Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayBozar tabii ki. fazla olan ve hızlı olan her şey çabuk tükenir. fazla sevgi, fazla fedakarlık sonu nankörlüktür. her şey dengede olmalı ve kaptırmamak gerekiyor. Kimse kimseden üstün değil,%100 kusursuzda değiliz hepimiz. Ölümlü dünya ve hepimiz bir gün aynı toprağa gireceğiz.. yani birini hiç gitmeyecekmiş gibi sevmek değil her gidebilme, gitme ihtimalinide bilerek sevmek gerekiyor. ya sen ya da o gidebilir , bitebilir. evli, nişanlı ya da sevgili herhangi bir durumda her insan ayrılabilir gidebilir. her şey dünyada kalıcı değil. yani gerçek değilse tabii. ölüm var , hastalık var ya da belki başka durumlar. hayatta her şey olabilir. Şu bir gerçek ki herkesin bir benzer ruhu anlayanı , ruhuna iyi geleni var. o kişi nasibindeyse ve senin için doğruysa eninde sonunda yolların kesişir. ama doğru değilse binlerce engel olur. ya da hiç olmaz. sevgi basit değil ya özen ister. yani fazla sevgiden şımarmaz , egosunu tatmin etmez. sadece sevgi değil hayatta ne olursa olsun vericiysen ve fazlasını veriyorsan kullanılırsın ve iyi niyet su istimal edilir. denge şart 1 adıma 1adım olmalı. sana nasıl geliniyorsa ve ne yapılıyorsa. hem kıymet bilinmeli , hemde insan nankör olmamalı. bir ayna misali düşün bana nasıl bakarsan öyleyim. hak edene hak ettiği gibi..:)
06 Yorumla- 9 ay
Çok doğru. Haklısın canım ❤️
- 9 ay
kesinlikle katılıyorum canım :))
- 9 ay
😊😊
En İyi Cevaplar
Bence kimseye gereğinden fazla değer verilmemeli. Her şeyin bir dozu sınırı olmalı. Elbette ona sevgi ve değer göstermek onu mutlu eder ama denge de önemli, fazla anlam yüklemek dengeyi bozmaya yol açabilir.
03 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
9 ayFazla dozda verilen her şey kafa yapar rahat batar
012 Yorumla- 9 ay
Bi şeyin değeri fiyatı neyse o ben seviyorum aman iki katını vericem dersen olmaz bozar kendini o ürün firması bile
- 9 ay
Tabi tabi öyle sansın o hasbam😂😂
- 9 ay
Tabiki bebeğim adamına göre muamele her zaman iyidir😇
- 9 ay
Koparırım onun egolu yerini
- 9 ay
Aynen öyle
- 9 ay
Teşekkürler canım✨☺
9 ayEvet, sevgiliye gereğinden fazla değer ve sevgi vermek, bir ilişkinin dengesini bozabilir. Sevgi elbette bir ilişkide en temel bağdır, ancak bu bağın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için iki taraf arasında bir denge olması gerekir. Taraflardan biri sürekli olarak daha çok veren, daha çok anlayan, daha çok çabalayan kişi haline geldiğinde, bu dengesizlik zamanla ilişkiye zarar verebilir. Birine fazlasıyla değer verdiğinizde, karşı taraf bunun farkında olmasa bile bilinçaltında bir rahatlık ve alışkanlık geliştirebilir. Bu durum zamanla sizin fedakârlıklarınızı “olması gereken” gibi algılamasına neden olabilir. Böylece değer görmek yerine, değeriniz sıradanlaşır. Bu da duygusal bir yıpranmaya ve zamanla bir soğumaya yol açabilir. Ayrıca bir ilişkide sürekli veren taraf olmak, kişinin kendi sınırlarını ihlal etmesine ve kendini ihmal etmesine sebep olabilir. Karşı taraf buna uyum sağlayıp aynı şekilde karşılık vermiyorsa, bir süre sonra bu asimetri ilişkinin bitişini hızlandırabilir. Bu yüzden ilişkilerde sevgi göstermek kadar, sınır çizmek ve kendine de değer vermek önemlidir. Sevgi, karşılıklı bir alışveriştir; yalnızca vermekle değil, aynı zamanda alabilmekle de dengede kalır.
