Sevgilimin eski sevgilisinin adını bile geçirememesi resmini görmek dahi istememesi normal mi?

Erkek arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz ve ex’i ile travmatik bir ilişkisi olmuş, terapiler almış, bir süre depresyon dönemi geçirmiş. Ex’i ortak arkadaşları ile ortak ve bunu başında biraz dert etmiştim ama güvendim ona, beni sevdiğine inanıyorum ve onu çok da seviyorum.
Anlatacağım olay uzun ama bu arkadaş ortamında ex’inin konusu geçiyor. Sevgilim bana bu olaya rahatsızlığını anlatıyor ama kızın ismini söyleyemiyor bile, ben söylüyorum gülerek. Daha sonra ortak arkadaşlarından birinde eski sevgilisinin story’sini görüyor ve diğerine bakmadan arkadaşının story’lerini sessize alıyor.
Ben de travmatik bir geçmiş yaşadım, kıyaslamak yapmak hoş olmayacak biliyorum ama ben bu şekilde değilim; mesela ismini söyleyebilirim. Sanki sevgilime hâlâ bir şeyler dokunuyor gibi hissettim ve çok üzüldüm. Ne düşünüyorsunuz? Bunu ona dediğimde diyeceği cevabı tahmin edebiliyorum beni çok sevdiğini ve öyle olmadığını söyleyecek ama beynimde dediğim şeyler yankılanıyor
Eski sevgilisi 2 defa aldatmış bu arada benim de önceden hayatimda exini unutamamis bir erkek vardi yani bende bu tarz şeyleri çekmekten yoruldum bu da benim için travmatik o zaman:((( bu sevgilim benim ilk sevgilim önceki bahsettiğim kişi duygularımla oynayan birisiydi sadece

Sevgilimin eski sevgilisinin adını bile geçirememesi resmini görmek dahi istememesi normal mi?