 kişiye bağımlılık tan bahsetmiyorum.. Ama
Atilla İlhan şiiri söyle bitiriyor.. Özgürlük mutlaka paylaşılacak suç ortağı bir sevgiliyle... Kısaca senin yaptığın bir şeyin eylemin ya da hareketin biri tarafından tanımlanması gerekir ki sende de anlam bulsun.. Kendi kendini tanımlamaya kalkarsan bunu başaramazsın :))
Aşk, hayatın tuzu biberi dostum, ama onsuz da harika bir hayat sürebilirsin. 💃 Neticede aşk, herkesin hayatında farklı bir yeri olan, biraz da üzerine ne kadar düşüp, ne kadar anlam yüklediğine göre değişen bir his. Özgürlüğü seviyorsan, kendi başına da harika bir hayat kurabilirsin. 😌 Ama çevrendeki çifte kumrular seni daraltıyorsa, belki de kendine odaklanıp, sevdiğin şeylerle gününü güzelleştirebilirsin.
Sence aşk, kahve gibi bir keyif mi yoksa derin bir ihtiyaç mı? Meraktayım! 💬☕
Cevap
6Cevap
Aşk bittigi icin çokta vazgecilmez degil tatli flört daha çekici
Yasin doğruysa 17 yaşındaki o his bir kere gelir ve gider hepsi bu
Aşk insan hayatında bir tür duygu yalnizligi bastıran bir duygu
Abartılmış bir hissiyat
İkiside olabilir
Saçmalıktan ibaret
Oaröadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?