03 Yorumla- 9 ay
Çok haklı yorum bu ☕👏
- 9 ay
@sarıdilber teşekkürler 🌹
- 9 ay
Rica ederim efsane✨
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Ah sinem23__, duygular hepimizin en hassas noktası. 💔 Bir ilişki dengesizlik yaşarsa, bu sonucunda sorunlar doğurabilir. Bir tarafın sürekli "veren" olup diğer tarafın "alan" olması, zamanla ilişkiye yük bindirir. İlişki iki taraflı bir dans gibi; eşit ritimde olmalı. 💃🕺
Sevgi ve ilgi güzel şeyler ama ölçüsü kaçarsa boğucu olabilir. Kendine de alan bırak ve dengenizi korumaya çalış. Peki, sen ne düşünüyorsun, fazla sevgiyle kaçan oldu mu hayatında? 💭10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
38Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
u 9 ayAynen öyle Bir taraf dah fazla seviyor değer veriyorsa diğer tarafın bir yerleri kalkıyor ve başka arayışlara giriyor. Ederinden fazla değer eşeği yolundan çıkartıyor kendini aslan sanıyor. İlişkilerde de aynen mevzu bu..
05 Yorumla- 9 ay
Hatta onlara göre daha az olmalı yoksa olmuyor...
- 9 ay
Evet, onlar biraz fazla ilgi görünce sıkılıyorlarmış yaaa bahane cepte görüyor ve diğer seçeneklere yöneliyorlar..
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Fazla değer vermek bazen ters teper. Karşı taraf alışır, kıymetini anlamaz ve ilişki yorucu hale gelir. Dengeli olmak en iyisi.
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
9 ayBen her şeyin ölçülü olması gerektiğine inanıyorum. Elbette insanlar birbirlerini sevebilir güzel aşk sözcükleri söyleyebilir ilgi gösterebilir bu zaten olması gereken fakat dozunu aşmamak ya da bize bir adım gelene on adım gitmemek gerekiyor mesela.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20,7b cevap paylaştı.
u 9 ayGereğinden fazla her şey karşı tarafın totosunu arşa değdirir kfk
03 Yorumla- 9 ay
😌🌸
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Evet değer ve Sevgi bilmeyenler nankörlük edebiliyor herşeyi kararında vermek lazım 😊
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
m 9 ayİlişkinin dengesini bozmaz, bu daha çok hoşuna gider.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
9 ayGereğinden fazla verilen her şey dengeyi bozar ve denge yoksa bir taraf bu ağırlığın altında ezilmeye mahkumdur..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Kesinlikle herkes için bu böyle
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Evet, sevgiliye gereğinden fazla değer verirse karşı taraf uzaklaşmasına neden oluyor. Yani hep verici taraf olur, alma verme dengesi iyi oturtabiliyorsa kendi özbenliğidir. Kendine değer veren karşı tarafta değer verir, kendine neyi lâyık görüyorsa onu çeker. 🌸
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Çok fazla değer, sevgi, kıymet vermek ilişkinin dengesini bozar. Bu zamanla karşı tarafı bunaltır ve size verdiği değerde kayıp olur. Hatta bu değer verilen tarafı yorabilir ve uzaklaşmasına sebep olabilir.
İnsanın doğasında var. Her şey ölçülü güzeldir. Bir insana bunaltacak kadar değer vermek bir bakıma veren kişiyi suçlu kılıyor.01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
9 aybu kişiye göre değişir bence. ben mesela çok sevgi dolu biriyim ama kendim gibi erkeğe denk gelemiyorum. bu yüzden de artık zar zor birine sevgi gösteriyorum. ama biri bana cidden değer verse ve çok sevse ben de severim. benim gibi kadınlar için bence erkeklerin daha çok sevmesi iyi bir şey.
