Sevgilim esrar kullanıyor, ne yapmalıyım? Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Onunla nasıl konuşacağımı kestiremiyorum.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaşadıklarıma benziyor okuyun yardımcı olacaktır.Umarım bu dertten kurtulmuşsunuzdur ama yinede karşıma çıktığı için cevaplamak istedim.Elimden geldiğince kısa yazacağım.22 yaşındayım 16 yaşımda iken arkadaş ve okul ortamında esrar denen keyif verici maddeye alışmıştım.İnanın sizi o yaşlarda beyninizin içinde hiç bitmeyecek sandığınız bir yolculuğa çıkartır.Uzunca bir süre yorulduğunuzu hissetmez hızlaca ona koşarsınız.Kız arkadaşımla o yıllarda tanıştık lise aşkı derler ya.O kadar düşmüştüm ki o dalgaya zaman nasıl geçti anlıyamadım.Bir baktım ki sevdiklerim kayboluyor okuldan atılmışım kız arkadaşımı üzüp gözü yaşlı bırakmışım ama hiç birinin farkına varamamışım.Yenilginin çizgisinde yaşıyormuşum meğerse ama onun gözlerime çektiği perde sanki herşey dahada güzel oluyormuş gibi gösteriyordu.Aradan uzun bir zaman geçmişti tam 5 sene.Yaşananlar ailevi durumlarım beni öyle bir noktaya itmişti ki artık uyuşturucu kullanıyordum.Ne görenin dönüp bir daha baktığı gözlerimden nede o tertemiz ruhumdan eser vardı.nefes bile almayı unuturdum bazen.okuyana şaka gibi gelebilir ama yaşayan bilir.bunu yazarken gözlerimden akan yaşlar şaidimdir kimse görmesede.hayatım bu çukurun içinde geçiyordu tam 5 sene sonra lise aşkımla karşılaştım yolda.Caddenin bir tarafında o bir tarafında ben.baka kaldık gözlerimizi ayırmıyorduk.1 kaç gün içinde konuşmaya başladık.ve tekrar ilişkimiz başladı.salak değildi biliyordu neler yaptığımı tıpkı annem gibi ama yapacak birşeyim yoktu ben bu pislikteydim.kaslarım erimiş saçlarım dökülüyor hafıza kayıpları yaşıyordum.bir gün madde etkisindeyken salondaki masaya oturdum ve düşünmeye başladım herşeyi herkezi olanları tehlikeleri atlatılan ve geçen her zamanı düşündüm ve Allah'ın kalbime verdiği ferahlıkla o gece bıraktım.Çünkü bana inanan bir sevgilim ve beni seven bir annem vardı.Tabi bu hiç kolay değildi uzun zaman krizler yaşadım telafisi çok zordu ama imkansız değildi.Kafamı kemiriyordu o kolay yoldu ama bir kez olsun zor olandan gitmeliydim.2 ay psikolojik yardım aldım ve son 1 senedir tertemizim.Bunu başarmamda en büyük rolü SEVGİLİM aldı.Ona ne kadar teşekkür etsem az o benim kurtarıcım.Diyeceğim şudur seviyorsan ılımlı yaklaş ona temiz hayatın ne kadar güzel olduğunu göster ona sana doğru gelen şekilde herşeyini sun eğer sana inanıp azmederse izi bile kalmaz.Ve sana içirmesini sakın kabullenme,içiyorsa ona kızma anlamaya çalış elbet altında bir sebep yatıyordur he bir sebep yok keyfine içiyorsa iradesi de zayıfsa o kişiyi bırak kendine sahip olamayan sana hiç sahip olmamalı.Umarım bir nebze yardımcı olur sana ya da bir başkasına.Bu arada kullanıcı iken boyum 1,73 52 kiloydum şuanda 68 kiloya ulaştım.farkı siz düşünün.
