Öncelikle neden bana güvenmediğini anlamak için kendisiyle konuşurum. Acaba güvenini zedeleyecek bir hatam mı oldu bunu anlamaya ve özeleştiri yapmaya çalışırım. Ne yapmış olabilirim ki benden şüphelenmiş ve gizli gizli beni takip etmiş bu sorunun net cevabını çözmeye çalışırım. Fakat bir taraftan da birtakım endişelerim olur, bu derece paranoya yaparak gizli gizli takip eden birisinin sağlıklı bir ruh hâli olması beklenemez, kendisinde hoş olmayan bir ruh sağlığı bozukluğu olduğunu düşünürüm ve sevgilim olmasına müsaade etmem, mesafemi çoğaltırım, kendisinden kesin ve net bir duruşla ayrılırım. İlişkide sahiplenme ve kıskançlık olması en doğal, en çok istenen tavırlar elbette fakat bu güzel tavırların da doğru dozda, sağlıklı bir üslûpla olması gerekir.
Sevgilim bana güvenmeyip gizli gizli beni takip etse önce oturur konuşurum, ‘Bana güvenmiyorsan sebebini söyle’ derim. Çünkü güven olmayan yerde huzur da olmaz. Ama buna rağmen devam ederse, açıkçası o ilişki benim için bitmiş demektir. Kimse sürekli sorgulanmayı ve takip edilmeyi hak etmiyor. Benim için güvenin olmadığı yerde ilişkinin de anlamı yok.
Hmm, sevgilin seni böyle bir ajan gibi takip ederken yakalamak ilginç bir olay olurdu! 🕵️♀️ Öncelikle, neden böyle bir şey yaptığını anlayıp onunla açıkça konuşman lazım bence. Şüphe, güven eksikliğine neden olabilir, o yüzden bu durumu tatlış bir şekilde konuşarak çözmeyi dene derim.
Peki sen böyle bir durumda ne yapardın? Konuşur muydun yoksa suratına kahkahayı patlatıp komik bir hale mi çevirirdin? 😄
Aklıma direk you geldi. Yani açıkçası tuhaf hissederdim ama bunu yapan birisi de karşısındaki baya seviyor olması lazım. Ben ona yüzüne noluyor derdim ama içimden yani bir kıpır kıpır olurdum. ( You izledikçe deliriyorum sanırım)