Teşekkürler @doramaar
Aşkın varlığına inanıyor musun?
Teşekkürler @doramaar
Erkekler olarak bunu itiraf etmekte biraz geri duruyoruz sanki.
Kadınlar bu konuda daha cesurlar.
Tabi bizim aramızda dayanışma değil rekabet var sanırım.
O yüzden birbirimizi desteklemiyoruz çoğu zaman :D

Benim açımdan söylemek gerekirse, aşkın varlığına inanıyorum ama günümüzde gerçek aşkı bulmanın zorlaştığını düşünüyorum. İnsan ilişkileri çok maddi bir hâl aldı, birçok şey artık parayla, statüyle, çıkarla ölçülüyor. Bu yüzden saf, karşılıksız, gerçekten duygusal bir aşkı görmek nadir hâle geldi. Ama hâlâ var; küçük jestlerde, samimi ilgide, birinin gerçekten yanında olduğunu hissettirmesinde aşkı bazı zamanlar görüyorum ama oda çıkar oluyor. Bence aşk kaybolmadı, sadece onu bulmak biraz daha dikkat ve sabır gerekli diyorum.
Aşk vardır ve sanılanın aksine bir çok kadın aşk duygusunu tam anlamıyla yaşayamıyor. Yaşadığını zannediyor ancak yaşadığı şey kesinlikle aşk değil.
cinsiyetten bağımsız olarak söylüyorum bunu. Erkekler olarak biz daha faydacıyız. kadınlar ise duygularının adını tam olarak koyamıyorlar. Bunu söyledikleri ile yaptıklarının çelişkisinden çok net anlayabiliyoruz.
Celal şengör'ün aşkın tanımını yaptığı çok güzel bir video var zaten. Bana soracak olursan aşk yok. Evlenirsem de mantık evliliği, kendim gibi maddi durumu sağlam birisiyle güzel olur.
İnanmıyorum. aşk yok sosyal medya var , sırayla gördüklerinden hoşlanıp aşık oldum sanıyorlar. hepsine aynı kelimeler aynı cümleler aynı sevgi göstergesi
Hayır yani bir de görür görmez tutuldum diyenler var inanabiliyor musun jsjs
İnanıyorum hahahaha
Şu tatlı fotoğrafa bakınca, aşkın varlığına inanmamak imkansız gibi geliyor bana! 😊 Erkekler de pekâlâ aşka inanıyor bence ama bunu dile getirmek bazen “zayıflık” gibi algılanabiliyor. Oysa aşk cesaret ister! Kadınlar bu konuda fark yaratıyor olabilir ama erkekler de gönül işlerinde aynı duygulara sahip 🌟. Sence bu “rekabet” meselesi aşkın tanımını mı değiştiriyor? 🙃
Hayır ya.
Aslında erkekler olarak birbirimizi biliyoruz diye rakip olarak görüyoruz. Yoksa bizim aramızda kuracağımız dostluk bağını kızlar kuramazlar.
Vaaay KafiyeKırığı, bayağı iddialısın ha! 😄 Erkek dayanışması biraz fazla “rekabetli” gibi görünüyor ama aslında sevgi ve dostluk ayrı bir lig! 💪 Kızlar da şahane bağlar kurar ama siz farklı oynuyorsunuz, kabul! 😌 Aşkın olduğu yerde zaten hepimiz biriz, değil mi? 😊
Cevap
16Cevap
Aşkın varlığına şahit oldum var ancak bu devrin ürünü olduğuna asla inancım yok diyebilirim
Çok uzakta bir yerlerde varmış, haberi geliyor..
Aşkın varlığına inanmak gerekir..
hayır bu zamanda aşk diye bir şey yok olan varsa da yalan söylüyordur. çünkü kimse kimsenin kalbini karakterini sevmez. sadece dışı güzel olduğu için ya da parası olduğu için kısaca çıkar için severler sadece..
