Muhafazakarlar hem de ileri boyut, bizim ailenin aşırı zıttı. Tek başlarına markete bile gitmiyorlar düşünün artık saçmalığı. Biz aile olacagız degil sen bizim ailemize geliyorsun diyor. Ailesinin yakınlarında ev tutacaktı, devamlı benden iş bekleyecekler. Evlensek sürekli ailesi gelir ya da biz gideriz, hep ailesiyle konuşmamı istiyor, konuştuğum halde yine konuş diyor beni çok boğuyor. Kendisine misafir çok olmasın diyorum, bize kim gelcek sanki bir çay yapmayı çok mu gördün diye çıkıştı. Sen bunları hizmetçilik mi görüyorsun diye kendini haklı çıkarıp bana çocuksun dedi. Ben de telefonu suratını kapattım. Annesi de devamlı evine gidip işini yapmamı ister, o zaman niye evleniyorum, ailesine çok bağlı olduğu için haklı olsam dahi susmam gerekecek, susmazsam bu sefer çocukla kavga ederdik çünkü onları çok üst planda görüyor. Benim gibi seveni değer vereni kaybettin diye de beni suçluyor.
8 ayTebrik ederim, çok doğru karar vermişsin. Muhafazakâr saygısızdır, seküler eşinin hayatını cehenneme çevirir. Böyle birini sevmeye devam etmen bile hata. Sakın ona bir daha dönme, sonsuza kadar onu kafandan sil ve yoluna bak. Denginle ol. O sana senin kadar âşık olsaydı bu kadar baskıcı ve kaba olmazdı. Sana çocuk diyor ama asıl kendisi çocuk. Aileye düşkün olmak çocukluktur. Yetişkin bir insan ailesine bu denli düşkün olup eşini ezdirmez. Evlenen insan ailesini gurbette bilecek, eskisi gibi sıkı fıkı olmayacak. Yoksa o evlilik zedelenir. Eşler adı üstünde eş oldukları için el değildir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 869 cevap paylaştı.
8 ayZamanında iken nerde trak orada bırak bu sana çok dert olur eşim elazığlı ailesi çok tutucu depil ama benim ailem doğulu olduğumuz halde çok modern kalıyor yaşamayı gezmeyi sever ailem babamın canı iskender çekti diye hadi kalkın bursaya gidiyoruz dediği aksiyonlu bir çocukluk geçirdim ama eşimin ailesi tam tersi çocuklarına gitmek gezmek onlar için hale yola sokana kadar çok savaş verdim desem yeri ne kötü oldum ne saygısızlık ettim ama mesafemi korumak için epey zorlandım onun için başında bu tür şeyler seni zorluyor ise vazgeçmen önemli ruh sağlığın için bir ilşki sana mutlulukdan ziyade sıkıntı veriyor ise kanayan parmağı kesmesini biliceksin bende kafa da bu. Kültür farkı kötü bir şey tüm ailem okumuş üniv mezunu hani okumadın adam değilsin değil ne okuyanlarda var bakarsın adam sanırsın ama tanıdğın zaman madam dahi değil ama kültür farkı varsa uzak dur ama yok ben savaşırım onu yola sokarım seviyorum dersen savaş..
00 Yorumla
8 ayÇok sevmek kâr etmiyor bazen. İnsan çok âşık olabilir müthiş bir çekim hissedebilir. O aşkın ve çekimin sonunda başbaşa kalacağı konu yine karşılıklı olarak kafa yapılarının, hayata bakış açılarının, yaşam tarzlarının yakın ve benzer olup olmadığı. Şunu iyi anlamak gerekir iki insan aynı yaşam tarzına ve inanca sahip diye kesin iyi anlaşacaklar diye bir kural yok. Bu çok fazla kriterlere bakan bir denklem. Hem aşk, güven, uyum ve çekim olmalı hem de yaşam tarzı, kültürel yapı, kafa yapısı kadında ve erkekte denk gelmeli, benzer ve yakın olmalı. Çok büyük bir aşk varsa karşılıklı olarak büyük bir aşk ve güven varsa sıradışı bir durum da olabilir, karşılıklı olarak farklılıkların üstesinden gelmek te mümkün.. Buna siz karar vermelisiniz.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 aySevgili kardeşim evliliklerde birlikteliklerde aile çok önemli. sırf aile yüzünden boşanmak durumunda kalan binlerce insan var. Bazı aileler kültürlerinden dolayı kadını hizmet edecek gibi yönlendirmek isteyebiliyorlar. burada ne olursa olsun erkeğin devreye girmesi ve hem sevgilisini ya da eşine hem ailesine dengeli tutmak zorundadır. Eğer kişi bunu yapmıyorsa zaten o ilişkiden hayır gelmez. Birini sadece sevmek yetmez o sevginin devam etmesi için uygun koşulların da olması gerekir :) Eğer bir ilişki ya da bir insan ya da çevresi yoruyorsa O bir ilişki değildir
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kararı almak senin için çok zor olmuş gibi görünüyor, ama gerçekten de huzurun için doğru olanı yaptığını düşünüyorum. İlişkilerde sevgi her zaman yeterli olmuyor, yaşam tarzları, beklentiler ve karşılıklı anlayış da çok önemli. Sevgilinle arandaki bu kültürel ve manevi farklılıklar, ileride seni daha çok yıpratabilirdi. Kendi isteklerinden ve özgürlüğünden ödün vererek bir ilişki yaşamak, seni bir süre sonra mutsuz edebilirdi. Şimdi biraz kendine zaman ayır, duygularını sorgula; eminim en doğru kararı verdiğine inandığın o an gelecek! 🌸💪
Sen bu durumdaki bir arkadaşa ne tavsiye ederdin? 👇30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Kız aynı bizim ailede ki gibi 😒😒😒
Yeminlen aynı
Annem sürekli evlenirsen eşini dinleyeceksin o ne derse onu yapacaksın yok bilmem eşim dışarı çıkmama izin vermez miş tek başıma şu anda da ailem izin vermiyor çok saçmalık var kalbinin huzuru gittiği yerde sende bırak pişman olmasın inan bana
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
8 ayMerhaba,
Bence doğru karar..