136 Yorumla- +1 yıl
Peki suanki yasamin nasil? nasil oluyorda o 5senin gectigini hic anlamiyorsun? hikayen beni cok etkiledi
- +1 yıl
Merhaba hikayeniz beni çok etkiledi şu an bende ayni durumdayim sevgilim 17 yasinda esrar içiyor ben onu bu milletten kurtarmaya calisiyorum elimden geleni yapiyorum tedavi olması için onu çok uyardim ama beni dinlemiyor hayata küsmüş bir şekilde napmam lazım lütfen yardimci olun bana
- +1 yıl
Yaşadıklarınız benimde hikayeme benziyor benimde bes senedir erkek arkadaşım var dort senedir esrar kullanıyor bende ona dort senedir destek oluyorum ayrıldığımızda dahada içiyor boşlukta olduğu için inancımı hiç yitirmiyorum destek olurken bence bırakmamalısınız ona destek olmalısın
- +1 yıl
En iyi cevap bu olmalıdır. bende ot bağımlısıyım. Arkadasın dediklerini tek tek yasıyorum keske bırakabilsem..
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 991 cevap paylaştı.
+1 yıldikkat et eve falan da dikmiş dir başı belaya girmesin uyar
22 Yorumla- +1 yıl
l*n ne kadar büyüttünüz olayı. buraya bırak , hemen ayrıl şeklinde yorum yapan herkes hayatında bir kere de olsa alkol kullanmıştır. Ot abarttığınız kadar bir sikim değil. sadece Türkiyede yaşadığımız ve bu yasak olduğu için işte böyle zihniyette insanlar var. Ot yani tamamen bitkisel bir şey sigaradan daha yararlı , otur ssevgilinle beraber sar iç sonra evlenirsiniz çocuklara da öğretirsiniz ailecek her gün guru guru gubaraaa :D
+1 yılÇok önceden paylaşmıssın ama ben yazmak istiyorum. Bende aynı şeyi yaşadım ilişkimizin 9. ayında oğrendim neyin ne olduğunu. Öğrendiğimde kalp atışlarımı tüm vücudumda hissettim ve elim ayağım boşaldı. Çünkü uyuşturu benim mayınlı bölgem. Zaten öğrenmeme yakın yalanlar soylemeye basladı eve geç gitti sürekli, bazen hiç gitmedi. Tabi bendeki güven sıfır. Neden yalan soylediğini neden boyle yaptığını takıldığı arkadaslarının benden onemli oldugunu falan düşündüm. Ama Allah ya işte bir gün oğrendim. O an kendimi bunca zaman kandırılmış aptal gibi hissettim. Duyup duyabileceği en ağır şeyleri hüngür hüngür ağlayarak ona soyledim, ve tabi oda arabada kafasını direksiyona vura vura ağladı. Üstünden baya zaman geçmesine rağmen ağlaya ağlaya yazıyorum inanın. Bırakmak istedim beyniyle tüm organlarıyla simdiden yarım yaşayan biri benim geleceğim olamaz dedim. Arkadaslarım bırakma, bırakırsan onu mahvedersin dedi. Zorda olsa bırakmadım köpek gibi seviyordum zaten. Aralarında mari dedikleri bir ot kullanıyormuş uyuştururcunun her çeşidini kokune kadar arastırdım sabahlara kadar. Ve tabi zararları oku oku bitmedikce gözüme gram uyku girmeden sabahlara kadar ağladım. Ona ya onu ya beni seçmesini soyledim bana zaman ver bırakıcam dedi tabi bu zaman 1 bucuk ay kadar sürdü. İlk once onu arkadaslarından kopardım. Telefonundan hepsinin numarasını engelledim. Yavaş yavaş hepsinden koptu, çünkü ortam olmayınca içmenin bir anlamı olmadıgını bana soyledi. Sabrettim yanında olmaya hiçbişey yokmuş gibi davranmaya devam ettim.. Sonunda kabus bitti. Onun bırakma sebebi bendim, ne annesiydi ne babası. Annesi perişandı zaten her gece beni arayıp nerde o biliyomusun diyordu, herneyse. Belki simdi çok farkında değil ama benim hakkımı asla ödeyemez. Ama sunu unutmaki bana dediği sey, beni bırakma, beni sev, birşey olmamış gibi davran beni mutlu et. Bende bırakıcam sana soz dedi. Çok umudum olmasa da bitti gitti işte Allahıma bin sükür uyandım o kabustan ve simdi oda pisliklten arındığının farkında.