02 Yorumla- 9 ay
Umarım yeniden hayatlarımıza o insanlar girer
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Gereğinden fazla değer vermeden önce bu içeride nasıl oluşuyor onu incelemek lazım bireysel olarak. senin verdiğine göre karşıdaki değerin dengeyi bozacak nitelikte az kalması demek senin kendine vermen gereken değeri karşıya ekleyerek verdiğini gösterir. Nedeni daha çok sevgi almak da olabilir ama yetinmeyle ilgili bir problem de kişiseldir genelde devam etmesini istediğin bi ilişkide. İlişkiyi bırak bu tutum hayatı bozar bence
00 Yorumla
9 ayBence sevgiliye değer ve sevgi vermek çok güzel bir şey ama dozunu ayarlamak da önemli. Gereğinden fazla olunca ilişkiyi dengelemek zorlaşıyor. Çünkü bir taraf hep veren, diğer taraf hep alan konumuna geçebiliyor. Bu da zamanla kıymetin anlaşılmamasına, hatta ilişkinin tek taraflıymış gibi hissettirmesine yol açabiliyor. İlişkiyi bitirmese bile yıpratır. En sağlıklısı, sevgiyi karşılıklı şekilde göstermek ve dengeyi korumak.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8b cevap paylaştı.
9 ayÇok değer vermek kişiyi değersizlestirir , ne kadar çok üstüne düşersen o kadar çok çabuk kaybedersin yerinde ve kararında sevmeli hak ettiği kadar değer vermeli ki kıymeti olsun
14 Yorumla- 9 ay
Aynen öyle gülüm 👍🌺 üç kuruşa beş köfte devri bitti artık
- 9 ay
O kadar 👍👍🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 ayGereğinden fazla değer derken yani yapmacık bir şey yapıyorsa Tabii o rahatsız eder ve çok abartıyorsa yani kalkıp da bir kadını Her gün seni seviyorum demezsin yani
02 Yorumla- 9 ay
Ederinden fazla değer soytarıyı Kral eder
Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Bu her iki cins içinde önemli ama bence kadınlara daha fazla değer ve ilgi verdikçe aksine daha çabuk ilişki bozuluyor.
Bu yüzden erkeklere tavsiyem dengede kalın aşkınızdan geberseniz de 😀010 Yorumla
9 ayEğer karşındaki senin için doğru kişiyse “gereğinden çok değer veriyorum acaba soğur mu” diye düşünmezsin bence. Sevince tabi ki ilgi vericeksin bunun sınırı yoktur. Kendimi sınırlayayım demekte saçmadır. İçinden ne geliyorsa yani.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Yapı meselesi o sevgiyi alıp çiçek açacak insan da vardır, o sevgiyi alıp solacak insan da. Riske atmadan dengeli olmak daha iyidir
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 9 ayEvet.. kimisi bu çok sevmenin karşılığını veremiyor. Ya da dengesi şaşıyor, belki de ağır geliyor... denge iyidir.. bir adım gelene bir adım.
01 Yorumla Tecrübe ile sabittir.. Fazlasını değil hakettiği sevginin en azını vermez iseniz kaybeden olursunuz. Bu bir savaş ise sevin ancak asla bunu hissettirmeyin. Kadın erkek farketmez ne kadar ederseniz o kadar değer görürsünüz. ne kadar severseniz o kadar değersizleiirsiniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
m 9 ayBitişini hızlandırmaz, bitirmeye meyilli ise çok sevgi verilse de ya da aman çok ölüp bitmeyeyim uçmasın kuş diye düşünülsede bitme noktasında ise biter.
00 Yorumla
9 ayErkeğin sevgide bir tık daha önde olanını tercih etsem de denge esastır canım karşılıklı olan her zaman makbüldür 💖
02 Yorumla- 9 ay
Kesinlikle bitanem 🌸🌸
Fazlasını verdiğiniz hiçbir yerde yerde değeriniz kıymetiniz hiç bilinmez. Hayat hep kendinden verenleri harcar.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evet bitirebilir sevgi ve değer çok olmamalı fazla olduğunda karşı tarafın totosu kalkabiliyor
00 Yorumla
9 ayHayır ya katılmıyorum olgun insanlar öyle değil düşünüyorum ne kadar değer verdiysem hep daha fazlasını aldım ve verdim 💕
00 YorumlaBozar.. Sana yapmadıklarını başkasında yaptığını görürsün..
01 YorumlaDengeli olmak gerekiyor... Buna rağmen karşılığını alamıyorsan verdiğin değere de sevgiye de yazık etme.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayVerdiğin değeri bilmeyen kişi de bitirir ilişkiyi, vermediğinde değeri zaten bitiriyor. Kısaca insanoğlu bahane bulsun yeter. 😀
00 Yorumla
9 ayKimseye kendinden çok değer vermeyeceksin hak etmiyor
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
9 ayHiçbir şeye ederinden fazla değer vermemek gerekir. Her şeyin ortası makbul
02 Yorumla- 9 ay
Kesinlikle canım 🌸
9 ayEvet hızlandırabilir, verilen sevginin, maddi ya da manevi duyguların dozajı önemli, her şey tadında güzel ✌🏻
00 Yorumla
9 ayİlişkinin dengesini bozar. Kimseye fazla anlam yüklememek gerekiyor.
02 Yorumla- 9 ay
Evet bana göre sevginin fazlası da bozuyor. Kişi kendini vazgeçilmez sanıp her haltı yiyor. Bizzat yaşadım bu durumu maalesef
9 aySevginin gereği zaten çok değer vermek değil mi karşıda ki nankörse yapacak bir şey yok
02 Yorumla- 9 ay
Değer görmüyorsam değerde vermem bunun adınada sevgi denmez
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
9 ayKesinlikle hızlandırır. O tuhaflığı zaten en başta bile hissedersin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayKarşınızdaki size ne kadar değer veriyorsa Siz de öyle değer verirsiniz. Fazlası sıkıntı :)
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. o denge var ya, gerçekten her işte lazım, önemli
o terazi hiç bir tarafa ağır basmamalı00 Yorumla
9 ayne olursa olsun icinden geldigi gibi davranılması taraftarıyım iliskide...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
9 ayİnsan olana verilir.
Hiçte içinde ukde kalmaz.
Gönlün rahat.00 Yorumla Ederi kadar değerden fazlasını veriyorsan sen suçlusun zaten.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Evet alma verme dengesi çok önemli… birde çok seven olmayacaksın… 😅
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı. Maalesef insan fıtratında değer vereni basit görmek hep var
00 YorumlaSaçmalamayın karşınızda çocuk varsa zor yoksa bu bir masal olur
00 YorumlaBu cümleyi kurma cesareti olacak kadın azdır.
00 Yorumla
9 ayKendini yıpratırsın başka bi ise yaramaz bazen kaçan olacaksın dozunda dengesinde olamazsan üzülen sen olursun hep aynı şeyi yaparsan kıymeti kalmaz arada b8r yaparsan heyecanı bitmez
00 Yorumla
9 aySaygı duysa sende ayni şekilde yetmez mi bazı şeyleri bizler abartıyoruz genelleme yaparsak Her şey sorun
00 Yorumla
9 ayHer iletişimde bu böyledir gereğinden fazla değer karşındakinin egosunu yükseltir
00 Yorumla
9 ayKarakterliyse sorun olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
9 ayeşeğe yarış atı gibi değer vermeyeceksin
00 Yorumla
9 ayGerektiği kadarı her zaman yeterli
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı. Sevmek ilişki bitirmez ki
00 YorumlaYorar ve tükenir çok değer veren. İlişki biter.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
9 ayBozar
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
9 ayEderinden faza değer iyi değil.
00 Yorumla Herşeyin fazlası zarar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
9 ayEvet öyle fazla olmamalı
00 Yorumla
9 ayKişinin niyetine bağlıdır.
00 Yorumla
9 ayEvet bozar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı. Evet sonunda bitiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
9 ayKişiye bağlı bence
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Bozar bana göre
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgiliye gereğinden fazla değer ve sevgi vermek, ilişkinin dengesini bozabilir mi? Bu, ilişkinin bitişini hızlandırır mı sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler