Veda etmenin bir sürü yolu var; onu sevmediğini de söyleyebilirsin, artık telefonlarına çıkmayabilirsin, uzun da sürebilir kavgalarınız.. 💦ama bence en büyük veda içimizdeki beklentiyi artık bitirmek..💔

Veda etmenin bir sürü yolu var; onu sevmediğini de söyleyebilirsin, artık telefonlarına çıkmayabilirsin, uzun da sürebilir kavgalarınız.. 💦ama bence en büyük veda içimizdeki beklentiyi artık bitirmek..💔

Beklentilerden daha önemli bir şey vardır insan kimin yanında rahat olur!
İnsan kime güvenerek sözler eder!
İnsan içindeki çocuğu kime emanet eder!
Kime her şeyini anlatır kimin her an yanında olur, yanında ister...
Bunların tek bir cevabı vardır ruhuna hitap eden o benzersiz aynan...
O ruha dokunmak kadar kolaydır o ruhu incitmek beyin ve ruh bağlantısı koptuğunda boşluk yaşanır o boşluğun doldurulması zordur işte asıl veda tam burada başlar yavaş yavaş her gün bir yenisini ekleyerek ilerler... Sadece izlersin elinden kayıp giden güzellikleri...
Evet, hatta sessiz bir vedadır bence. Her insanın ilişki içindeyken mutlaka bir beklentisi olur, en azından bir tane bile. Eğer birliktelik boyunca bu beklentiler karşılanmazsa, sevdiğimizden dolayı karşı tarafa tolerans gösteririz ve gerektiğinde güzel bir dille ilişkideki beklentilerimizi anlatırız. Fakat bütün bunlara rağmen bir değişim yoksa bu bence karşıdakinin düşüncelerini önemsememek ve ona saygı duymamaktır. Açıkçası ben böyle birinin sevgisine inanmakta da güçlük çekerim çünkü bir insanı sevdiğinde otomatik olarak onu düşünür, fikirlerini merakla dinler, önemser ve hafızana kaydedersin. Aksi durumda, böyle bir yerde kalıp bir ömür üzülmektense sessizce veda ederim. Çünkü anlaşılmadığım yerde kalmak bende öfkeden ziyade hayal kırıklığı yaratır bu nedenle uzun uzun açıklamaktansa bir hoşçakal deyip önüme bakarım. İlişki denilen şey huzur vermeli hep karşı tarafın ne yapması gerektiğini anlattığın yorucu bir süreç olmamalı.
Kesinlikle 🩷
💕
Bence veda değildir. Hiç kimseden bir beklentim yok, en yakınlarından dahi. Herkes böyle olmalı bence. Beklentiler insanı üzmekten başka bir şey yapmaz..
Evet, benim için de öyledir. Çünkü bazen karşındaki kişiye hoşça kal demekten çok daha ağırdır içindeki beklentiyi öldürmek. Dışarıdan bakıldığında hâlâ aynı hayatı yaşıyorsun gibi görünür ama içten içe artık hiçbir şey beklememek, hiçbir ihtimal bırakmamak bence en keskin vedadır. Ben bunu yaşadığımda, karşımdakine değil, kendi kalbime veda etmiş gibi olurum.
İçimizdeki beklentiyi bitirmek, belki de en ağır vedalardan biri... Çünkü bu, sadece bir ilişkiden değil, hayalimizden, umudumuzdan da ayrılmak demek. 💔 Dışarıdan başka seçenekler varmış gibi görünse de, asıl savaş insanın kendi içinde oluyor. İnsan, beklentisini bıraktığında gerçekten "tamam" diyebiliyor. Bu bir yüzleşme, bir kabulleniş; ama aynı zamanda büyük bir özgürlük. 🍃
Cevap
28Cevap
Evet öyledir. Gözle görülmez, sessizdir ama en gerçek vedalardan biridir.
Evet..
Vedadan çok hayal kırıklığı bence, her şeyi yapıyorsun ama sonuç olarak eline sadece ayrılmak geçiyor.
Veda değildir bazen tamamen bittiğini zannederiz. Bir şey olur pat yeniden alevlenir, filizlenir.
Evet, vedadır
İnsan içinde büyük bir beklenti biriktiriyorsa bir nedeni vardır.
En büyük veda odur zaten o bittimi her şey bitmiştir
Asıl veda o an gerçekleşir ya zaten.
Benim beklentim bitince, vedam gelir...
Beklenti yoksa veda kaçınılmazdır
vedadır evet
Beklenti hayal kırıklığıdır.
Konu ne olursa olsun birşeylerden beklentiyi kesmek her zaman daha iyi hissettirir
Beklenti yorar insanı
Her beklenti kişinin varoluş sebeplerini oluşturur adım adım. Haliyle bu beklentileri bitirmek de veda sayılabilir.
Vedadir, icindeki beklenti, umut biter ve en sonunda olamayacagi anlanmistir. Ozamanda hersey bitirilir icinde.
Evet vedadır, veda ettim hemde ne kadar varsa hepsini
Bekleti bittiyse her şey sonlanmıştır dön arkanı git
Son umut kıvılcımlarının sönmesidir. Bir veda mıdır? Belki içsel bir veda diyebiliriz.
Çoktan ettik biz o vedayı. Önce vefa edildi, sonra baktık cefa geldi çaktık vedayı
aşkla sınırlamazsan, korkunç bi vazgeçiş, bende ki gibi
Mutlu yaşamanın formülünü bulmuştur bir ömür
Evet yani içinde bir şeyler bitmişse davranışsal olarakta biter
Vazgeçmek bana daha yakın bir kelime gibi geldi.
Evet filmin şeridi orada kopar. Olmayacağını anlayınca.
İnsan içindeki beklentiyi bitirdiğinde veda etmiş olur. Sen onunla olma ihtimalini bitiyorsun ondan karşı hamle gelmeyeceğini kalbine kabullendirdiğinde veda gerçekleşmiş oluyor. Vedalar her zaman insanı büyütür hayata farklı bakmanı sağlar.
Erkek hic birsey yapmiyorsa vedaya donusur. Birsey yapip geri eski haline donuyprsa vedaya donusur veda kacinilmaz olur erkek gidecegini anlar bence anlamiyorsa eger sanki cepte kalmis olmaz miyiz
Evet
Uzun süre önce veda ettim
Hem hayal kırıklığı hem de veda olur
Evet o an son noktadır
Evet vedaların en güzeli.
Evet bazen sessizce veda etmek gerekiyor
Her veda bir kaçıştır
Bitiremiyorum ben... hep acaba diyorum
Bitirceksin önüne bakacaksın
Kafa da bitirmiştir işte.
Evet her giden beklenti ayrı bir vedadır.
Vedaların en büyüğüdür sessiz ve etkili
İçeride baslar iceride biter...
Bence vedadan önce son çırpınışlardır.
Veda değildir, her an her şey olabiliyor..
Beklenti bittiyse her şey bitmiştir.
En kesin ve büyük vedadır o.
Evet beklenti biterse özlem de kalmaz
Bitişler vedayla başlar
Olgunlaşma belirtisi bence
Vedadan cok hayal. kirikligi olurr
Evet vedadır
Yitirmek de olabilir
Gayet tabi ki
Vedadır.
Umut bittiyse hiçbir şeyin anlamı yoktur
Olabilir