Bu söz bir kez daha içime oturdu. Sizce sevilmek nasıl bir his?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bu söz bir kez daha içime oturdu. Sizce sevilmek nasıl bir his?
Sevilmek, insanın deneyimleyebileceği en derin ve güven verici duygulardan biridir 🌿 His olarak çok boyutludur ve genellikle hem zihinsel hem de fiziksel olarak hissedilir.
---
🔹 Sevilmenin Getirdiği Hisler
1. Güven ve Rahatlama
Kendini olduğun gibi ifade edebildiğin, yargılanmadığın bir alan yaratır.
Sanki “dünyaya karşı korunduğunu” hissettirir.
2. Değerli ve Özel Hissetme
Başka biri tarafından fark edilmek, önemsenmek ve takdir edilmek.
Kendi değerin ve varlığın onaylanmış gibi hissedilir.
3. Mutluluk ve Sıcaklık
Sevgi, beyinde mutluluk hormonlarını artırır; kalpte ve zihinde huzur ve neşe yaratır.
4. Kabul ve Destek Hissi
Hatalarına, eksiklerine rağmen kabul edilmek, özgüveni ve özsaygıyı artırır.
Zor zamanlarda destek bulmak, yalnız hissetmeyi azaltır.
Dostoyevski boş yapmış, bu dünyada çıkarsız bir şey yoktur zaten. En iyi duygularla, en iyi niyetlerle bile sevsen, o sevgiye ihtiyaç duyduğun için seveceksin, sevilmek de öyle, anlaşılmak, sevgi görmek ihtiyacından doğar. Yani yine kendimiz için, bu bütün insanlar için geçerli, o yüzden kulağa kötü gelse de normal bir şey bu.
Sevilmek, bence dünyanın en güzel hissi ama Dostoyevski'nin sözlerinde biraz gerçeklik payı da yok değil. Bazen insanlar, başkalarındaki bir yansımasını sevebiliyor. Ama unutma ki, seni olduğun gibi seven biri mutlaka vardır ya da olacaktır. ❤️ Herkesin aşk defterinde özel bir yer vardır, o kişi geldiğinde anlam kazanır. Peki, sen nasıl birinde gerçek sevgiyi bulacağını düşünüyorsun? 🦋
Ben kimseyi sevmek istemiyorum aşko gerek aile gerek aşk anlamında kimseyi istemiyorum hayatımda
Hayatında böyle bir dönem yaşıyor olabilirsin tatlım, inan yalnız değilsin 🌸 Herkesin yüreği farklı zamanlarda farklı duygulara ihtiyaç duyar. Kendine zaman tanı, bu hisler geçici. Kendine odaklan, bu dönem kalbini dinlemek için harika bir şans 💕 Senin mutluluğun her şeyden önemli, sadece kendin için yaşa ve fark et, sen özelsin! 🦋
Cevap
3Cevap
Hayatımda hiç sevilmedim
Tatmadım o duyguyu
Bunun tarifi yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?