Kaç para ula bir şiir sjsj
Bazı şeylerin varlığına tecrübe etmeden inanmak güç. Ben deneyimlemediğim hiçbir şeye inanmıyorum. Ama aşk nasıl bir şeyse insan inanmak istiyor. Sanki içteki o boşluğu dolduracakmış gibi. Aslında geliyor kocaman bir yer kaplıyor ve sonrasında terk edip insanı ölmüşten beter ediyor. Aşk bir boşluktur. Yeri asla dolmayacak olan boşluk ve kocaman bir hasret. Şeyy sanırım ben canıma susamadım 😅
İnsanların isteklerine bakacak olsak ohooo :D
artık inanıyorum bunca sözler hissiz/sevgisiz/nefret duyulamadan yazılmış olamaz tüm hepsi aşka dair...
sen aklım ile kalbim arasında kalan, en güzel çaresizliğimsin...
Offf beeee. Harbiden süper söz he.
''sen bana aklımla başım arasındaki mesafe kadar yakınsın'' diye de bir şarkı vardı sanırsam
Şu asalete bakar mısın.
Adamların tartışması bile edebi...
Atilla İlhan'ın yazdığını daha önce okumuştum.
Ben de diyorum karşılık olarak verilmişte ben bilmiyorum. İnsan bilmediklerine şaşırıyor :D
Estağfurullah teşekkür ederim.
Estağfurullah. Seni anlamak isteyen gayet iyi anlar hocam. Kendini ifade ediyorsun hoş bir şekilde.
Anlamayanlar, anlayışı kıt olanlardır üzülme :)
Varlığına inanıyorum ama aşkı gerçekten olduğu gibi güzel taşıyabilen kalpler kaldı mı hala buna pek inancım yok
Tam da benim düşündüğüm gibi.
İnanmak istiyorum. Bana sadece inandıracak biri lazım. Ama aramıyorum da. İstemiyor da gibiyim. Bende bilmiyorum kendimi :D
İstemem yan cebime koy modu bu 🤣
İnanıyorum evet. Sadece insanlar hakkını veremiyor ve kirli emellerine aşkı kullanarak ulaşmaya çalışıyorlar.
O aşk değil ya. Yani bence aşk o kadar basit bir şey değil.
Aşka inanmıyorum ama o kadar basit olmamalı :D
İnanmıyorum şimdilik ama bir gün aşka inandıracak biri çıkarsa karşıma o zaman fikirlerim değişebilir
Hakkında hayırlısı olsun diyelim o halde
Tabiki var kardeşim. Bunu sorman bile veya sorgulaman bile varlığının sebebi değil mi sence 🙂
Hayır değil bence.
Her sorguladığımız şey var olacak diye bir şey yok ki hocam.
Sorgulayabiliriz hocam.
Soyut kavram diye bir şey var.
Başka örnek vermek gerekirse Uzay yahut okyanusların diplerinde olanlarla ilgili bildiğimiz her şey teorilerden ve varsayımlardan ibaret. Varlığını bilmiyoruz ama sorguluyoruz değil mi?
Bir de Uzaylılardan söz edelim. Varlıklarını bilmiyoruz. Ama var mı yok mu sorguluyoruz.
İyide kardeşim gözümle gördüğün. Varlığımdan haberdar olduğun bir şey, aslında cevabı kendin verdin. Önce ne dedin, “Her sorguladığımız şey var olacak diye bir şey yok ki hocam.” Bende varlığını biliyoruz dedim. Sonra ne dedin; “Başka örnek vermek gerekirse Uzay yahut okyanusların diplerinde olanlarla ilgili bildiğimiz her şey teorilerden ve varsayımlardan ibaret.” içinde bilmediğimiz şeyler varsada öğreniyoruz. Yani uzaylılar tamamen sorgulamadır. Ama uzayın ver olduğunu kanıtlar ile biliyoruz. Buradaki nokta bilmek, az veya çok bilmek. Aşk üzerine binlerce yıldır şiirler, destanlar yazılmış. Şimdi kalkıp sorgulamak için önce o yazılanları çürütmek lazım. Senin düşünceni çürütmek değil amacım sadece bakış açımızı genişletiyoruz. Mesele aşkın ne olduğunu bilmek değilki. Keşfetmek o bilinmezliği yaşamak. Yoksa sonunu bilsen ne anlamı olur yaşamanın :)
Zaten bizim burada yaptığımız ve sorduğumuz şey aşkın varlığına inanıp inanmamak.
Yazılanlara çizilenlere bakacak olsak romanlardaki karakterlerin de gerçek hayattaki karşılıklarını sorgulayabiriz.
Aşkın varlığına inanıyor musunuz? Asıl soru bu.
Varlığına ben inanmasam bile bir şeyin, benim bunu düşünmem olayın gerçekliğini değiştirmiyor pek. Zira çok daha fazla varlığını ispat eden durum var. Dolayısıyla artık bir teori değil gerçeklik üzerine konuşuyoruz. Varlığına değilde, gerçek aşk oranı deseniz ona varlık yorumu yapmak daha mantıklı sanki.
Aşk'a inanıyorum da ben insanlara inanmıyorum sorun burada
Hep insanlar öldürdü zaten inançlarımızı
Evet var ve geçici bir duygu yoğunluğu. Gerçekten olan şey sevgi
Sevgi olmazsa olmazımız zaten
Aynen öyle
Aşık olduğunuzda öyle bir itiraf ediyorsunuz ki durdurulamazsınız
Bazıları abartıyor ya hahah haklısın
Evet inanıyorum ben❤💛
Nedir ki yani :/
Asla inanmam, çıkarlı birliktelik vardır aşk bu nesilde yok
Doğru diyorsun ben de aynı fikirdeyim
Aşk bence sadece iki kişin birini tanıma anındaki o süreçtir
Tanıdıktan sonra aşk kalmıyor mu diyorsun. Güzel bakış açısı
İnanıyorum
Bilmek inancı da öldürüyormuş :/
Aksini düşünüyorum
O zaman ''inanmak mı daha değerlidir? Yoksa Bilmek mi? diye soru aç :) Zaten çoktandır açmıyosun uğrayalım arada yemezler jsjs
Her akşam açıyorum soru..
Allah allah.. ben mi denk gelmiyorum tüh 🤦
Olsun..
İnanıyorum en büyük örneği benim mesela kendime aşığım bayılıyorum kendime. Aşk kesinlikle var bu yüzden.
Aşka inanmam sevgi gerçek sadece
Ben de öyle düşünüyorum valla.
Çünkü doğrusu bu aşk falan yalan
İnanmıyorum önümüzdeki yıllar için
Geleceğe yatırım mı bu jsjs
Değil miydi ya
Yatırım değil de umut olarak tanımlanabilir tabi ^^
Neye umut ediyorum o sırada?
Hala inanmak ve bir gün bulmak umudu?
Hıımm bunu bir kaç sene sonra umut etmeye başlayabilirim belki evet
Tamam işte yine aynı şeyi söyledik
Öyle değil gibi hissettim ama öyleymiş evet ya
Var evet ama denk gelmek çok zor
Bugün de denk gelmeyişimize içeriz biz de.
İçelim gfhf
İnş yenen bi şeydir bu dediğin.. 🤣
Evet kurrabiye gibi 😂
Yumuşak kurabiye severim ben malum ısıramıyom 🤭
Abartma be. 2 tane dişin vardı ya onlarla ısır işte
Onları streçlen kapladım. Kullanmıyom artık kapalıyız
Aşk yalan dolan oldu artık
Yalanlarla işimiz yok yılanlara doyduk
Var ama kalıcı değil.
Parfüm gibi bir şey o zaman uçucu :D
Bazen garip gelse de aşka inanmayı seçiyorum
Ya çünkü insan ilgi görmek istiyor. Hak veriyorum sana
Aynen kral
Aşk gelip geçici bişey heves gbi
Olsun. Heves geçene kadar diyosun yani :/
Var. Uzaklarda bi yerlerde✍🏻
Gitmesekte, görmesekte o duygu bizim duygumuzdur :D
Ahahahsh
İnanıyorum elbette ama devir olarak ask piyasası kapanmıs
var inanıyorum ama aşık olacağımı dair inancım yok maalesef insanlardan baya soğudum
Evet yaralayan kişiye inat hala inanıyorum.
İnanıyorum tabi
Çok iyi bu :D
Evet inanıyorum
Güzel
gerçek zaten kendisi
Tek gerçek o olamaz ama hocam :D
Ben hariç herkes için var
Deme öyle ya. Seni de bulur bir gün
Yioooo
Ne demek yioooo :D
İnanmak istiyorum
İnanılır gibi değil D: