Bu adam neden böyle yaptı?

Bu sitede biriyle sohbet etmeye başladım. O kadar ısrarcıydı ki, neredeyse günde 100 mesaj atıyordu. Ben ilgisiz davransam da peşimi bırakmadı. Ona, yeni biten bir ilişkim olduğunu ve kalbimde hâlâ başka biri olduğunu söyledim. Buna rağmen “olsun, senden çok etkilendim, masumiyetin ve saflığın çok hoşuma gidiyor, lütfen beni bırakma” gibi şeyler söyledi.

Benimle daha birkaç gün konuşmasına rağmen “aşık oldum” diyordu. Tabii ki inanmadım. İnsan üç günde görmediği birine aşık olamaz. Yine de merak ettim, neden böyle davrandığını anlamak istedim. Ben ona asla yalan söylemedim, “seviyorum” demedim; sadece sohbetin bana iyi geldiğini söyledim.

Bir süre fotoğraf attım , ama benim aklımda başka biri olduğu için soğudum ve uzaklaştım. Sonra fark ettim ki, bu kişi sitede önüne gelen her kıza yazıyormuş. Bunu sorduğumda kıvırmaya çalıştı, “kötü niyetim yoktu, sadece yorum yaptım” dedi. Ama güven vermedi.

Yaklaşık 3–5 gün daha konuştuk, sonra birden mesajlarıma cevap vermemeye başladı. Önce başına bir şey geldi sandım ama sonra bunun bir çeşit intikam ya da oyun olduğunu düşündüm. Açıkçası umurumda değildi yazıp yazmaması. Benim takıldığım nokta, neden dürüstçe “konuşmak istemiyorum” demek yerine böyle bir yol seçtiğiydi. Zaten güvenilmez ve yalancı gibi geliyordu, sadece merakımdan onun ne beklediğini görmek istemiştim.

Bu adam neden böyle yaptı?