ՏҽӀɑʍՏ ♡
'insan sadece bir kere sever. öncekiler ve sonrakiler arayış, kaçış veya aldanıştır.' Bu söz sadece kadınlar için mi söylenmiş¿

ՏҽӀɑʍՏ ♡
'insan sadece bir kere sever. öncekiler ve sonrakiler arayış, kaçış veya aldanıştır.' Bu söz sadece kadınlar için mi söylenmiş¿

-dalga dümen olarak mı cevap vermek lazım yoksa gerçekçi bir cevap mı? Gerçekçi vermek iyidir.
-Bir erkek bir çok defa aşık olur, kendimden örnek eskiden eşim vardı aşıktım olmadı bitti. Sevgilim vardı aşıktım oda olmadı bitti. Bu böyle gider.. benim bakış açım hayatımıza giren insanları "özgün" olarak değerlendirip o hissi kişiyle yaşayıp kıyas yanlışına girmezsem her şey yeniden o heyecanı getiriyor. Yani aşk. Buradaki kısas şu "o an o kişi" olduğunda bu gerçekleşiyor.
Kadınlardaki durum biraz daha farklı gibi.. ( jung'a göre onuda okumuştum) konusu değil, onunla ilgili fikrimi bir sonrakine yazarım.
Kimse bir kere aşık olmaz. Birkaç kere aşık olur en sonunda bir yerde durur. Bazen aşık olduğun kişi seni görmezden gelir sonra bu boşluğu başkasıyla kapatmaya çalışırsın bir bakmışsın ki ona aşık olmuşsun. Kalp öyle bir şey ki değer gördüğün yerde kalmak istiyor. Bir bakmışsın ki terazi diğer tarafa kaymış hiç anlamadan. Diğerini unutmuşsun yeni bir maceraya yelken açmışsın. Hayat bu bir yerde duramıyorsun ki. Özellikle kaybetmişsen duramıyorsun durursan ölürsün. İşte ölmemek için başka kalplerde arıyorsun.
Hayır ya kim uyduruyor bunları, aşık oldun aylar yıllar geçti ve hiç bir iz kalmadı yok yani tamamen boşlukta o kişi, hiç bir yeri yok sende ve birisi çıktı karşına 7/24 aklından çıkaramadığın tüm güzellikler onun olsun onunla olsun diye istediğin yeri geldi çabaladığın, parmağına kıymık batsa, hasta olsa canı sıkkın olsa senin canının yandığı.. ee bu ne o zaman 🙄
İlkinde de bunları mı hissettin
Aşık oldun mu beyfenzi sen hiç?
Bazı erkekler var senede 5 6 kere aşık olur jsjsj
Bazı erkekler var gercekten aşık olur ve tek kadına ömrünü adar. Ama ben bakınca genel olarak senede 5 kere aşık olan adamları çok görüyorum. Her seferinde de hep kesin aşıklar ve bu defa oldu kesin evleniyorum ben derler.🙄
Ömür adayandan lütfen sjdj 🙏
Ahh sevda dedin de içim bir başka titre! 💫 Bence bir kere aşık olma meselesi biraz kişiye bağlı. Kimisi hayatında bir kere “o” kişiyi bulur, her şey onunla güzelleşir. Kimisi ise her sevgiye ayrı bir defter açar, farklı hikayelerde aşkı bulur. 🍃
Sevda yüreğe bir kere mi gelir yoksa birçok kez uğrar mı, sen bana söyle! 💖
Cevap
41Cevap
Yok be aşko, bazı erkeklerin kalbi çok geniş djdjfjf
Ama düzgünleri de var tabii, bize de denk gelir İnş diyelim.🫶
İnşallah 🤍
Sonsuz sayıda. Her yeni insanda (erkek demiyorum insan diyorum) sıfırdan duygular büyütüyor insan. Her insana aşık olunmaz ama doğru kişilere her seferinde aşık olunabilir.
Defalarca olabilir kalpleri geniş 😅
Aşırı merhametliler bir de, kıyamazlar 😅
Her 10 kadından 9'una aşık olurlar jdjd
Maşallah djdj
Maşallah yavrum jdjjd
😅😅
Kimse sadece bir kez aşık olmuyor
Bence bir kere sağlam aşık olunuyor, gerisi fasa fiso
Pek sanmıyorum ama bakacağız 😅
Hıhı sanma sen jdj
Erkekler önüne gelene aşık olur...😀
Haydaaa sende mi brütüs
Bahsettiğim aşk aşk değil ama.😀
Ama cano ben gerçek aşktan bahsediyorum, böyle sürünmeli acılı falan djds
Hem sürünmeli hem de gerçek aşk ikisi bir arada yok anam erkekler aşık olmaz ama iyi aşık rolü yaparlar.😀
Yioo her gördüğüne aşık olur 😅
Ya o hevestir, hoşlantıdır :D
Aşık olsa ayran gönüllü olamaz ki. 🙄 ben hep kadınları baz alıyorum galiba
Evet 😕
Erkekler bin kere aşık olur
Birine aşık olur biter hayat.. sonra biri gelir yeni bir sayfa yeni bir heyecan yeni aşk böyle düşünüyorum güzel kadın 💖
Bence de fıstığım 🤍
🥰🌸
insan sadece bir kere sevmez. O bir şehir efsanesi. Kim söylemişse iyi sallamış.
Ayrıca erkekler bir kere severse, kızlar da bir kere sever anlamına gelir.
Biz de kalp taşıyoruz unutmayın... Ayrıca insan bir den fazla sevebilir, sadece beklentilerini doğru karşıladığına inandığı biriyle.
Bir kızın güzelliğine de aşık olabilir, sesine de gülüşüne de başka bir şeyine de..
bi insan hayatında birden fazla sever
Her şeyin bir bitişi var, bittikten sonra tekrar sevebilir
Konu sevmek değil aşık olmak 🙄
Tamam aşkın da bir ömrü var
Tamam çok kez aşık olabilirsiniz anladım
Döner kapı da değiliz ya sürekli biri gelip çıkmıyor, 4-5 yılda bir olabilecek şeyler bunlar.
Hayır işte birçok erkek kalbi döner kapı sahibi
Haklısın onlar için bir şey diyemem
Bunu kendime söylesem, kendime bile inanmam, erkekler icin ne kadar çok hatun okadar iyi, okadar erkek, o kadar adam erkek milleti hep bir kıyas, birbirleriyle felan , lahana gibiler...
Woww.
Yoo haklısın.
Öğrenci olduğumuz zamanlar sayılıyor mu? Öyleyse ben 5-10 kez aşık olmuşumdur. Yani hakkımı fazlasıyla kullanmışım.
Gerçek Aşktan bahsediyoruz
O halde benim fikrime göre aşk bir armağandır ve ben daha onu almadım.
Alırsınız umarım
Gördüğümüz, denk geldiğimiz erkekler her gün en az bir kıza aşık oluyor anlamıyorum 😅 ama onların bu durumu aşk değil ama neyse
Bırak aşk sansınlar djfj
Bir kere değil de gerçekten içten gelerek benimseyerek gerçekten 1 kere aşık olur insanlar erkek veya kadın olarak ortak bir şey bu bence 😅
Bence de 😅
Allah ömürlük daş gibi aşk nasip etsin önce bana sonra sana sonra herkese işte 😄🤣🤣
Hayırlısı bea kdfj ısmarlama olmuyor
Zaten böyle sakin her şey yolunda dert tasa yokken çıkar gelir bir tatlı bela geceleri mutluluktan uyutmaz 😄 ısmarlama değil sürpriz oluyor 😅
Evet en güzeli de bu zaten
Ahhh ahh neyse yine bir sigara yakayım ben 😄
Afiyet djdj
Eyvallah 😄
Doğruyu bulana kadar olan yaşanmışlıklar bir tecrübe ve aldanıştır işin özünde erkekte kadında birkez aşık olur ve sabit kalır aşık olduğu insanda
Buna inanmak istiyoruz
Herkes kendi aklı ve kalbindekine inanırmış zaten, aşktada hep ben hep ben diye düşünmekten karşımızdaki insanı anlayamıyoruz işte bu yüzden düşünceler çatışıyor ve bir süre sonra aldanış olduğunu kabulleniyoruz doğru kişiyi bulup aşık olana kadar olan tüm ilişkilerin seyri böyle maalesef
Sanmıyorum 😅
Aslında aşık oluyorlar mı orası da meçhul...
O zaman şöyle diyeyim; Birden fazla kez aşık oluyorlar.😏
Aşık olduklarını sanıyorlar 😅
Bir kere yanarsın, geriye izleri kalır, unutmak istedikçe ondan hatıralarla başbaşa kalırsın...
Bizde öyle oluyor da, sizde durumlar ne
Kendimi anlattım..
Genel yazıyorsunuz sandım pardon
Rica ederim
Bilmiyorum ben sevdim mi kaptiriyorum kendimi 😀
Alelade sevmekten bahsetmiyoruz
Ben de ondan bahsetmiyorum zaten onumuze geleni sevmiyoruz zaten
Aşktan bahsediyoruz
Ayni seyden bahsediyoruz
Hayır, hayıııır!
Öff he he 😀
Biri erkeklerin sevgisi tek kullanımlık yazmış çok haklı bir kere oluyorlar
Dimii, evet dkfk
Aşkın ne olduğunu öğrensinler ondan sonra 😏
😕 zor..
Bir zahmet sevmesinler onlar..
Sevmeyi bilmeyen kimseler sevmesin.
Aynen öyle 💯
Biz bir kere de kadınlar sanırım cebi dolu olan her erkeğe aşık oluyor
Senden beklemezdim djd
😅😅
Evet. Hangi kıza gitseler "ilk sana aşık oldum" diyolar😂😂
Ahahaha acı detayları vurma yüze Torti
Oyunu bozmayalım bişi yok bişi yok😂
Bişi oymaşş dimi djfj
Olursa, eğlence olur izleriz🤭
Duygularımızın kişilerle pek alakalı olduğunu zannetmiyorum. İçimizdekileri birilerinin suretinde görmeye meyilliyiz. Suretler değişebilir, hissettiğimiz o duyguların temeli değişmedikçe o duyguları kimlerde göreceğimizin garantisi yok...
Erkeklerin kadınlar kadar çok aşık olmadıkları kesin
Kadınlar mı çok aşık oluyor?
Eveet erkekler o kadar olamaz belki olmuş gibi yapar ama olamaz
Heh işte kadınlar da olamaz
Bana hep oluyorlar gibi geliyor
Bize de erkekler hep oluyormuş gibi geliyor.
Erkekler genelde elde etmek için aşık rolü yapar he sonradan aşık olup severler o ayrı konu
İnsan bir kere sevmez, bir kere aşık olmaz, bir kere hoşlanmaz. Birçok kez yaşayabilir. Mümkün.
Aşk başka bir olay ama Zodi
Evet doğunca kulağımıza onu da söylüyorlar ama artık öğrendiniz sır olmaktan çıktı
Kim kandırdı seni djdj
Çok küçüktüm hatırlamıyorum kim olduğunu 😂😂
Olayı hatırlıyorsun ama helal sjdj
Ondan da emin değilim 😂😂
Bu çok öznel aslında
aşık olmam ben dedim yıllarca birine öylesine tutuldum ki pişman oldum 6 yılı bitmişti sonra açılıp kalbim kırılınca 1 sene içinde zor da olsa vazgeçebildim şu an tekrar aşk ister miyim emin değilim evlilik isterim fakat bu sefer de güven sorunlarım var ben cidden fazla fedakar ve bağlı davrandığımdan kaybediyorum sabırım üzücü bir şey kimsenin başına sevda vurmasın çok zor oluyor sonrası
İnsan hayatında 3 kez aşık oluyormuş ilki peri masalı gibiymiş ilk gençlik aşkıymış ve saçma bir nedenden bitiyormuş ikincisi en toksik olanı ve bitirmesi en zor olanıymış ama bitince karakterin oturuyormuş üçüncüsü ise gerçek aşkmış her anlamda tam bir beraberlikmiş.
Onu bilmemde guzel kiz gordulermi akillari seylerine gidiyor
Kişiden kişiye değişir. İnsan, hayatta kimsenin olmaması durumunda birçok kişiden hoşlanır fakat aşık olmak öyle kolay değil.
Dürüst insan bir kere sever. Belki de hiç sevmez
Sanırım evet...
Sevgiler saygı ve selamlar
Yaşadığı her zaman aşık olabilirler ama saflığı değişebilir
Bir çok kez olabilir ama bir kalp bir kere sever ciddi olarak
Onlara delik olsun yeter.. zkmeyecekleri eşeğin gtune çöp sokmazlar aşk mesk onlar için yatak, başka hiç bir şeyleri yok kalp yok adamlarda boş teneke
Erkekler aşık olmaz rol yapar
Olun da sürünün djfj
Tamam bravo
Arıdan hallice onlar 😃
Arılar kaç kere djdj
Her çiçekten bal ala ala djdj
😅🙏
Defalarca hahahaah
😅
İki tarafta birden çok sevebilir gayet
Basitçe sevmek değil ya konu Aşk 🙄
Neresinin aşık olduğuna bağlı 😂
Yok ya konuyu dağıtmayalım djfj
Erkekler aşık oluyor mu ki
Muamma djdj
Erkekler aşktan ne anlarlar be zalım
Anlamazlar dimi 🧌
Erkekler merhametlidirler tüm kadınlara yetmeye çalışırlar
Ben sevdimmi adam gibi severim önce kendimi vururum sonra kadınımı neden mi önce benim canım yansın isterim biz böyle aşk istiyoruz
Ne vurması
Aşkımız için
Anlamadım neyse
Aşktan anlamayorsun
Tamam
tamam diyor
Erkek dediğin hergun yalnızca 1 kere aşık olur sjjgd
Kime aşık oldun kız 😏😂
Ne alaka acabamsı 😅
Aşk konusu değil sorusu :D kaldı ki, erkekler hakkında.
Niye soruyorsun 😒
kadınlar da bir kere aşık olur
Evet gerçekten bir kere çok aşık oluyorlar.
O işte hiç belli olmuyor
hayır. her insan bir çok kez aşık olabilir..
Onların aşık olduğu bile şüpheli xd
Bence bu durum algı ile alakalı
Zannetmiyorum ya aşık bile olmuyoarlardir jdjs
Sayısı yok çok kez olur herkes
Birden fazla kez
Evet olması gereken o
Kimse bir kere aşık olmaz
Erkeklerinde kalbi var !
Tamamm
Hayır her önüne gelene salya dokuyolar
😅😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?