Karşı tarafın kişiliksizliği
Nefsine yenik düşmesi
Gerçekten sevmemesi
Fırsatçılık / değer bilmemek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aldatmanın herhangi bir sebebi olamaz
nefsine yenik düşecekse ve nefsine hakim olamayan biriyse kimsenin gönlünde yer etmeyecek kimseye ümit vermeyecek kimsele olmayacak
sevmiyorsa onunla birlikte olmayacak firsatci insanlardan uzak durmak lazım zaten ama hepsi bahane açıklaması ise aldatan kişinin karakterinde eksiklik vardır ya da aransa karaktere dahi bir kanit çıkmaz bu yüzden aldatır
Ben de sonuna kadar bu konuda katılıyorum Gerçekten karakteri ve kişilikli olan hiç kimse sevdiği insanı aldatmaz. Dediğiniz gibi eğer iradenin sahip çıkamayacaksan sevgine sahip çıkamayacaksan O zaman o kişiyi de bu şekilde mağdur etmeye hakkın yok
Aynen öyle bana kalsa suç olması gereken şeyler aldatmak
Gerçekten öyle. Ama benim anlamadığım konulardan biri de şu aldatılan insanlar nasıl ilişkilerine devam edebiliyor yani bir defa yapan insan yine yapar istediği kadar bir daha asla nefsime yeni düştüm deseler bile haksız mıyım sizce
Haklısın bunu sana şöyle açıklayabilirim makro mikro aldatmalar çıkmış sosyal medya üstünden tanimadiklari karşı cinse yürüme sevgili olacak derece flört etme falanmış bu ben zamanında maruz kalınca hesap sordum sen bu başka şehirdeki kızlarla hangi denklemde görüştün bunlar senin arkadaşın olamaz dedim elim çarptı dedi daha sonra tekrar denk geldim bu sefer senden önce istek atmışımdır şimdi kabul etmişlerdir dedi bende keriz gibi inandım sevince insan konduramıyor ama kesinlikle yapan bir daha yapar uzak durmak lazım sevsen bile
Dediğiniz gibi insan sevdiği zaman duygusallaşıyor hayır diyorsun ya yapmaz o bana bunu yapmaz Gerçekten beni seviyor değer veriyor Ama insanoğlu böyle maalesef siz ne kadar severseniz sevin ne kadar değer verirseniz verin bazıları bir şekilde yapıyor bunu. Bazen Evet üzülüyoruz kırılıyoruz ama önemli olan ilişkilerde bunları görebilmek düşünsenize böyle bir insanla evlendiğinizi ya da yuva kurduğunuzu her şey sizin için daha çıkılmaz bir hal alırdı
Allah bir yerde gözümüzü açıyor bence şükür
Çok şükür aynen öyle hani biz aslında şer sandığımız şeyleri Bizim için hayr olduğunu daha sonra anlayabiliyoruz.
Aynen öyle nasibinde varsa o bir şekilde senin olur karşına çıkar nasibin değilse denk gelirsin sana bir ders verir ve gider
İyi kötü hayatta yaşadığım şeylerden hiçbir zaman pişman olmadım yaşadığımız şeyler bizim için deneyim oluyor bundan sonra ona göre adım atabiliyoruz hani Ama şunu da kesinlikle yapmamalıyız daha önceden bir güvensizlik oluşursa hayatımıza daha sonra alacağımız insanı bunu yansıtmamalıyız ama dersimizi de almalıyız bence 🙂
Tabi ki sana güvenmiyorum daha önce ex aldattı demek değil mevzu bir gün elim çarptı yok efendim onlar benim arkadaşlarım gibi benzer senaryoları görürsen dersini aldığın için etkiyi göstermen gerekir
İşte dediğim gibi her yaşayış bizim için deneyimdir bazen şuna inanırım bazıları hayatımızdan çıkar daha iyileri geleceği içindir. Ama ne kadar sevsek de değer versek de bizim gibi seven değer veren bir insan bu şekilde davranmaz ve yanlış yapmaz demek ki o bizim için yanlış bir insandı
Yani bende öyle düşünüyorum haklısınız
Güzel seven insanlar gerçekten gün gelir güzel sevilir ama hepimiz ne kadar iyi olsak bile kötü insanlarla bir şekilde sınanıyoruz
Aldatana ne sifat koyarsan koy o sifata hakaret olur kanka aldatmak farkli bir olay ya igrenc otesi bir sey yani
Bence aldatmanın genelde tek bir nedeni olmaz, her durum farklı olabiliyor. Ama çoğu zaman nefsine yenik düşmek ya da gerçekten sevmemek gibi şeyler öne çıkıyor 😕. Sevgi varsa, bağlılık olur ve biri sevdiğine zarar vermez diye düşünüyorum. Ama tabii, karşı tarafın kişiliksizliği de bu durumu tetikleyebilir.
Anket için seçeneğim: "Gerçekten sevmemesi." Sence hangisi en doğru sebep? Hadi, biraz kendi fikirlerini de paylaş! 💬❤️
Bence gerçekten karakterli ve kişilikli olan hiç kimse sevdiğini aldatmaz
Ah Emre ya, tam olarak dediğin gibi bence de! Sevgi varsa ihanet olmaz, çünkü bu saf duyguyu kirletmezsin. 🙏💔 Ama maalesef herkes aynı düşüncede değil be aşko… Senin gibi düşünenlerin artması gerek!🫶✨
Cevap
2Cevap
karaktersizlik
bazıları sevse bile doyumsuz oluyor kendi eşinden daha çirkini olsa bile istiyor
Aslında insanlar empati yapabilse hiç kimse gerçekten sevdiğini aldatmazdı
Sonuna kadar katılıyorum buna gerçekten insanlar sevginin ne olduğunu bilmiyor yalnızca lafta kalıyor Seni seviyorum demek bu kadar kolay olmamalı
Maalesef evliliklerin çoğu da bu şekilde oluyor. Genelde şuna dikkat etmişsinizdir uzun bir ilişkiden çıkan biri çok kısa zamanda evlenebiliyor Esen başkasını unutmak için gidip de hayatına başka birini arıyorsun Bu sefer o kişinin hayatını mahvediyorsun sonra boşanmalar oluyor. Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorum ama sevmeden evlilik olmayacağını düşünüyorum
Ve karşı tarafı kıskandırmak için gidiyorsun Bu sefer başka bir kişinin hayatını mahvediyorsun işte insanlar bencil
E hepsi
Ben de şöyle düşünüyorum aslında karakterli ve kişiliği oturmuş hiç kimsenin sevdiğini aldatacağını düşünmüyorum
Kendini bulamamak
Kendini bulan ve kişiliği oturmuş hiç kimse dediğiniz gibi sevdiği insanı aldatmaz
Empati yapmamak, yapamamak
Evet benim de en çok üzerinde durduğum konulardan biri insanlar empati yapabilse ve kendini sevdiğinin yerine koyabilse zaten bunları yapmaz
Bakın bir evlilik vardır ama sevgi bitmistir, boşanma aşamasında diyelim. Hala birbirlerine karşı sorumlulukları var.
Seven insan aldatmaz, karakterli insan aldatmaz söylemleri bence hepsini kapsamıyor. Empati kurabilen birisi sevmese de karaktersiz de olsa ilişki içinde olduğu aldatabilecegini sanmiyorum
Hadi yaptı bir pislik hemen karşısına alır ve söyler onu aptal yerine koymaz
Ne kadar güzel özetlediniz her şeyi olması gerekenler aslında bunlar bunlar olduğu zaman ilişkiler de zaten bir şekilde sağlamlaşıyor ama ben şuna inanıyorum seven gerçekten karşıdaki insana değer veren hiç kimse hiçbir şekilde o kişiyi aldatmaz
Umarım, ne biz aldatalim ne aldatilalim
Umarım Ama dediğim gibi bu düşüncelerle sizin de benim de kimseyi aldatmayacağımızdan eminim 🌼🙏
Umarım. İnsan komplike bir varlık. Temennim ve duam o yönde.
O zaman Rabbim bizi yolumuzdan döndürmesin diyelim 🙏
Amin ecmain
ilgisizlik
Hiçbiri
Bazen gerçekten diğer taraf partnerini çok boşta bırakıyor
Tek taraflı bir hata olmuyor herzaman
Ama şöyle söyleyeyim partner boş bırakıyorsa seni ilişkiyi bitirmek yerine aldatmak ne derece doğru
Kendini uzun süre tutup frenliyordur, sonra bir yerde patlak veriyordur.
Tabikide aldatanı haklı bulmuyorum
Ama herzaman tek kişinin suçu değil onu diyorum
Tabii ki tek kişinin suçu değil o konuda hemfikiriz ilgisizlik böyle bırakmak ama ben hala sözümün arkasındayım eğer sizi bir kişi ilgisiz bırakıyorsa devam etmenin zaten bir anlamı yok şimdi o size göre hata yapıyorsa karşı taraf da aldattığı zaman bence aynı hatayı yapıyor. Burada yapılması gereken ilişkide bir taraf ilgisizse o zaman bırakıp önüne bakılacak
Evlilik için bunu diyemezsin, çocukta varsa istesende istemesende bal gibi devam ediyorsun.
Ama sevgili flört vs bunlarda tabikide böyle yapılmalı , yapması kolay zaten.
Şu şekilde söyleyelim evlilik için devam etmenin sebebi bir işinin olmaması bence gerçekten çalışan kadınlar ayakta dimdik duran kadınların hiçbiri genelde bunu kabul etmiyor benim çevremde de gerçekten bir sürü boşanan insan var görüyorum yani çalışan hiçbir kadın aldatmayı kesinlikle affetmiyor benim etrafımda böyle. Dediğini şu şekilde oluyor bazı insanlar gerçekten çaresiz olabilir çünkü işi yok gidecek bir yeri de yok
Katılıyorum. Çoğu kadın ailesi destek olmayacak diye ve mesleği yok geliri yok diye boşanamıyor. Mecburen katlanıyor yıllarca saçmalıklara. Maalesef. Okuyan meslek sahibi olanlar farklı tabi.
O yüzden her zaman derim Umarım kadınlarımızın çoğu güçlü olur Kendi ayakları üzerinde durur ve toplumdaki Gerçekten hak ettiği değeri görür🌼
Şahsen evli çocuklu olan kızına "boşan biz arkandayız" diyen bir aile ne gördüm ne duydum. Hiçbir anne baba bunu yapmak istemiyor.
Vicdanları nasıl rahat ediyor bilmiyorum. Yani her türlüsü var sonuçta, belkide kadın şiddet görüyor kimbilir.
Umarım umarıımmm
Sonuna kadar katılıyorum bakın gerçekten eşinden şiddet gördüğü zaman ya da başka bir sorun yaşadığı zaman boşanan kadınların çoğunun arkasında Ailesi vardı ailede böyle olmalı her zaman kızım ne yaparsan yap biz senin arkandayız diyebilmelidir
Çoğu demiyor. Sorsan kızlarını çok seviyorlardır (yersen).
Aynen öyle aslında aileler şunu yapmayacaklar bir kadın evlendiği zaman yine ailesi onun arkasında olduğunu sonuna kadar ona destek olduğunu gösterecek hani genelde biz de şey vardır E tamam kocaya verdik gitti tamam da sizin kızınız hala o
Yok ya, kızı verelimde kurtulalım kafası var genel anlamda.
Evet maalesef öyle ve toplumda öyle bir baskı var ki belirli bir yaşa gelince artık insanlara psikolojik şiddet yapmaya başlıyorlar evde kaldın yaşın geçti evlen artık gibi
Evet bizzat yaşıyorum
Yaşıyorsunuz ve eminim sizin gibi güçlü kadınlar olduğu sürece bu psikolojik şiddet gün gelecek bir gün yenilecektir. Yani şunu mu istiyorlar sevmediğim bir insanla evlen de Yeter ki evlen hayatın boyunca mutsuz ol
Evet bu yüzden bitirdiğimde oldu birkaç kez. Sevmek yeterli bir kavram değil ki evlilik için. Onuda geçtim TC de ailelerde evleniyor, yani o kadar çok faktör varki. Sadece sevip evlenmek ancak filmlerde olur.
Hani belkide seviyorum dediğin insan iyi bir eş ve iyi bir ebeveyn olmayacak ileride.
Tabii ki sonuna kadar katılıyorum size o konuda ama benim görüşümsüyor sevgiden önce saygı çok önemli saygı olduğu sürece insanlar birbirine değer verir ve karşındaki insana saygı duyduğun o ilişki bir şekilde devam eder. Hani mesela ben şunu çok merak ederim evli olan arkadaşlara sorarım evlilik nasıl bir şey sevginin bir şekilde daha sonraları alışkanlığa dönüştüğünü ama saygının çok önemli olduğunu söylüyor çoğu
Saygı ve güven bence tüm olay. Tabi birde cinsel çekim.
Aşk biraz olayın reklam kısmında kalıyor 😂
Ben şahsen aşka inanan biri değilim.
Aşk çok farklı bir olay ya ve genelde aşk olayının çoğu insanın yaşamadığını düşünüyorum. 🙂 Saygı ve sevgi konusunda hemfikiriz tabii cinsellik de dediğiniz gibi çok önemli ben ten uyumunun gerçekten çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. Sen uyu mu diye bir şey vardır bazen birini çok sevsen bile tanı uyumu yoksa bir şekilde bitiyor
Genelde mantığıyla hareket eden insanlar aşka pek inanmazlar Siz de öyle misiniz peki 🙂
Öyleyim
Saygı ve güven bence tüm olay. Tabi birde cinsel çekim.
Sadece az önce dediklerime inanıyorum.
En güzeli aslında mantıkla hareket etmek bazen duyguları geri planda bırakabilmek güzel bir şeydir Maalesef ben bunu yapamıyorum genelde duygularıyla hareket eden bir insanım ve sevdim mi çok fazla değer veriyorum
Katılıyorum saygı sadakat ve cinsel çekim aynen öyle. Bunlar olduğu zaman zaten bir evliliğin güzel gideceğini düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar