Eski sevgilimin davranışları hakkında ne yapmalıyım?

Neredeyse 3 ay oldu ayrılalı bu süreçte hep yazdı falan sonra da istemiyorum dedi engelledi iki gün içinde engelli kaldırdı ve rüyamda gördüm diye yazdı soğuk yaptım mesajına gg attım daha sonra kuzeni için teşekkür bahanesiyle yazdı ama yazmadan önce aramış engelli olduğu için özelden de aramış sonra gelip teşekkür mesajını yazdı görüldü attım diye cevap vermiyicen mi yazmış ertesi gün insan bir cevap verir dimi seni insan yerine koyup yazdım iyi adımlarla gelmek istiyorum ama pişman ettiriyorsun yazdı ben de sadece kuzeni için tebrik mesajı yazdım neden dün demedin neyin var senin falan diyip sorguladı ben de normalim diyince tanımıyorum bilmiyorum demi falan dedi yine mesajına görüldü attım 5 gün önce ise tekrar hal hatır sorayım dedim diye yazdı hayatına yeni birilerini aldın mı bensiz nasıl geçiyor mutlumusun falan yazdı ayrılmış olabiliriz ama arada da olsa konuşmak isterim falan dedi bu üç ay içinde hep yazdığında soğuk yaptım diye şikayet edip durdu halen daha da öyle net gelmiyor acaba biraz samimi olsam net olur mu

Eski sevgilimin davranışları hakkında ne yapmalıyım?