24 Yorumla- +1 yıl
Ayrıldınız mı yani
- +1 yıl
Uzun zaman olmuş yazalı ama yazınızı okurken çok ağladım aynı durumdayım😑
- +1 yıl
Okurken zor tuttum kendimi ağlamamak için. Ben de böyle olmasından korkuyorum , hangi aşamada bilemiyorum ama hislerimiz eskiden beri gelse bile ilişkimiz daha çok yeni. Ona nasıl yardım edebileceğimi bilemiyorum. Bağımlılığı var mı yoksa sadece daha başında mı durumun tam anlayabilmiş değilim. Şuanda askerde ama dönünce ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum benden saklayıp kendini geri çekip içine kapanmasını da istemiyorum ayda yılda bir eğlencesine yapsa bunu hiç sorun değil yeni mi sık kullanıyor yoksa uzun zamandır mı onu da bilemiyorum. Ailesi ne biliyor bilemiyorum. Tek bildiğim onu incitmeden onu bu yoldan uzaklaştırmak ama ilişkimiz çok yeni olduğu için ona rest çekerek başarılı olabileceğimi düşünmüyorum fazlasıyla özgürlüğüne düşkün benden uzaklaşıp iyice bunun içine düşer mi diye düşünüp endişeleniyorum. Neler yapmam lazım onun veya benim canım yanmadan. Nasıl davranmam lazım lütfen yardımcı olun ona gerçekten değer veriyorum. Yanında olurum ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum , kayıtsız kalmak belki onun hislerini açmasına yardımcı olur ama ben onu bu durumdan kurtarmak için tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası hangi düzeyde olduğunu da tam kestirebilmiş değilim. Bazen çok mantıklı bazen de çok saçma davranışları olabiliyor. Başka bir durumdan dolayı ondan uzaklaşıp mesafe koyup ayrılmaya doğru gittiğimde yaptığı çabayı gördüm. Korktu ve kaybetmek , bitirmek istemedi. İşleri yoluna koymama izin ver dedi ben de verdim şu an iyi gidiyor gibi ama dediğim gibi askerden dönünce ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Çevresinden koparacak gücüm de var mı bilmiyorum veya bu nasıl etkiler onu da bilmiyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok sevdiğim bi sevgilim vardı bi zamanlar.kardeşi esrar,hap tarzı şeyler kullanıyordu.ama benim sevgilim akıllıydı kullanmazdı derdim.sonra o da başladı.sonra ben de...ilişkimiz mahvoldu.bulamadığı zamanlar çok sinirli oluyordu bu da bizi yıpratıyordu.beni dövdüğünü bile bilirim.19 yaşındaydım o zamanlar.bıraksam bırakamam sinirden deliye dönerdi her ayrılık lafı ettiğimde.evimi ailemi herşeyimi bilirdi.ve ayrılsam büyük ihtimal ailemi rahatsız edecekti.evime kadar gelmeler falan.sonra polis yakaladı onu.uyuşturucuyu kullanmakla kalmayıp satmaya da başlamış.5 sene verdiler mahkemede.sanırm 3 seneye falan düşürdüler bilmiyorum.çünkü ancak o zaman ayrılabildim ondan.o da kendi derdine düşmüştü zaten.sadece cezaevine girdiği için bittiğini sandı.ama çok daha öncesinde bitmişti herşey aslında..o yüzden ne yap et,ne kadar seviyorum ölüyorum desen bile ayrılmalısın.merak etme hiçbir aşkın acısı ömür boyu sürmüyor.hatta 1 sene bile sürmüyor.ayrıldığında kendine zaman geçirecek şeyler bulman yetiyor.bol bol kitap oku mesela.bi süre gerçek hayatta değil de romanlarda yaşa.emin ol çabuk geçecek.başarabilirsin..
91 Yorumla- +1 yıl
Sevgilinin ismi Harun mu?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
30Cevap
Beyler bayanlar,
İsin bilimsel tanimindan baslayalim. Bagimlilik yapan maddeler sonuna "in" eki alir. Kafein, kokain, eroin, nikotin vb. Gibi. Eger sevgilinin ictigi madde gercekten sadece esrar ise birincisi fiziksel bagimliligi yoktur. Sadece ruhsal bagimliligi vardir. Esrardki etken madde "thc" dir. Abd nin bircok eyaletinde ve amsterdamda serbesttir. Yasak olanlarda ise eczanelerde satilir. Kanser migren agrili sancili ismini sayamadigim bircok hastalikta tedavi amacli kullanilir. Dogada yetisen tamamen dogal bir bitkidir. Televizyonlarda gordugunuz yerlerde surunen insanlar esrar degil kimyasal baska maddeler kullanmaktadir. Tabiki bilincli kullanim onemli bugun bircok hatta akliniza gelmeyecek kadar cok kisi icmektedir. Alkolden daha az zararli oldugu kanitlanmistir. Erkek arkadasinla k9nusmalisin onu birakmak dahada icine itacektir. Cunku esrarin bagimliligi ruhsal olarak gerceklesir. Hayatinda bosluklar olan insanlar bu sarmala duser. Alkol esrar gibi keyif verici maddelerin kullanimi cok kotudur ama esrar kullanan rahatlikla birakabilir. Onemli olan 1 cevresini degistirmesi 2 hayatinda ruhsal bosluklar olusmamasidir. Ama sunu bilmelisiniz bu kisi isine gucune bakar. Kimseye zarar vermez ve normal hayatinada pekala devam eder. Dislandiginda ise bagimli hale gelir. Haftada bir iki icen insan bundan kurtulabilir fakat gece gunduz surekli iciyorsa mutlaka amatem de alkol gibi tedavi gormesi gerekir. Umarim yardimvi olmusumdur.71 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmerhaba sözlerimi anlayışla karşılaman dileğiyle yazmaya başlıyorum..
18 yaşındayım düzenli olarak alkol alırım aradada esrar tabi. ilk esrarımı 17 yaşında kullandım. ama bu toplumda öyle bir yere sahipki içenlere hepinizden çok özür diliyorum 'piç' gözüyle bakılıyor. eğer sevgilin esrarı kullandıktan sonra sana veya yakınlarına zarar teşkil edecek bir harekette bulunmuyosa bırak yaşasın esrarın kafasını. Bilmiyorum belkide yetiştiğim ortamdandır bu rahatlığım dedem esrarsız sigara içmezdi hergün bir büyük rakısını alır televizyonun karşısında içerdi hatta 15 yaşıma geldiğimde karşılıklı içmeye başlamıştık fakat adamın bana tek dediği şey içtiğin ne olursa olsun oturduğun gibi kalkmayacaksan adam değilsin demişti.
2. bir husus ise benim sevgilimde biliyor esrar kullandığımı ama sorun etmiyo bunun nedeni ben içtikten sonra sağa sola sarkmıyorum güven meselesi yani 2.si bana olan sevigisi hatırlıyorum beni sarhoşken koluma girip yatağıma yatırdığını kahvemi getirdiğini :D
Ayrıca seviyosan çokta kulak asma esrar kullanan adam hareketlerini ve sistemi sorgulamayı öğrenmiş insandır. belli bir kaba girmez kabın şeklini almaz kendi doğrularını yaşar.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu yazalı 1 seneden fazla olmuş, ne yaptın bilmiyorum. Yine de anlatayım. Bir uyuşturucu seminerine gitmiştik. Bir yakınımızın uyuşturucu kullandığını fark edersek hemen ondan uzaklaşmamızı, yoksa er ya da geç kendimizin de kötü işlere bulaşacağını söylemişlerdi. Hatta bir keresinde bir kız sevgilisiyle tatile gitmiş ve dönüşte havaalanında kızın sevgilisi bir bahaneyle kendi bavulunu kıza vermiş çünkü kendi bavulunda esrar varmış ve bir şey olursa diye kendini tehlikeye atmak istememiş. Güvenlikte bavulda uyuşturucu olduğu anlaşılmış, bavulu taşıyan kız olduğu için ve sevgilisi de uyuşturucunun kendine ait olduğunu inkar ettiği için kız yıllarca hapis yatmış. Ama eğer sevgilini çok seviyor ve güveniyorsan ona yardımcı ve destek ol çünkü sevdiklerimizi yarı yolda bırakmamalıyız. Hala sevgilinden ayrılmadıysan ve hala esrar kullanıyorsa onla konuş. Esrarın ilişkinize ve kendisine zarar vereceğini, uyuşturucu işinin ilerleyip daha kötü bir hal alabileceğini ve tüm bunlardan rahatsız olduğunu anlat. Onu o arkadaş ortamından çıkarmaya çalış. Gerekirse tedavi alması için zorla. Eğer tüm bunlar işe yaramazsa ondan gerçekten ayrılmalısın. Çünkü arkadaşı/sevgilisi uyuşturucu kullanan insanların %90'ı (tahminimce) bu işe bulaşıyor. Onla ilişkini ve iletişimini kes, esrar yüzünden ondan ayrılmana kızacağından korkuyorsan başka bir bahane öne sür. Ama bence sebebin esrar olduğunu o da bilirse esrarın insan ilişkilerine zarar verdiğini düşünüp esrardan soğuyabilir ve senin tepkini anlar.
10 Yorumla
+1 yılseviyorsan bırakma çocuğu..eğer bırakırsan daha fazla müptezel olur söyleyim.. en güzel çözüm onu arkadaş ortamından ne yap et kurtar..zor bi süreç olacak senin için ama esrar diğer uyuşturucular gibi değildir bırakması daha basit oluyor kullanan kişilerin.. ha sevmiyorsan bırak, sana da zarar vermez bu uyuşturucu yüzünden..eğer sinirli bi yapıya sahipse o ayrı ama esrar kullanması sana zarar vereceği anlamı taşımaz..dediğim gibi seviyorsan bırakma o çocuğu kendine bağla sonrada şartlar koy, arkadaş ortamından kopar.. burda dinamo sensin unutma gizli kullanıcı... mutlu mesut olun yaşayın işte aşkınızı..böyle eften püften şeyler için kaybetmeyin birbirinizi :D
22 Yorumla- +1 yıl
UNUTMA İNSAN KAYBETMEK ÇOK BASİTTİR, BİR KELİMENE BAKAR... AMA İNSAN KAZANMAK ÇOK ZORDUR BİR ÖMRE BAKAR...
Arkadaş anlatmıştı esrarı. Böyle grupca... Esrar içiyorlarmış. Düşünce sistemi tamamen değişiyormuş. Yanındaki sevgilini/karını mıncıklasa birisi "aaa ne güzel, sevgilim/eşim zevk alıyor, mutlu oluyor, yani bu iyi bişey" diye düşünüyormuş insan.
Yani kısacası mantık sistemini komple çökertiyor... Valla arkadaşı dehşet içinde dinledim. Büyük bir pislik, aman bulaşma diye de tembih ediyor du da ben yeşilaycıyım yahu. Lisede bile yeşil ay koluydum :)42 Yorumla- +1 yıl
Nedense hep "bir arkadaşın başına gelmişti" başlanır cümlelere
ayrıl diyenleri bir kenara bırak. su an ne yaptın bılmıyorum ama bu yazıyı okuyucak olan senın gıbı ınsanlar ıcınde soyluyorum. benım sevgılımde kullanıyodu. neden kullandıgını anlaman gerekıyo konusmakla ot olursa ben yokumla olmaz o ısler. her zaman senden once gelır esrar onun ıcın. cunku onu mutlu eden tek sey o. o oyle dusunuyo. kendını bırıncı plana atarsan onun gozunde onu yeterınce mutlu edersen ıhtıyac duymamaya baslıcak. sevgılım benden 3 yıl once baslamıstı tanıstıgımızda ıcıyodu. su an nısanlıyız ve ıcmıyo. ona ıhtıyac duymamasını sagla.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılMatah bir şeymiş gibi değer verirler onu kullananlar. Abi iyi mal buldum gibi. Bence sen de onu sevidigin icin , onun deger verdigi seylere bir süre sonra hosgoruyle bakmaya baslayınca, bu sempatiye donebilir. Kendine dikkat et yeter. Onun tercihi o şeyi kullanmak, senin tercihin de kullanmamak olabilir. Ama dersen ki ben uyusturucu kulanan bir sevgili hayal etmiyorum ve istemiyorum hayatımda, hemen bitirmende yarar var tabi ki
10 Yorumla
+1 yılkonuyu gordum uyelik alip bende dusuncelerimi belirtmek istedim. Belki birileri icin yardimi dokunur. Fikir sahibi olur insanlar. Sonucta yasanmisliktir. Uyusturucu ve uyarici maddeler ile 14yasinda tanistim.9-10yil boyunca bilfiil ara vermeksizin eroin harici her maddeyi icmisligim denemisligim vardir. Simdi soyle bir durum sozkonusu, herne olursa olsun bireyin bilincli kullanimi dahilinde esrar tuketmek bireyi kotu yapmaz. ya da topluma zarari dokunan bir insanda yapmaz. Bunda baslica sebeb etken bilincli tuketim kullanimdir. Esrar sigara ve alkolden daha az zararli maddeler grubuna dahil ve bircok hastaligin rahatsizligin tedavisinde kullanilan bir bitkidir. bunu esrari savunmak amaci ile soylemiyorum. Uyustrucu seruvenim bircok sey ka
02 Yorumla- +1 yıl
ybettirdigi gibi bana bircok seyde kazandirmistir. Manevi anlamda.. hicbir tedavi almaksizin ilkokul dortte basladigim sigarayi dahi kullanmayan bir insanim. Kullandigim tukettigim tek icecek aksam evime geldigimde bir bardak kahveyle bir cift kagitlidir. Insanlar alkol icip cinayet isler. Tecavuz eder her turlu suca karisir. Ama bir tane esrarin keyifcisi bireyin suca karistigni gormedim. Esrarla alakali tanilar onyargilar biryana. Kisi bilincli bir bireyse, yerinide bilir edebinide ictiginide. Bunlarin tartismasini yapmaniz bence yersiz. Yuz tane insani koyun bir odaya kapatin alkol verin hepsine. Bir saat gecer bes saat gecer ya icerden oluleri cikarirsiniz ya da yaralilari. Alkol yasal esrar yasak.. Ha su varki, erkek arkadasin esrar harici herhangi bir madde ile alakasi varsa al karsina once kendi sagligi sihati icin. Sonraysa seninle olan iliskisinin surekliligi devamliligi icin ondan kurtulmasini iste. Delikanli cocuksa alsin kahvesini yapsin ciftkagitlisini otursun dizinin dibinde
- +1 yıl
Ortalik güzel kardeşim kayniyo pust kayniyo. Pustun sevgilisi olmakta var. adam gibi adamin tek kusuru esrar iciyo olmasida var. Sevgilini taniyan sensin. Onada sen karar ver. hadi ordan et milletin dedigini
Önce Oturup Konuş.
Tabiki de Bırakmasını İste , Gerçekten Seviyorsa , Fedakarlık Yapıp ırakabilir.
En Azından Bıraktırmalısın ..
Ama Müptelası Olduysa Bırakması Zordur , Yine de İmkansız Değildir.
Sen de Onunla Beraber Olduğun Sürece Her Hareketine Dikkat Et ..
Umarım Yanına Esrar Çekip Gelmiyordur ..00 Yorumla
+1 yılne zamandır kullanıyor?
onu bırakacak kadar sana değper veriyor mu?
direkt onu o hayata sürüklemek yerine kazanmaya çalışmalısın, baktın bırakmıyo kendini ve ilerdeçocuklaını tehlikeye atmayarak ayrılmalısın..
ama hemen ayrılma, yardım et ona, bırakmasını tedavi olmasını sağla, ailesiyle falan konuş..00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHumm... Sana bulaştırabılır.. bence dıkkat et... hem esrarlakaldıgına emın mıısn.. ya da ılerısı olursa..
50 Yorumla
+1 yılsaf bi kız daha
bırak ama aniden bırakma..geçerli bi bahane sun
yoksa bırakmaz kolay kolay
ama ne olursa olsun bırakmaya bak
tabi ilerde pişmanlıklar içinde, ölümü bekleyen biri olmak istemiyorsan60 Yorumlaarkadaşım git adam akıllı düzgün birini bul ya ne işin var esrarcı eroıncı biriyle ya mantıklı ol ya bıraz bu adam senı nereye kadar taşır ki bir gün yolda bırakır o zaman da yanında kimse olmaz sap gibi kalırsın
91 Yorumla- +1 yıl
Valla beni sevgilim işte öyle sap gibi kaç defa bırakıp gitti esrarcı manyaklar
Ayrıl flan diyenlere bence hiç kulak asma onlar beyin gelişimini daha tamamlayamamış, önce sen araştır tabi bağımlılığını flan ya da ne kadar sıklıkla ya da kimlerle içtiğini öğren vaz geçirebilirsen çok iyi ama sanıldığı kadarda kötü bir şey değil legal olmadığı için millet çok kötü zannediyor zaten alkolden daha zararsız tabi sentetik olmayanları için söylüyorum sende araştırdığın zaman çok fazlada üstüne düşülmemesi gereken bir şey olduğunu çözeceksin tavsiyem hayatınızı yaşamanız..
10 Yorumla
+1 yılEsrar kullanan adam her şeyi içer bir süre sonra eğer bırakmazsa ki o bıraksa bile arkadaşları onu bırakmıyacağı için balide içer,rojda atar,şekerde,para bulamazsa hırsızlıkta yapar.Ne yapacağına kendin karar ver,bu senin hayatın.
30 YorumlaEsrar içen adam içine kapanır zarar vermez...Arkadaş çevresini değiştirmermezse kurtulumaz o zıkkımdan..Esrar içmiş bir adam olarak rutini ve devamlı kafası insana zarar verir...Mutsuzlaştır bağımlılaştırır..
20 Yorumla
+1 yılValla sırf şunu yorumlamak için kayıt oldum kardeşim aklın varsa herşey için geç değilse ayrıl ot içen adam bırakamaz bırakmaz ara verir ama asla asla bırakamaz başımda var bitane neler neler yaşadık bıraksın diye yalvarmadığım kaldı onu bile yaptım sonuç mu 2 yıldır bıraktım bırakıcam diyor ama her fırsatta içiyor ayrıl ve kendi hayatına bak herkesin kendi tercihi bu içmesin sen nasıl içmiyorsan oda içmesin bile bile kendine yapıyorsa seni düşünmüyor demektir beni de düşünmediği gibi
20 YorumlaBenim sevgilim de esrar kullanıyoo ne kadar zorladıysamda tedavi olmayı kabul etmedi ben kendi aklımda bitirirsem kendiliğinden de birakirim dedi bana ama duydumki iki gündür üst üste iciyo bide üzerine seker atiyo arkadaş ortami çok kotu onu arkadaş ortamindan uzaklaştırmaya calisiyorm ama bende tam olarak napmam gerektiğini bilmiyorum çok kotu bir durum 😢
20 Yorumla
+1 yılüzüldüm.kendine güveniyorsan seni kendi yoluna çekemeyeceğine inanıyorsan sen onu tut kolundan kendine çek.vazgeçme seviyorsan.Ama bak kendi aklına nefsine güveniyorsan.
10 Yorumla
+1 yıl?"Hayat başlar ve biter ! Nasıl başlayıp nerede sona erdiği değil, ikisi arasına neler sığdırılabildiğin önemlidir".konuscak pek bıse yok sende daha fazla zarar görmeden.. ELVEDA.. YI yap..
20 Yorumla
+1 yılsen konuşmaya belli mi olur ya sana bir zarar verirse
30 YorumlaKonuş onla kötü bir şey yaptığını zaten biliyordur ama sen ona senin çok üzüldüğünü söyle..
İsterse bırakabileceğini söyle ki esrar fazla bağımlılık yapan uyuşturucu değildir..
Bırakmazsa yada bırakmak için hiçbir çaba göstermezse ayrıl.00 Yorumla
+1 yılkimse çıkıpta bırak demesin... eğer onu gerçekten seviyorsan onunla mücadele etmeye devam et.. tedavi görmesini sağla...
11 Yorumla- +1 yıl
peki ya tedaviyi kabul etmiyosa benim erkek arkadasım öldürsen tedaviyi kabul etmez.
Sağlık konusunda 685 cevap paylaştı. Bence ya onu bırakır yada sen onu çünkü çok korkunç her an herşeyi yapabilir ...
20 Yorumla
+1 yılot içiyorsa o kadar korkma öyle bağımlılık yapacak birşey değil..
o sadece kafa yapıyor
iradesi kuvvetli bir adam bırakmasınıda bilir10 Yorumlabenm sevgilimde kullaniyor zamanla kendisi soguyacaktir kendi sevgilimden biliyorum ha ayrca kafasi guzelken snden sogur falan diye korkuyorsan eger gercrk asksa hic bisey olmaz sen yeter ki her durumda yaninda oldugunu goster ona😊😊
00 YorumlaBende aynı durumu yaşıyorum.. Ama bence karşına alıp konuşmak en mantıklısı.. sana gerçekten değer veriyorsa seviyorsa bırakabilir. tabi sende yardımcı olcaksın ona yanında olcaksın. bende bunu deniyorum..
00 Yorumla
+1 yılsana da kullandırmaya kalkarsa şaşırma. çünkü buna benzer bişey duymustum. evlilerdi boşandılar sonra zaten. uzak olman senin için daha hayırlı bence
20 Yorumlaeğer onun iyiliğini düşünüyosan yada bi vicdana sahipsen hemen ailesine güvenilcek tipler değilse yetkililere haber ver
00 YorumlaYa bırakamiyorsa herşeye rağmen devam ediyorsa üstelik iki çocuğu varsa madi durumuda çok kotuyse hayatım bitmiş gibi çok üzülüyorum eşim bırakamıyor her yolu denedim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkonuşmayı anlıyabilecek bi beyni olduğunu sanmıyorum ayrıl
50 Yorumlasana tavsiyen vakit geçirmeden ayrılman .bu işin sonu yok.uyuşturucunun da sonu yok
22 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onun büyükleriyle konuşsan,sanki daha doğru olur.
31 Yorumla
+1 yıldüşünme bırak ilerde inanılmaz acı çekersin düzelteyim deme sende gidersin
30 Yorumla
+1 yılYa ben ya o zikkim de eger birakirsa ne ala yok devam ederse birak boyle adamlardan hayir gelmez
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcanım ya cok ktu bır durum benımde sewgılım kullanıo bonzaı hmde :(
20 YorumlaSağlık konusunda 3,5b cevap paylaştı. görüşerek hatayı sen yapıyorsun.
40 Yorumla
+1 yılArkana bakmadan kaç ve geri dönme ...
30 Yorumlabaşka adam mı kalmadı?
30 YorumlaBırakman en iyisi olur.
20 Yorumladirekt bırak...Sana Zararı Dokunur..Bırak
20 Yorumlabirakmasini soyle
Ya eroin yada ben de :)))00 Yorumlaçok mu kullanıyor...baya baya bağımlısı mı?
01 Yorumlauzaklaş girdap misali içine çeker.
20 Yorumla
+1 yılotçu çöpçüyle ne işin var kızım.
40 Yorumlabunu yenimi öğrendin?
10 YorumlaHemen ayrıl, hemen...
20 YorumlaOlabilir sana var mı zararı
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılayrıl
20 Yorumla Sağlık konusunda 32,8b cevap paylaştı. Ayrilacaksin
20 Yorumlatoz ol ordan...
40 Yorumla
+1 yılhic uzatmadan ayrıl
30 Yorumlabırakmalısın.
40 YorumlaNe kadar sıklıkta?
00 Yorumlaayrıl direk
20 YorumlaBen kullandim
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında