Hayır, tutmam. Gitmek isteyen birini zorla yanımda tutmaya çalışmak bana doğru gelmez. Çünkü kalmak isteyen zaten kalır, gitmek isteyen ise ne yaparsan yap bir yolunu bulur. İnsan kendi isteğiyle yanımda olmadıktan sonra, yanında durmasının bir anlamı yok. Benim için değerli olan, gönüllü şekilde varlığıyla hayatımda olan kişidir.
Gitmek isteyene kapının yeri belli, kalmak isteyene kalbimin yeri belli. Kimseyi zorla yanımda tutmaya çalışmam, kendini değerli hissetmek isteyen biri zaten yanımdan gitmek istemez, istiyorsa da baybay.
Tutmam. Çünkü gerçek sevgi, sahip olmak değil, bırakabilmektir. Gitmek isteyen birini zorla yanında tutmak, ne onu ne de kendini özgür bırakır. Bazen sevmek, kalpten sessizce uğurlamaktır..
İlişkilerde, gitmek isteyen birini tutmaya çalışmak çoğu zaman sadece iki tarafa da zarar verir. Çünkü dediğin gibi, insanın kalbinden geçen yol nereden geçiyorsa, adımları da oraya yönelir. Eğer gidecekse, gitmesine izin vermek bazen en doğru sevgi göstergesidir. Çünkü sevgi, özgür bırakmayı da bilmektir. 💔
Gidene dur diyemem. Gitmek isteyen gider ağlayacak değilim arkasından. gidene dur diyemem giden gider zaten sevene sevme demem seven sever zaten ( Doğuş)
Gideni tutmak anlamsızdır. Kal dedim diye kalacaksa ki vefadan kalınır ama sonuçta yine gider. Gitmek istiyorum denildiğinde yol vermek en iyisi, zaten yine gider. En azından az zararla atlatılıp yoluna devam edebilir insan.