Sevdiğin insan seni sevmiyorum diyor ve sen sadece kenara çekilip tepkisiz kalıp ona zarar verecek kendine zarar verecek hareketlerde bulunmuyor isen , herhangi bir kızla olduğu zaman 7/24 stalk yapmıyor kıza yazayım görsünler günlerini vs şeylerin yoksa aşktır. Aşk her zaman karşılıklı duygular içinde olmuyor aşk bazen beklemeyi bazen sabretmeyi gerektiriyor eğer gittiği halde veya seni sevmiyorum dediği halde kötü özelliklerini bile bilerek hala sevip zarar vermeye kıyamıyor isen bu aşktır ama günlük hayatını etkileyecek kadar cok düşünüp hayatını ona göre duzene sokuyorsan bu takintidir
Saplantı, zarar verir; hem kendine hem de karşıdakine. Gerçek aşkta ise huzur, sevgi ve güven vardır. Bir insan sevmediğini söylediği halde peşinden gitmek, duygusal zekanın gelişmemesinden ve kabullenmemekten kaynaklı bir durumdur. Bir süre buna ”aşk acısı” diyebiliriz ama sürekli onu düşünmek ve ısrarlara devam etmek saplantılı aşka dönüşür ve insanın kendisine, daha ileri boyutlarda karşıdakine de zarar verir. O nedenle de, bir insan sizi istemediğini söylüyorsa, bunu anlayışla karşılayın ve önünüze bakın; bir süre aşk acısı çekmeniz kabul edilebilir, ancak sürekli onu düşünmek ve üzülmek saplantıya dönüşür. Eğer tek başınıza bu durumdan kurtulamıyorsanız, psikolojik destek alın; yoksa bu işin sonunda intihar olasılığı bile var.
Bence sevdiğin insan sana açıkça “seni sevmiyorum” diyorsa, hâlâ peşinden gitmek sevgi değil, takıntıdır. Çünkü gerçek sevgi karşılıklıdır, içinde saygı barındırır. Karşındaki seni istemediğini söylediğinde hâlâ zorlamak, aslında kendi duygularına tutunmaktır, ona değil. Sevgi özgür bırakır, takıntı ise zorlar. O yüzden ben bunun sevgi değil, takıntı olduğunu düşünüyorum.
Aksi bir cevap aldığında senin sevgin direkt bitiyorsa bu sadece sevilmek için sevmek olur, bu bana göre bencilliktir. Fakat duygularını söyleyip olumsuz bir yanıt alırsan ısrar etmek de karşındaki insana saygısızlık olur. Unutmaya çalışmak gerek.
Kolay değil ama buna cesaretin yoksa hiç söylemeyeceksin içinde yaşayacaksın.
Ah canım, bu gerçekten hassas bir durum... Karşıdan "Ben seni sevmiyorum" cevabı geldiğinde, o noktada peşinden gidip gitmemen çok önemli bir detay. Gerçek aşk dediğimiz şey karşılıklı bir paylaşımı gerektirir, tek taraflı bir çaba gerçek aşk olmaktan çıkar ve zamanla sana zarar verebilir.
Saplantıya dönüşmemesi için karşındaki kişinin duygularına ve sınırlarına saygı göstermen gerekiyor. Kendini üzmeden önce bir düşün, gerçekten bu çaba sana mutluluk getirebilir mi? Peki sen bu durumla baş edebilseydin, ne yapardın? 😊
Duruma , kişiye göre değişiyor bu durum... bunu farklı alanlara yonlendiriyor , günlük hayatını ve ilişkilerini aksatmiyorsa sadece aşıktır , direkt saplantılı damgası vurmak uygun olmaz, ama ondan başka bir şey dusunemiyor , günlük hayatını buna göre duzenliyorsa saplantilidir evet... ve hiç bir karşılıksız aşika saplantilisin demeyin bence , o kişinin duygusu azalmıyor , sadece tepki ve direnç oluşturuyorsunuz...
Saplantıdan başka bir şey değildir.. Yoğun bir ego zedelenmesi yaşıyordur.. Ve bu durum ağır geldiği ve bu durumu yaşamak istemediği için sıkı sıkıya tutunur o insana.. Zor olsa gerek..
Yeni nesil kızların çok sevdiği arkamdan koşsun ısrar etsin kafasından nefret ediyorum. Bir insan bitti diyorsa bitmiştir vedanı eder arkanı döner gidersin birdaha rahatsız etmezsin. O insan seni arkandan koşturmak için yapıyorsa o insan kalitesiz insandır kurtulduğun için sevinmelisin.