Gelin denmesini saçma buluyorum. Ben gelin aramıyorum istemiyorum. 😅
Kendini bir buk sanmış, bunun aradığı hizmetçi köleden başka bir şey değil! 😅
Hizmetçi tutsun çok mu zor! 😅20 Yorumla
8 ayMuhafazakarlık markete gitmeyle ilgili bir durum değil bence. Aile yapıları ve kendi görüşleri aşırı diye düşünüyorum. Kim olursa olsun aileye yakın ya da aynı apartmanda da ev tutmayın asla. Eş olacaksınız, köle değil. Başkası da sever, vazgeçin. O adam da ailesiyle evlenir artık...
20 Yorumla
8 ayBu tarz insanlar ne istiyor biliyor musun, evlenince evde otursun bana yemek yapsın bebek gibi baksın, ben her türlü b**’u yapayım onun sosyal hayatı olmasın tek sosyal hayatı hizmet etmek birilerine saçma sapan düşünceler köle muamelesi bu yüzden uzak dur. Sevgi bir yere kadar evlenince bu tarz olaylardan sevgide saygı da kalmayacak düşünmene bile değmez bir konu.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
2 aySeküler bir kadın, bu derece muhafazakar erkeğin nesini sever, anlamak zor. Uyumsuz olduğunuz insanda sevecek ne buluyorsunuz? Bir insanı sevip ona bağlanma kriterlerinizi gözden geçirin derim. Böyle muhafazakar ve ataerkil olduğunu evlenmeye düşündükten sonra öğrenmedin herhalde. Biraz akıllı olun, tipi iyi, parası var diye saçmasapan adamlara aşık olmayın.
10 Yorumla
8 ayFarklılıklar ilk başta çekici gelir evet ama bu farklılıklardan doğacak olan etkiler ancak karşılıklı saygı ve sevgiyle anlayışla tolere edilebilir engellenebilir. Anladıgım kadarıyla çift olarak sızde bunlarda yok. Tek taraflı olduğunu söylüyorsun. Öyleyse doğru karar vermişsin. Yolun acık olsun üzülme 🙌
10 Yorumla
8 ayinsanlar şunu anlamıyor; biriyle evlendiğin zaman hem onunla hem ailesiyle evlenmiş oluyorsun. Eğer ailesiyle hiç anlaşamıyorsan evliliğinde de huzurlu olamıyorsun. O yüzden erkenden bazı kararlar vermek uzun vadede çok fayda sağlar. Sevmek yetmiyor. Uyum şart
00 YorumlaMuhafazakarlik kesinlikle böyle bir şey değil bunlar başka bir din çıkarmışlar kendilerine saçma sapan düşünce. Madem öyle otursun aile evinde anasının dizinin dibinde. Elalemin kızının başını yakmasin. ya da tutsun bir temizlikçi yapsın temizliklerini.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayYazık gerçekten şimdiden böyle yapıyorsa sonrasını sen düşün.. Benim ki de giyimimi beğenmezdi.. Normalde kapalı değilim ama çokta açık giyinmem ben.. Ciddiyete taşırız, benim bütün çevrem böyle dedi tek şartı daha açık giyinmemi istiyordu sebebi ise başkalarının bakması, yanında nasıl bir kişi taşıdığını görmesi hoşuna gidecekmiş.. Ailesi de maalesef ki kendisi gibi açık görüşlüydü.. Bitirdik bizde ama içim çok yanıyor çok sevmiştim..
19 Yorumla
Soran8 aySeninki de normal değil, normal olan yerine göre giyinmek ve karşıdaki kişinin giyimine laf etmemek öyle kabul etmek
Cevap sahibi8 ayHaklısın ben de senin gibi tavrımı ortaya koydum ama geçirdiğimiz zaman az değildi, bitti kaç ay oldu ama atlatmak kolay olmuyor
Soran8 ayBenim icin cok kolay oldu cunku bu tanısma sırasında falan cok sogudugum olaylar gerceklesti yoksa ben de zırlardım simdi
Cevap sahibi8 ayYaptığını takdir ettim gerçekten.. Mantıklı karar vermişsin bu şartlar altında evlenmiş olsaydınız zaten daha kötü olacaktı, belki zamanla bitecekti evliliğiniz
Soran8 ayEvlilige gönlüm hic yoktu hep erteliyordum tanısmayı falan ona kalsa seneler once evlenmis olurduk cok istiyordu. Ben asla hazır degildim cunku aile yapılarını biliyorum ve benlik degil mutsuz olacaktım. Sırf cocugu sevdigim icin sürdürdüm tamam dedim yapacaktım da ama son yaşananlar olunca aşk maşk kalmadı ben de.
