ՏҽӀɑʍՏ ♡
Yaklaşmaya korkan erkek, aslında reddedilmekten mi yoksa “yetememekten” mi çekiniyor¿ Çok kuruyorsunuz..

ՏҽӀɑʍՏ ♡
Yaklaşmaya korkan erkek, aslında reddedilmekten mi yoksa “yetememekten” mi çekiniyor¿ Çok kuruyorsunuz..

Ben assolist misali genellikle sorulara son katılımcı olarak gelip en uzun, en kapsamlı, en özgün, en sansasyonel cevapları veren bir üyeyim genel olarak.
Aşağıdaki yorumları okudum. Soru çoğunun çalışmadığı yerden gelmiş belli. Cevapların bir kısmı yüzeysel, bir kısmı ıska, bir kısmı da oldukça maksatlı, manipülatif ve subjektif...
Şimdi bu giriş faslından sonra sorunun cevabına gelecek olursak...
Birincisi; güzel olsun veya olmasın kadın kovalamak hayasız, hayatsız, çapsız, vizyonsuz erkeklerin işidir. Hayatını anlamlı hedefler ve değerler üzerine kurgulamış, yaşama dair bir çizgisi/duruşu olan, insani ilişkileri iyi niyet, güven ve karşılıklı çıkarları gözetmek üzerine olan erkekler, hiçbir kadının kendisine sanki ilişki borcu varmış gibi düşünce ve davranış kalıpları içinde olmaz.
İkincisi; kadın erkek ilişkisi, karşılıklı fiziksel/duygusal çekim ve müşterek çıkarlara dayalı olarak kendiliğinden oluşup gelişen ve ilerleyen spontane bir süreçtir. Bir tarafın diğeri için çabalaması gerekmiyor. Kadınların hiçbir erkeğe bir ilişki borcu yoktur. Erkeklerin de hiçbir kadından ilişki alacağı yoktur. Dolayısıyla istediğiniz kadar güzel olun. Sizin peşinizden koşmamız gerektiğine dair herhangi bir yasal hüküm, dini vecibe ya da örf âdet teamülü yoktur. Güzelsen kendine güzelsin. Allah sahibine bağışlasın.
Üçüncüsü; sağlam bünye ve sağlıklı mentale sahip erkek, bir kadına hem cinsel hem duygusal yönde yetebilir amaaaa maddi açıdan yetebilir. Sen lüks bir evde oturmak istersin ama sana yürüyen bir erkeğin evi yoktur, kiracıdır ya da babasının evinde yaşıyordur. Sen bir yerden bir yere konforlu bir arabayla gitmek istersin fakat senin için çabalayan adamın arabası yoktur. Sen belki gözüne hoş gelecek, yanına yakışacak best model yakışıklılığa sahip bir erkek arzu edersin ama karşındaki erkek orta tiptir ya da at hırsızıdır.
Şimdi bütün bunlar veriyken, o erkek sırf güzel olduğun için sana yürürse adam senin nazarında cesur, özgüvenli biri olmaz tam aksine sen o herifi sapık, tacizci, iğrenç biri olarak kodlarsın belleğinde.
Diyelim ki bu adam o kadar yüzsüz ki peşini hiç bırakmadı. Her türlü maymunluğu yapıp senin bir şekilde onayını aldı ve bir şekilde ilişkiye başladınız. Sen o adamla sevgili olsan bile ona saygı ve itibar göstermezsin. Bu ilişki baştan ölü doğmuş toksik bir ilişki olur. Senin bu ilişkide herhangi bir kriterin olmaz. Bu ilişkiyi bitirmek için bahanelerin olur sadece. BKZ. Günaydın mesajı. Her nedense Kıvanç Tatlıtuğ'un eşinin hiç böyle bir şeyden yakındığını duymadım. 😏 Flörtüm sabah ‘günaydınnn’ yazmadı. Sizce ayrılık konuşmasını sabah mı yapayım, akşam mı daha dramatik olur?
Kadınlar, arzu ve saygı duymadıkları erkeklerle kurdukları ilişkilerde o erkeğe maddi, mental, duygusal her yönden sağlayıcı misyonu vererek kendi egolarını beslerler.
Beşincisi; çok güzel kadınların piyasası yüksektir. Tıpkı birinci el lüks bir araç gibi. Her kişi bakar ama er kişi o kadına sahip olabilir. O er kişi de gerek fiziksel gerek maddi gerekse duygusal, akademik, entelektüel gelişimini tamamlamış BUSİNESS CLASS erkeklerdir. Aklı başında ve hayat tecrübesi olan hiçbir erkek, çok güzel bir kadına yürümez. Çünkü bir şirket CEO'su nasıl işsiz olamazsa o kadının da sahipsiz olmayacağını bilir. Erkeklerin kahir ekseriyeti çok güzel kadınlara değil ortalama ya da vasatın altında piyasası düşük kadınlara yürür. Yapılan araştırmalar bu tezimin en temel dayanağıdır diyor ve bitiriyorum. Bugünlük de bu kadar 🙂
https://www.youtube.com/embed/Tb-zjsEqr1kBen güzel bir kadına yaklaşmanın zor olmasının asıl sebebinin onun güzelliği değil, erkeğin kendi içinde büyüttüğü çekince ve kaygılar olduğunu düşünüyorum. Bazen karşısındakini fazlaca yüceltiyor, reddedilme ihtimalini de ağırlaştırıyor. Oysa en doğal haliyle, samimiyetle gidildiğinde güzellik bir duvar değil, sohbetin kapısı olabilir. Abartıldığı kadar ulaşılmaz değil aslında; mesele ne söylediğin değil, nasıl bir enerjiyle söylediğin. Ben cesaretin ve dürüstlüğün çoğu şeyi kolaylaştırdığına inanırım, geriye kalan sadece karşındakini insan olarak görebilmektir.
Bize diyorlar ya ilişki sırasında "yavrum kafanda kuruyorsun, ne alakası var" diye. Ben de bu sözü onlara iade ediyorum😅 Çünkü biraz cesaret edip adım atsalar görecekler ki biz, sandıkları kadar dış görünüşe takılmıyoruz onlar daha çok "kiriktir kiriktir çik inimli" diyip dış görünüşe önem veriyorlar. (Düzgün insanlar hariç diyeyim de linç gelmesin.) Biz kadınların çoğu 50 tane kriter sayarız, hatta kendi aramızda uzun uzun konuşuruz ama işin gerçeği bambaşkadır. Bir bakmışız, o kriterlerin hiçbirine sahip olmayan birine tutulmuşuzz :d Çünkü bizi asıl etkileyen şey, karşımızdakinin dışı değil, içidir. Önceliğimiz adamlığın, karakterin ta kendisidir. Belki biraz da bu yüzden yanlış kişiye bağlanmak şey çokça başımıza gelir. Ama yine de içten gelen o etkiyi, kalbe dokunan samimiyeti hiçbir şeyin önüne koymayız.
😌👌
Bazı erkekler hem red yemekten hem de o kadına yetememekten, yaklaşmaya cekinirler. Kadın hem zeki hem güzelse ödleri kopar jsjsj. Birde bazısı kadıni tavladıktan sonra kıymet bilmez ya, en komik olan onlar. El üstünde tutacaklarına. Düşünüyorlar heralde ben bu kızı tavladım daha iyisinide bulurum. Çok komikler ya jsjsj
Yazık bu kafalara cidden fjfs
Aynen öyle ergenlikten çıkamıyorlar ki jsjsj
Bence hem korku hem abartı karışıyor bu duruma! Erkekler genelde “Acaba benimle ilgilenir mi?” düşüncesiyle kendilerini yorar. 🙃 Oysa, güzel bir kadına yaklaşmak da başkalarına yaklaşmaktan farksız aslında. Cesaret işi biraz! O yüzden, fazla kurmaya gerek yok! Peki ya sende durum nedir, çok mu cesaret kırıcı tepkiler veriyorsun? 😊
Cevap
57Cevap
Erkeğin kafasında kurduğu senaryolar daha zor ya, o yüzden abartılıyor. Güzellik abartıldığı için zor geliyor.
Olabiliüür
Güzelliğin bu dünya üzerinde her şey olduğunu zanneden erkekler ve kadınlar buluştuğu zaman kolay olur diye düşünüyorum
Geneli bilmem ama benim için zor değil. Hoşlanmışsam ve benle uyumlu olacağına inanıyorsam adım atarım, karşılık görmezsem çokta zorlamam.
Yaklaşmasını bilene kolay bilmeyene zor
Doğru
Konuştuğu vardır düşüncesinde oldukları için çekiniyorlar
Evet bu yüzden yüz doğru tespit
🩷❤️
Erkekler güzel kadından değil başarılı kadından korkuyor
Evet bebeğim
Haddimizi biliyoruz diyelim. Yani burada mesele güzellik değilde. Bu devirde düşünceli erkekler 10 defa düşünüyor. Bazende yanlış bir intiba bırakmamak içinde böyle yapıyoruz. Doğru mu yanlış mı ona bir şey diyemem. Zira kadınlar farklı bakıyor olabilir bu meseleye. Ama bir kadın Yunan heykeli gibiyse, muhabbeti ilgi çekiyorsa bende gidip konuşmam açıkçası. Yetersizlikten değil. Marifet konuşmak değil. Can sıkıcı olmamak.
Reddedilme korkusu yüzünden çoğu erkek yaklaşamaz, sonra o güzel kızlar genelde yalnız kalır, ya da özgüven bombası “bu kızın yanında bu adamın ne işi var” denilen ilişkiler çıkar ortaya
Katılıyorum
Abartı ya.
Güzel ya da yakışıklı olayı 2 sohbet edene kadar.
Çoğu zaten ilk 15 dakıka sonra sıcıyor.
Sohbet ettin mi yani apaçi
Mağaradan dün çıkmadım kız sosyetik inat 😂
Tipe bakıyorsun eyvallah sohbet ediyorsun düşman totosuna.
Çok denk geldım
Yaaa.. çok üzücü kdfj ama haklısın çünkü tipi wow olup sohbet etmeye başlayınca tam bir şerefsiz erkeğe dönenleri de biz biliyoruz djfj
İşte o yüzden tip falan boş iş.
Beyin aktif değilse lilith olsa boş 😂
Sus büyük büyük laflar söyleme :D Allahtan Torti var 😏
vallahi 15 dk yı bırak 2 dk bile konuşumadığım hatıram aklıma geldi arkadaşlarla bara gittik onlar çok içtikleri için wc ye gittiler o sıra güzel bir kız dans etmeye başladı bende içkiyle aram yoktur ama votka limon istedim iki tane garson getirdi alıp kadına giderken garson ne yapıyorsun dedi kıza vereceğim dedim hemen elimdekileri aldı o kim biliyor musun dedi yok daha öğrenmedim dedim patronun sevgilisi dedi yok artık dedim demek ki ondan bu kadar rahat dans ediyor kimse yaklaşmıyor.
Keşfetmemiş o yüzden korkuyordur. Oysaki güzeli çirkini hepsi aynı. Erkekler güzel kadını kafasında çok büyütüyor.
Evet katılıyorum, kadınlar da yakışıklı erkekleri 🙄
Buna da katıldım
Sohbetim olmayan kimseye yaklaşmam. Ne kadar güzel olursa olsun. Yaklaşmak için önce arada bir iletişim olması lazım.
İletişim olması lazım işte
He ben de yolda herhangi bir gördüğümüzde veya kafede bir yerde gördüğümüzde diye sordun zannettim.
O da olabilir 🙄
Yok hiç yapmadım hayatta da yapmam.
Kendine güvenen ve bir kadını nasıl mutlu etmesi gerektiğini bilen Adamlara zor gelmez hatun.
Bence kendilerini layık görmüyorlar, fiziksel olarak değil karakter olarak.
Ya sana şöyle bir örnek vereyim gadınım. Misal, Jason Statham... Adam fiziksel olarak zaten belli ama beraber olduğu kadın sence sadece fiziği için mi onunla? Diğer örnek, Kenan İmirzalıoğlu... Bu adamlar aynı zaman da kişisel gelişimini tamamlamış adamlar. Bir kadına nasıl yaklaşmaları gerektiğini biliyorlar, ihtiyaçlarının farkındalar. Baktığında aşırı derece de yakışıklı adamlar değiller bana göre ama sence o kadınlar neden bu adamları tercih etsin ve üstüne çocuk yapsın?
Kişisel gelişimini tamamlamış, karakteri oturmamış biri dış görünüşü dolayısı ile güzel bir kadında şansını deneyebilir ama o kadın dış görünüşten fazlasını arıyorsa O kişiye şans vermez.
Yani, evet, genel olarak dediğine zaten katılıyorum. Ama, cahilde ki özgüven gibi dış görünüşe bağlı da bir ego var.
Bence genel olarak erkeklerin güçlü, zeki ve güzel özellikle ayakları yere basan bir kadına açılmamalarının sebebi kendilerinin her anlamda yetersiz geleceklerine inanmaları.
1 ay olmuş soru soralı ama önüme şu an düşmesi... Sanırım ısrarlı biri yorum yaptı:D
😅😅
Abartıyolar, sonuçta insan insan. Kısa konuş, doğal davran, samimi ol mesele çözülür. 🫠
Yanii sonra onlar yalnız kalıyor sjf
Özgüveni olan biri için hiç zor değildir.
Genelde kesin sevgilisi vardır diye düşünüyorlar
Evet
Güzel kadından değil, kendinden emin ve kimseye boyun eğmeyen kadınlardan deli gibi korkuyorlar
Bu karakter özellikleri "güzel" kadınlarda mevcut sadece 😅
Zor değil, güzellik yaklaşıp yaklaşmamayı belirlememeli ya.
Ama belirliyor. Siz erkekler görünüşe tav oluyorsunuz
Evet ama genellemek doğru olmaz
Yoo geneliniz böyle, kendiniz yazıp çiziyorsunuz zaten
Aynen
Güzellere hep zaten bunun sevgilisi vardır gözüyle bakılıyor bir de
100% doğru
Evet tedirginiz çünkü taciz sapık damgası yemekten korkuyoruz kime yaklaşırsak yaklaşalım yaklaşan ve tanışmaya giden erkeğe saygı duymayan kadınlar var o yuzden adım atmaktan geri duruyoruz ve onların bize adım atmasını bekliyoruz
Güzele güzel demem benim olmadıkça güzele yar olmam kalbimden vurmadıkça hayırlı işler
Tamam djdjs
Güzel bir kadına yaklaşmak benim için sorun değil güzel bir sohbete başlayarak diyalog kurabilirim benim için en sıkıntılı olanı kaprisli kompleksli olanı dünyanın en güzel kadını da olsa öylesine hiç çekemem
Tamamen sehir efsanesi git konus isteyenin bir yuzu kara gelmeyen guzel kadindir
😅😅
Oyle degilmi ama
Çok uydurmasyon bir söz oldu ama başarılı djfj
Olsada öhöm olmasada öhöm 😂😂😂
Çok yakışıklı değilsen ya da iyi bir miktar da paran yoksa pek yaklaşma güzellere diyoruz :))
Niye ama
Erkekler kızlardan daha egolu üstelik yakışıklı veya tipsiz de fark etmiyor jdfj
Çok kolay ama yaklaşılmama sebebi public humiliation ihtimali. Mesele çekinmek değil ortalık yerde rezil edilmek.
Yaklaşmak var yaklaşmak var yaklaştığın jaguar bile olsa yaklaşmasını bildikten sonra ısırmaz haha 😂
Erkekler güzel kadına yanaşırken utanır, sıkılır. Oysa o da bir Allah'ın kulu. Yürüyün erkolar. Bana değil tabi 😂
evet zor çünkü kadın kendini aşırı değerli hissediyor Türkiyede. O yuzden yabancıya gidiyor gözler.
Red yemek ve aynı zamanda egolu diye de uzak duruyorlar😃
Daha çok kötü tepkiyle karşılaşacaklarından korkarlar. Sadece güzel kızlar için değil genel
Zor değil, ama dikkatli yaklaşırım. Çünkü erkeksi duygular
Erkekler için zor olan güzel kadına yaklaşmak değil güzel kadının dilinden anlayamamak.
Bir erkek vardı benim mesleğim daha iyiydi hemşirelik okuyorum İngilizce kendisi zaten yurtdışında yaşama hayali olan bir erkek Avrupa da da diplomam geçerli yani benimle evlense Avrupa hayali gerçekleşebiliyor ve fiziğim güzelliğim çok çok daha iyi olmasına rağmen kilolu benimki kadar güzel olmayan iki yıllık üni mezunu asgari ücret ile çalışan kızı seçti kimseyi küçümsemiyorum ama kendilerini aşağılık hissediyorlar bu net
Benim için farketmez ama artık bulaşmıyorum kimseye
Hayatı bıraktım
Çok güzle olunca egosu yüksek diye düşünüyorum
İlerisi olmayacağını düşündüğüm için hiç konuşmuyorum bile.
Kadınların ilgisini çekemiyorum.🤷
Abartıldığı bir gerçek ama bazı erkekler bu konuda çok özgüvensiz.
Ortama duruma bağlı şartlar da uygunsa herkese yaklaşılabilir
Zaten sevgilisi vardır diye düşünenler de vardır, bu bana bakmaz diye düşünenler de vardır
Zor değil aslında, yeter ki yaklaşırken saygıyı ve samimiyeti kaybetme.
''Güzellik algısına'' göre değişebilen bir durum bu.
Kabul edilemeyeceğini düşündükleri için yaklasmazlarmış genelde duyduğum cümle bu
Özgüveni yüksek erkekler için çocuk oyuncağı
Ben kimseye yaklaşmıyorum. Allah kocasına bağışlasın bana ne.
Evet zor, korkmaktan değil sevmeyeceğini düşünür
Her erkek bir değildir kimi kolay görür kimide zor bilemeyiz yani
güzl kadın kirkin kadın aradındak fark nefirki ikiside kadn
Güzel kadının yanına yakışıklı erkek yakışır.. Zevkle yaklaşırım.
Yetememe fazla büyütmeyin erkolari😀
Ajdjsj tamam cano
😜😜
Güzel kadına senden önce başkası yaklaşmıştır zaten belli kriterlerin olursa kadın seni kabul eder şans işi gibi geliyor güzellik varsa zaten farkında oluyorlar ona göre seçmeye başlıyor pazardan manavdan kuyumcudan misali
Çok zor, özgüveni toplamak ve utangaçlığı yenmek birde red korkusunu kafada toplamak lazım asla itiraf edemem
Erkekler fazla dikkatli olurlar gözünde büyütüyorlar anlamsız şekilde gereksiz iltifatlarla etkilemeye çalışmaları basit görünüyor bence
abartı bak mesela bana sana koşuyorum ret yiyorum ama akıllanıyormuyum hayır seviyorum cunku aşkta gurur olmaz
Ne alaka ya ne alakaa
Seni tanıdıktan sonra aşktan sarhoş oldum zalimin kızı
Yaw he.
Onun içinmi uzun zamandır yazıyorum sana yürüyorum ret yememe rağmen
Canı sıkılan bana sarıyor
Tabi efendim aç kapıyı Caner kargo 😂
Yazsana bişey dicem
Deme
Yazsana balım hadi bekliyorum
Çok güzel kadınları aslında çok anlayışlı kadınlar oluyor tadı damağımda kalıyor ve yanlarında rahat olmayı seviyorum iyi ki varlar
Aslinda zor degil ozguven le. alakali. bisey bu reddeilme korkusu yuzunden cocgu zaman vazgecerler
...
Canı istemiyor olabilir mi sosyetik şekil 😂
İmkansız djdj erkeklerin canı istemeyecek
Abartılan bir şey bence. Adam yemiyor sonuçta
Yoo yiyo
O zaman gaçsınlar
Kimler
Güzel kızlara yaklaşanlar
Kadınlar kaçsın ya
Benim gibiler yüzünden sokağa çıkamasınlar akdd lan ne gülmüştüm o gün manyak karı 😅😅😅
Senin gibiler yüzünden kadınlara huzur yok djfj
Kahrolsun ben ve benzerlerim ajdjd
Faruklar kapatılsın kdf
Ney faruklar türbanlansın mı sjsjsjjddjd
Yoksa faruklar türbanlı değil miydi djfkd
Seni türlü banlarım he shsjs
Banlasana jdfjs
Ban 😅😅
Djjf sanki ateş ediyor
Ahdj aldırma gönül aldırma
Aldırmasın zaten sjdjd
Söyle gönüle aldırmasın, beni takmadı djfj
Gönül tatile çıkmoş sjsks
Bana sormuş mu
Sormuş get aut demişsin
Come on dedimdi ben, ingilizcesi de yok gacının jdfj
Öğretmemişsin sjkd
Kesin manitası vardır diyorlar bence🤔
Bence de
Güzel kadına yaklaşan kişiye göre değişir Red edilmeyi göze alırım da yetememek diye düşünmezdim
Bazılarının burnu çok havada olabilir Ego tatmini yapmak istemior olabilirler
Zor gibi gözükse de abartılan 1 şey dır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?