Cevap sahibi8 aySenin durumuna benzer bir arkadaşım evlendi yıllar önce.. Şimdi o kadar pişman ki adamın yapmadığı şey kalmadı hala da ailesiyle pislikleriyle uğraşıyor kız.. 2 de küçük çocuğu var sadece biraz çocukların büyümesini bekliyor.. Oda öncesinde ondan emin olamıyor evlenmek konusunda tereddüt yaşıyordu.. Sonra abisi öğrenince evlenmek zorunda kaldı ve sonuç hüsran hissettiği her şeyi yaşadı.. Şimdi aralarında ne sevgi var ne saygı.. Kadın pişmanlık içinde çok mutsuz adam gününü gün ediyor dünya umurunda değil
Soran8 ayKızların yaptıgı en buyuk hata aşk ugruna aklı devre dışı bırakıyor. Aklım hep onume gectigi icin bu zamana kadar evlenmedim zaten yoksa coktan evliydik. Benimle Evlenmek icin ölüyordu ama ben evlenince ne olacagını on gordugum icin hic istemiyordum. Arkadasına da gercekten cok uzuldum hem cocugu var hem de hayırsız biriyle beraber boşanmak oyle zor ki ekonomik ozgurlugun yoksa yandın. Omur boyu katlanmak zorunda kalıyorsun
Cevap sahibi8 ayÖyle gerçekten.. O yüzden en iyisi, her ne kadar kalp kırıklığı yaratacaksa da kendimiz için iyi olanı yapabilmek.. Zararı baştan görmek ve bu kararı verebilmek büyük nimet.. Allah yardımcımız olsun
Soran8 ayEn güzel şey bekar kalmak. Türk erkekleriyle evlenecegimize bekarlık mutluluk getirir. Bu ulkedeki erkeklerin cogu hicbir kızı hak etmiyor. 3,5 tane iyi erkek vardır geri kalanı ekmek elden su gölden ütüsünü yapan var yemek temizlik ohh analarının evinde gibiler olan kızlara oluyor işte. zaten erkekler de anaları ömür boyu hizmet edemeyecegi icin ondan evleniyor bu kadar basit valla
Gizli Üye(30-35)8 ayZerre kadar pişmanlık duyma çok doğru bir karar vermişsin canım benim şu an üzülüyorsun ama sonra ne kadar doğru bir karar aldığını anlayacaksın. Bu aile hangı çağda yaşıyorlar acaba çok merak ettim, ben senin yerinde olsaydım o kadar bile dayanmazdım ve dakikasında ayrılırdım çok net söylüyorum bunu, asla gelemem böyle emrivakilere ve beni kısıtlayan insanlardan nefret ederim.
15 Yorumla
Soran8 ayOnların ailesinde kızlar cok baskılanıyor. Yanında biri olmadan dısarı cıkamıyorlar. Ben su an bu saatte bile dısarı cıkarım ailem laf etmez. Baskıcı insanları ben de sevmiyorum. Sevdigim icin alttan almıstım ama son zamanlarda olan seylerden sonra sogudum köleleri olcaktım resmen
Cevap sahibi8 ayDediğim gibi birtanem çok iyi yapmışsın asla acaba diye düşünme, kendin için en doğru kararı almışsın yarın bir gün bir erkekle konussaydın eve kapatırlardı seni yasa allah korusun hergün gördüğümüz o 3 sayfa habere girerdin. Ben 25 yaşındayım ve bu yaşıma kadar anladığım çok iyi bir şey var oda aşk ya da sevgi aslında hiçbir önemi yok önemli olan tek şey SAYGI ve MERHAMET başka hiçbir şeyin önemi yok.
Soran8 ayÇok güzel söylediniz dedikleriniz öyle doğru ki. Saygı ve merhamet olmadan sevginin anlamı yok. Bu cocuk beni güya seviyordu ama saygısı yoktu. Cok baskıcı aileler daha bu söylediklerim hicbir sey. Mesela kendisi evlenince aksam dışarı cıkınca arkadaşlarıyla ben evde tek kalmayayım diye annesigile bırakacakmıs beni gelene kadar😂😂😂 böyle saçmalık olur mu, ben belki evde tek kalmak istiyorum uzanıp film izleyecegim. Annesigile gidince onlara cay may servisiyle mi ugrasayım. Evimde rahatca yatmak istiyorum.
- 8 ay
Aynen öyle abla 30 sene 40 sene evlilerin sırrı saygı ve merhamet, aşk değil
Cevap sahibi8 ayBitanem çok şanslısın bunları görüp harekete geçtiğin için maalesef bazıları bunları görüyor ama gözlerini kapatıyorlar sonrada akılları başlarına geliyor o zamanda çok aşıktım diye kendilerini acındırıyorlar. Bak sen bu çağ dışı böceğe şimdi bu şöyle düşünüyor bitanem o gider dışarda istediğini yapar pavyona gider başka yerlere gider ve o gelene kadarda senin başına birkaç koruma bırakır çünkü zihni pislik ve fesat düşüncelerle dolu olduğu için o evde yokken senin içeri birini alacağını düşünüyordur. Senin bir insan olduğunu ve kendi alanın olduğunu anlamaz böyleleri nefes aldırmazlar. O yüzden yat kalk dua et kurtulduğun için☺️
Gizli Üye(18-24)8 ayAynen aynen kaybettim seni, bi daha da umarım senin gibi biri çıkmaz deseydin. Kurtuldun kızım şükret senin adına mutluyum. Bi de manipüle ediyor hahah. Evlilik, hayatına güzellik katsın, yol arkadaşın olsun, mutlu olun diye yapılır. Ekstra yük, külfet ve baskı için değil. Ayrılarak doğru olanı yaptın canım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBenimki de muhafazakâr hatta imam ama ne kendisi ne ailesi böyle değiller hatta Kürt, ailesi de kalabalık ama bu kadar sık boğaz etmiyorlar. Bunlar muhafazakar değil kadına değer vermemek, kadını sosyal hayattan soyutlamak için çabalıyor. Ayrılman kendi yararına İnan bu hissettiğin his 1 ay sonra azalıp yok olacak o yüzden üzülme hatta üzül ama bu ilişkiye kesinlikle devam etme. Güvence verirse kabul etme çünkü emin ol göz boyamak için yapacak bunu.
10 Yorumla
8 ayTerk ederek iyi yapmışsın, bütün yazıyı okudum. Hayatın kurtulmuş ya resmen. Sakın geri döneyim deme. Bunlar kendilerine resmen hizmetçi arıyorlarmış. Yani bu ne kadar iğrenç bir bakış açısı geline karşı. Onlara gelin gideceksin diye evlenmeden önce bile kaynananın evine gidipte temizlik yapmak zorunda değilsin. İyi yapmışsın ter ederek, kendi evinin temizlenmesini isteyen hizmetli kadın tutsun parayı bastırsın evine kadın alsın
13 Yorumla
Soran8 ayValla bu yazdıklarım daha hiçbir şey. Kaynana beni rahat bırakmazdı zaten devamlı gelirdi çağırırdı. O kadar fena biri ki diger gelinini anneme kötülemiş utanmadan.
- 8 ay
Ama merak ettim, sen böyle birisiyle nasıl evlenme aşamasına nasıl geldin.
Soran8 ayBiz bayadır beraberdik ergenken tanıştık o sıralar zaten peşimden koşuyordu bu kadar kıskançlık yoktu sonra sevgili olduk zaman geçtikce kıskançlığı arttı karşılıklı sevgi de olunca ayrılıp barışır dururduk oyle uzadı gitti ayrılamadım o da benden ayrılamadı. Evlenmeyi hiç istemiyordum hep sevgili kalmak istedim cunku evlenince nolacakları biliyorum ona anlatınca cok on yargılısın evlenınce ne işi yapacaksın sanki diye şey yapardı. O istedi diye o aşamaya geldim yoksa içimde gram yoktu
Gizli Üye(30-35)8 ayMuhafazakar olan sevgili yapmaz islam bi kadınlara değil erkeklerede yasaklar koyuyo insanlar dini kuralları kendilerine göre değiştirmeyi çok seviyolar ayrıca misafir ağırlamak hem kadının hem erkeğin birlikte karar vereceği bişey sadece biri buna karar veremez insanlar evliliği tam olarak ne olarak algılıyo bilemem ama evlilik dediğin ortak kararlar almayı karşılıklı saygı ve sevgiyi ve anlayışı gerektirir bunlara sahip olamayanlar evlenmemeli ve zina da yapıp hem kendini hem karşısındakini gunaha suruklememeli
11 Yorumla- 8 ay
Katılıyorum İslamın kapsamında olan her konu bizi bağlar , kendimizi buna muvafık olacak şekilde davranmamız esastır Nitekim Türk milleti olarak kadim medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz ilkeler ve değerler doğrultusunda İslam'a uyarlı yönde tayin edilmesi suretiyle bizimde bu yörüngesi konumlanamamız medeniyet şuurunu idrak etmenin gereğidir.
Muhafazakâr diye itham bulunup yanlış bir içtihatta değerlendirme yanlıştır İslam'a ittiba etmekle insan Muhafazakâr olmaz, İslamî aksiyonu devam ettirmeyi amaçlamak İslamın esasıdır.
Aşk İlişkileri konusunda 779 cevap paylaştı. Sen bu ahmağa değil ailesine karılık yapacaksın. Bizde aşırı muhafazakarız ama kadını hiçbirşeye zorlayamayız. Diğer türlü evlilikler kısa süre içerisinde sonlanıyor en azından akıllılık yapıp farketmişsin
11 Yorumla
Soran8 ayTüm sülalesi neredeyse o civarda ve çok içli dışlılar, misafirden kast ettiğim ailesi değil akrabalarıydı direkt ailesini diyemem zaten fakat ailesi sürekli bize gelip gidecek o zaman niye evlenelim ki ailesinin evinde otursun.
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Onun ailesinde kadınlar tek başına bile markete gidemiyorsa artık bunun adı din değil kölelik oluyor bu nedir böyle ya. ayrılmakla iyi etmişsin kesinlikle
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
8 ayBöyle insanları nereden. Buluyorsunuz ya , evlenirseb olacaklari soylim haftada 2-3 kez ailesine gidecen 20 kişinin bulaşigini yıka sofrayı topla çay yap vs vs , hafta sonları kahvaltı ya gelsinler vs vs vs istediğini giyeme saçmalik
013 Yorumla
Soran8 ayBiz yeni tanışmadık ergendik o zaman boyle baskılayınca ayrılırdım geri gelirdi barısırdık boyle boyle devam etti pesimden koşan kendisiydi karşılıklı sevgi de vardı zaten. Yazdıgın her sey dogru haftada en az 3 gun onlara gitcem o kesin beni rahat bırakmazlar. Sürekli işlerini yapcam yemeklerini. Yapmam da diyemem bu sefer ogluna sikayet eder oglu da benımle kavga eder cunku annesini tutuyor. Ölene kadar hizmetci gibi olacaktım. Evet kıyafet konusunda da oyle onları gectim zaten bu iş meselesi kopardı iyice beni, ben birilerine hizmet etmek icin evlenmiyorum
- 8 ay
:))) nasıl biliyorum demi daha yazarım sana bir sürü şey de pek uygun olacağını düşünmedim , böyle örnekler o çok görümki bu hayatımda tecrübe ettim inanmazsın 30 kişiye yemek yaparsın ama senin arkandan konuşurlar ay İşte giydiği elbiseye bak , bana çatal verdi çatal pis di bilerek yaptı gözünden anladım biliyorum onu zaten ben derler bunlar 100000 örnekten biri
Soran8 ayTüm sülalesi neredeyse orada içli dışlılar, bize gelmeseler bile biz gideceğiz. Gidince ne olscak ben de iş yapıcam. Bunu sevgilime dediğimde tek sen yapmıyorsun bir sürü kişi yapıyor aynı anda hem sana iş vermezler bilmem ne diyor 😂😂 kendisinin ayagına geldigi icin her sey boyle seyleri cok basit normal goruyor ve bu yuzden benimle tartıştı resmen bagırdı bana telefonda sen cocuksun bir cay yapmayı hizmetcilik goruyorsun kendi evinde yapmıyor musun diye beni suçlu cıkardı suratına kapattım ben de
- 8 ay
😂😂😂😂bunlar nasıl biliyor musun genelde babaları bir iş kurar bunlarda onu devr alır vs kültür yok okumuşluk yok , TV de savaşli mafyalı diziler vs izlenir , sokaktan böyle kız geçer etek giymiş ona bakarlar sonra , evde derler benim karım giyemez lan bakamaz lan dbjsjsjsh
Soran8 ayBenim sevgilim sadıktı bana gozu gormezdi kimseyi ama dedigin gibi karısına sevgilisine giydirtmeyenlerin cogu dısarıda oylelerine bakıyor
- 8 ay
++ evlenince bakın nasıl biri ile evlendim ne güzel hizmet ediyor size çay yap annemgile gidecez hazırlan vs , tavuk pişer fırında butlarını erkekler yer siz kemikerini yersiniz sonra bide kemikleride tabaklarına çıkarırlar ağızlarından onları da yıkarsın maalesef , onları yıkarken de çay nerde kaldı ya tatlı yokmu ya aksma. kadsr naptınız tatlı yapmadınız mı yaa
Soran8 ayEvlilik istemiyordum iyice sogudum zaten işim olmaz artık
- 8 ay
Valla bos ver düzgün birini bul güzelce kendi emeği ile ise girmiş
- 8 ay
Annesi Babası üniversite okumus
- 8 ay
Kedi köpek seven
- 8 ay
Halısaha da defans da oynayan bdhejsjs
Soran8 ayYok kendime kimseyi bulmayacağım zaten bu zamana kadar konuştuğum tek kişiydi ayrıyken dahi kimseyle konuşmadım. Yürüyenleri de terslerdim işim olmaz daha kimseyle. Boyle cok rahatım
- 8 ay
Çok iyi benimde öyle 5 ay önce 3 senelik bir ilişkim bitti , yani uzun hikaye dinlemek istermisin bilmiyorum da , bende çok yoruldum
- Aşk İlişkileri konusunda 656 cevap paylaştı.
s 8 ayHarika bir karar bu, hayatın kurtulmuş güzelim. Muhafazakar olmasını bir yana bıraktım, adam seninle evlenmek istemiyor seni ailesiyle evlendirmek istiyor.
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 487 cevap paylaştı.
8 aySenin gibi hizmetçisine deger veren birini kaybettiğim için çok üzgünüm ama ben bir hizmetçi değilim deseydin. Mö 194728. Yılda kalmışlar herhalde. İyi olmuş bence bende muhafazakarim da bunlarınki hayat sömürmek başka bisey degil
10 Yorumla
8 ayBence doğru karar vermedin dışarda göründüğü gibi değil bakma üstünlük sağlıyor muhafazakar bir aile olması iyi kaçırma
Evlensez inan mutlu olursun
Market meselesinde bence çok abartıyor Sun korkuyorsun kim seni korkutuyorsa uyma ona
Muhafazakar aile çok gördüm eşlerine güvendikleri için normal kadınlardan kat ve kat daha özgürdürler01 Yorumla
Soran8 aySaçmalamışsın dayı
- Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı.
8 ayO değil de bu muhafazakar dediğimiz erkekler neden ısrarla böyle kızların peşine takılıyor? Araştırılsın bence illa onlara hayatı zehir edecekler ama asla kendileri gibi biri ile olmayacaklar öyle bir tezatlık skffkfk
00 Yorumla İnan bana canm deyişmez sevgi bir yere kadar çok çekersin sonra evlenınle daha çok sorun yaşarsın bence ayrılmak en iyisi çünkü bu adam ailesine karşı seni savunamaz asla
10 Yorumla
8 ayMantığın duygularından baskın gelmiş
Takdir ettim akıllı kızsın
Sana dediği şeyler de hafif şeyler değil
Annesinin tarafını tutacağı belli sevgilinin
10 YorumlaKeşke her kadın senin gibi sevginin yetmeyeceğini öğrenip kendi geleceğini düşünerek hareket etse. Bununyapmasan ilerde çok daha büyük sorunlarla karşılaşabilirdin. Umarım gönlünden geçeni bulursun 🫡
10 YorumlaArap kültürünü din zannetmek ve kadını köle görmek zamanın tini..
30 YorumlaDoğru olanı yapmışsın canım Şu an biraz zor gelebilir ayrılık zorlanabilirsin ama ilerleyen zamanlarda ne kadar doğru bi karar aldığını daha iyi anlayacaksın tavsiyem manipülelerine kanma seni kendi kuklası yapmaya çalışıyor oyunlarına gelme hayatını kendi istediğin gibi özgürce yaşa inan karşına çok daha iyileri çıkacak onu sevdin diye başkasını sevemeyecek değilsin hayatını özgürce yaşa kimsenin himayesi altına girme 🫶🏻
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
8 ayAblacım desene sen hayat arkadaşı eş değil hizmetçi arıyorsun diye
o narsistten ayrılman çok doğru bir kararmış Allahın sevdiği kuluymuşsun ki ayrılmanı istemiş
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. omrunde yaptigin yapacagin en buyuk dogrulardan birini yapmissin da,, sen nasil bu kadar cok sevdin bu adami?
02 Yorumla
Soran8 ayBayadır beraberdik, bana çok güzel davranıyordu önemsiyordu sadakatliydi sevgisini hissediyordum ben de onu seviyordum aynı şekilde. Sırf bunlardan ötürü kıskançlığını göz ardı ettim alttan aldım.
8 ayOglan aptalmis..
ilerde pisman olacak ailede bi yere kadar sevdin kadinla bi yola giriyorsan aileni bi kenara koymasini bileceksin
Oglan sacmalamis00 YorumlaYani aslında iyi insanlar İslami emirler doğrultusunda bir yaşayış senin yaşam tarzın farklı olduğun için çatışma çıkar. Düşüncen değişmeyecekse olmaması ikinizin hayrınadır.
00 Yorumla
8 ayKesin doğuludur doğrudur seni seviyor ama kültürünüz uyuşmuyor o gelenekselci sen ise modern sürekli çatışırsınız onuda yargılamamak gerekiyor moderniteye göre köle ama geleneksel kültüre göre kadının en güzel hali derler siz birbirinizi sevseniz de bu yeterli değil ya o seni böyle kabul edecek ya sen onu ama uzlaşmanız zor çünkü bende aynı böyle ayrılık geçirdim. Bence sevgi yeterli değil yolunuza bakın.
01 Yorumla- 8 ay
Doğru
Kardeşim kendi geleceğin için en doğru kararı almıssın böyle zıtlık oldumu en başta, kestrip atıcan evlensen daha kötü sabredemiceksin rahatlıl desen olmaz o yüzden em iyi karar sonradan kötü olacagına başta kötü ol em, azından sen yıpranmazsın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
8 ayDeğer verip seviyorsa senin korur kollar.. Hizmetçi ayarında bakmaz. Elbette karşı tarafın ailesine saygı duyulur yeri gelir her şey yapılır ama sürekli rutin bir şey olmaz :))
00 Yorumla
8 ayİleride annesi ya da babası boşanmış bir çocuk olmayacak diye yorumladım... doğru yapmışsın.
03 Yorumla
Soran8 ayBoşanmakta zor olurdu çünkü çalışmamı istemiyordu muhafazakarlar öyle. Bk gibi hayatım olacaktı
- 8 ay
Nişanlılık, sevgililik döneminde çıkan arızalar genelde boşanma sebebi oluyor. Hayatının en doğru en olgun kararını yaptın desem yeridir akıllı kızsın. Allah sizi kıymetinizi bilenlerle hemhal etsin ne diyim🌸🦋
Soran8 ayAynen öyle bu dönemdeki sorunlar hep göz ardı ediliyor o yuzden boşanmalar oluyor. Çok teşekkür ederim💛💛
8 ayAnlattığına bakılırsa eski damat adayı ana kuzusu galiba.
11 Yorumla
Soran8 ayHem de cok fazla
Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı. Gayet yerinde hayat senin hayatin köle misin de zorla onun ailesi ile sürekli görüseceksin ki
120 Yorumla
Soran8 ayOna desem bu sözü kızar
Soran8 ayAynen öyle işte ama gel de ona anlat onun için ailesi her şey sınırı asla bilmiyor
Soran8 ayAyrıldım coktan zaten aşırı kuzu zaten ben haklı olsam dahi annesine boyun egmem gerekecek yoksa annesi oglunu yetistirir kavga cıkar
Soran8 ayBen de muhafazakar insanlardan nefret ediyorum cunku bizim ülkede muhafazakarlık işlerine geldiği gibi. Bunların muhafazakarlıktan anladıgı eşlerini sevgililerini muhafaza etmek başka anlamı yok.
Soran8 ayDincilerden kaçıyorum artık soğudum bunları görünce
Soran8 ayİkisini de sevmiyorum. Sekuler erkekler, muhafazakarlardan daha temiz
Soran8 ayAynen öyle kendileri her şeyi yapar karşı tarafı baskılar 😂😂
Soran8 ayBen de müslümanım ama dindar değilim. Namaz kılmam ama kimsenin hakkına girmem. Açık giyinirim ama kimsenin giyimine ahlakına laf etmem. Kimseye farklı gozle bakmam. Gece kulubune gitmem benlik degil alkol kullanmam ama kullananı gideni de elestirip yargılamam. Bizim ülkede bunları yapamayanlar, yapamadıkları icin yapanları elestiriyor bu zihniyettekilerden nefret ediyorum.
Soran8 ayCehennemde çan eğrisi var galiba o yüzden millet herkesin günahına karışıyor 😂😂 katılıyorum sana insanı sogutuyorlar valla
Soran8 ayMaşallah sana 😂😂😂😂
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
8 ayBebeğim sen evlenme senin kafa yapın evlilik için uygun değil
01 Yorumla
Soran8 ayTamam amca
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
8 ayBazen bitirmek en doğru karardır. Anlattığına göre iyi olmuş
01 Yorumla
Soran8 ayDoğru karar olduğunu biliyorum hayatımı mahvetmedim. Mantığım hiç onaylamıyordu zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
8 ayBen bile aşırı muhafazakarla yapamiyorum bence doğru karar
016 Yorumla
Soran8 ayBizim aileye çok ters, baskıyla büyümedik biz. Sırf sevdiğimden tamam demiştim ama çok ileri boyutlara taşındı
- 8 ay
Hiç gerek yok valla mutsuz olursun
Soran8 ayEvet mutsuz olacağımı tanışma sırasında anladım ben de aklım başıma geldi. Annem asla onaylamıyordu zaten
- 8 ay
Görüş uyusmasligi olacak seni zorlayacaklar kavga tartışma olacak besbelli bişey bu
Soran8 ayGörüş uyuşmazlığını da geçtim, ailesine çok bağlı devamlı benden hizmet bekleyeceklerdi
- 8 ay
O normal bişey büyüklere hizmet her ailede vardır tabi aynı evde yaşamayacaksınız sürekli aileyle olunması sıkıntı
Soran8 ayAilesinin yakınlarında olursan devamlı gidip gelme durumları olacak. Gidince iş benden beklenecek. Ben kendi evime mi bakayım oraya mı, hizmetci degilim yani. Oglu yapsın
- 8 ay
Evlilikte işin sırrı ailelerden uzak yaşamak öyle zırt pırt gidilmemeli Kiz tarafına da erkek tarafinada
Soran8 ayBu çocuk çok bağlı ailesine haftada en az 3 gün garanti gidip gelme olur ve ailesi kalabalık. Ablaları da gelir gider
- 8 ay
Ooo hiç çekilmez
Soran8 ayİşte ben de bundan bahsediyorum. Annesi daha şimdiden annemi arayıp demiş ki arada evimi süpürür falan. Kadın beni hizmetcisi yapacak. Yok desen olmaz cocuga soyler benle kavga eder. Annesini benden cok ustun tutuyor. Ben haklı dahi olsam annesine boyun egmem gerekecek kavga cıkmasın diye. Annem zaten o kadın çok fena dedi. Yani annesi iyi niyetli biri değil maalesef.
- 8 ay
Annen bişey görmüş belli ki doğrusunu yapmışsın
Soran8 ayAnnem ailesini görünce onaylamıyorum zaten dedi ben seni hizmetcilik yap diye mi buyuttum okuttum diyip kızdı ben de annemi dinliyorum.
- 8 ay
Demekki sende öyle aman aman bi aşk durumu da yokmuş yoksa çok seviyor olsan bunu yapamazsın
- 8 ay
Genelde aşk durumu olunca mantık devreden çıkar
Soran8 ayHayır ben bu cocuga olan askımdan her seyı kabul ettim annem sen aklını mı kaybettin diye kızıyordu. Benim ayrılmama neden olan seyler aile tanısmasında gerceklesti. Devamlı ailesiyle konusmamı istiyor cok bunalttı. Aramızdaki her seyı ailesine anlattıgını ogrendım ona diyince bir sey anlatmıyorum dedi. Bana aldıgı hediyelere kadar ablalarına soyluyormus. Ben birine bir sey anlatınca aramızda kalmalı cocukla ozelimiz bile kalmamıs. Kırmızı cizgimdir annem yapınca bile kızıyorum aşırı nefret ederim. Daha sonra annesinin iki yüzlü tavırlarını gordum, kadın yuzume canım kızım bilmem ne masalı anlatırken, bana agız burun egerek bakıyormus. Annem soyledi. O kadın kendine sessiz sakin gelin istiyor cunku yonetip hizmet ettirmek icin daha bir sürü sey bunlardan dolayı bitti icimde
Gizli Üye(25-29)8 ayEşi geçtim muhafazakardan arkadaş bile olmaz, çok bunaltıyorlar insanı acayip negatifler aşkından ölsem bile asla bi muhafazakarla birlikte olmam
11 Yorumla
Soran8 ayÇok haklısın boğuldum ondan
- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
8 ayAmaaan çok iyi yapmışsın boş ver. Evlenip sonsuza kadar üzüleceğine şimdi bir iki hafta üzül geçer
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Aşk bir yere kadar sonra bu faktörler hayatını mahveder
10 Yorumla
8 ayO kadar iyi yapmışsın ki kendini kaybederdin onunla evlenseydin sonu kötü olurdu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayBu tip şeyler çok önemli baştan baslamasaydin keske
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayHer muhafazakar senin anlattığın gibi değil ama burada çok yanlış anlaşılmış biz de muhazakarız ama markete bile gitmemek ne demek
19 Yorumla
Soran8 ayAilesinde kızlar tek başına gezmeye oraya buraya gidemiyor
Cevap sahibi8 ayYani tabi sonuçta ailesi sokakta it kopuk dolu diye düşünüyor ve haklılar da neler neler görüyoruz haberlerde, tek çıkmasa bile yanında bir kızla çıkar ona bir şey diyecek halleri yok
Soran8 aySaçmalık bana ters
Cevap sahibi8 aySana saçma gelebilir ama bazı geleneksel Türk aile toplumlarında böyle sen modernlik adı altında her şeyin yapıldığı aileden geliyorsan anlaşamaman normal o yüzden milleti kötüleme
Soran8 ayKöle gibi aile yapısını normal mi karşılıyorsun, yanına gardiyan alarak sokağa çıkmaya devam et
Cevap sahibi8 ayBu kölelik değil sen kölelik görmemişsin
Soran8 ayDışarı çıkarken birinden izin almama gerek yok ya da birinin olmasına ihtiyacım yok ben 5 yaşında değilim. Gayette kölelik oluyor benim için hatta çoğu kişi de öyle düşünüyor.
Cevap sahibi8 ayO kızlar da beş yaşında değil zaten ailesi o kızlara çocuk muamelesi yapmıyorlar. Dışarı çıkma olayının, ben büyüğüm çocuk değilim, ben özgürüm modernim tabi tek çıkabilirim demekle alakası yok bununla bağdaştırma. Dışarıda bir yürüyorsun yiyecek gibi tip tip bakan adamlar, insanlar dolu ha sırf bu yüzden çıkmamazlık saçma tabi benim ailem izin verir belli bir saate kadar dışarı çıkmama çünkü kimle görüşeceğimi arkadaşımı bilir biz de muhafazakarız. Onun ailesi korumacı diye onlara laf söyleyemezsin dışarıda neler oluyor neler aileler temkinli yaklaşıyor doğal olarak.
Soran8 ayTamam köle
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
8 ayOkurken kendimi çaresiz hissetim olmaz olsun böyle aşk. Ona söyle ailesine hizmetçi tutsun.
10 Yorumla Ne işin var böyle tiplerle davul bile dengi dengine demiş atalarımız.
10 Yorumla
8 ayAman aman kurtulmuşsun sevin bence. Bende seküler biriyim muhafazakar biriyle az kalsın ciddi ilişkim olacaktı kıyısından döndüm. Denk insan olmalı hayatına
26 Yorumla
Soran8 ayMuhafazakar erkeklerin muhafazakarlığı sadece eşlerini muhafaza etmek😂😂 kendilerine gelince her şey serbest. Din adı altında hayatlarındaki kişiyi kısıtlıyorlar. Başka hiçbir halt yok.
- 8 ay
Oyeler evet bos ver bir daha bulaşma hiç yani hayatini karatirsin:)) iste aşık olunca insna görmuyor
Soran8 ayBitti diye gelip hala bana laf sokuyor 😂 yalvarmamı barışmamı bekliyor zaten işim olmaz artık
- 8 ay
Dincilerden uzak ya😂
Soran8 ayAllah esirgesin bizden uzak allaha yakın olsunlar
- 8 ay
Amin bana da ders oldu simdi asiri dikkat ediyorum
Gizli Üye(25-29)8 ayBunu adı muhafazakarlık değil, narsistlik ve bağnazlık bence.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Çok doğru bir karar vermişsin sevmek yetmiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
8 ayNe sevmesi yav. Bildigin ailesine kole ariyor o gitsin baska kole bulsun kendine
00 Yorumla
8 ayEn güzelini yapmışsın hiç düşünme bile doğru mu yaptım diye doğru kişi değil yani ne gerek var
00 Yorumla
8 ayUla boş ver, o ne bre. Salla sok.. tüne rahvan gitsin yemişim muhafazasını
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayAynı şekilde kız arkadaşım var cemaatten ve halledilebilir şeyleri halledemeyiz ortak karar ve yol konuşuyorken çevresindan arkadaşının söylediklerinden etkilenip farklıyız diyor sevdiği halde istemiyorum aile olmayacağız diyor aslında bende 5 vakit namazında biriyim elhamdülillah dinime önem veririm ama neden böyle cesaret edemiyor insanlar bilmiyorum seven ilişkisine sevgilisine sahip çıkmaz mı sizde ortak karar alma yokmuş gibi hissettim nasıldı?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 559 cevap paylaştı.
8 ayDoğru olanı yapmışsın anlayış farkı var yaşam tarzlarınız farklı yapamazsın
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 8 ayEn mantıklısını yapmışsın. Bu adamla gelecek kurmak eşittir hayatını yakmak
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
8 ayİyi yapmışsın toksik bir hal almış/alacakmış gibi görünüyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
8 ayDoğru karar verdin.
Çünkü sadece sevmek yetmez maalesef.. değerini de bilmeli.
00 Yorumla
8 aySeverek ayrılıkta olur. Şahit olmuştum..
Hakkında hayırlısı olmuş diye düşün. :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı. Yani mutsuz olacağın çok belliymiş. Bana göre en iyisi yapmışsın kesinlikle.
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat