Bazen aşk öyle bir dengeye oturur ki ya kalbinin hiç hissetmediği ama sana bütün sevgisini veren biriyle olursun ya da içinde yanıp tutuştuğun ama sana bakmayan birine gönlünü kaptırırsın. Birinde karşılıksız bir yan vardır, diğerinde eksik kalan bir his. Hangisini seçmek daha ağırdır; seni sevmeyeni sevmek mi, yoksa seni seveni görmezden gelmek mi?
Seni sevmeyeni mi seversin, yoksa seni seveni mi görmezden gelirsin?
Sevilmeden sevmenin yükünü her kalp taşıyamaz. Bir gün artık sevemeyecek hale gelirsin. Yüreğin yorulur, umutların tükenir, hislerin solmaya başlar. Ama ne kadar bitmiş olsan da, içinde bir şey hep eksik kalır. Çünkü sevilmeden sevmenin bıraktığı yara, hiçbir zaman tam olarak kapanmaz. Sen yoluna devam edersin, ama o hep bir şekilde içinde kalır. Bir şarkıda, bir kokuda, bir sokak tabelasında… Unutmazsın, sadece alışırsın.
Sigaradan daha fazla kansere sebep olabilecek bir şey. İçine atmak, içinden atamamak.Sevilmeden sevmek, güçlü görünmeye çalışmak, ölmekten değil de yaşayamamaktan korkmak.🐚
Seni sevmeyeni sevmek mi daha zor, yoksa seni seveni görmezden gelmek mi? Bu soru, duyguların karmaşasında sıkışıp kalan bir kalbin en sessiz çığlığı gibi aslında. Bir yanda içinden taşan bir his var, karşılıksız da olsa tutunduğun, beklediğin, belki bir gün karşılık bulur umuduyla sarıldığın biri. Ama her gün biraz daha eksilirsin, biraz daha yorgun düşersin. Çünkü sevgi sadece vermekle değil, alınmakla da var olur.
Diğer yanda, seni seven biri var. Kalbini sana açmış, varlığıyla seni sarmaya hazır biri. Ama senin içinde ona karşı o kıpırtı yok. Belki iyi biri, belki seni gerçekten mutlu edebilir. Ama sen, içinde eksik bir şeyler hissedersin. Zorla olmuyor dersin, çünkü his yoksa hiçbir şey tam olmuyor.
Biri seni içten içe tüketir, diğeriyse sana vicdan yükü olur. Hangisi daha zor dersen, ikisi de farklı yerlerden ağırdır. Ama en çok kendini kandırdığında yorulursun. Sevmediğin birinin yanında kalmak da, seni sevmeyen birine tutunmak da bir süre sonra seni senden uzaklaştırır.
Bu yüzden bazen seçim yapmak değil, kendine dürüst olmak en zorudur. Gerçekten ne hissettiğini kabul etmek, eksik olanın peşinden gitmek ya da sahip olunanın kıymetini anlamak… Her biri cesaret ister.
Aşk, denge ister ve en güzeli, hem sevip hem sevilmektir. Kolay bulunmaz, ama bulununca insanın içine bir huzur yerleşir. Belki asıl mesele, sevmek ya da sevilmek değil, ikisinin bir arada mümkün olduğuna inanmakta gizlidir.
Hep bize "seni sevenle ol" dediler ama doğal olarak insan sevdiğiyle birlikte olmak istiyor. Sevdiği kişide onun duygularına karşılık vermiyor. Seni seven ama senin sevmediğin bir kişi ile birlikte olmak benim ahlak anlayışıma aykırıdır. Bence lişkilerde iki taraflı sevgi bağı olması gerekiyor bu olmazsa karşındaki kişiyi kullanmış oluyorsun. bu tarz bir ilişki içten içe büyüyen bir vicdan azabı yaşamama neden olur. En mantıklısı hem senin sevdiğin hem de seni seven biriyle yola devam etmem. Yola değer bilmekle devam edilmeli.
Beni sevmeyen bir insanı sevmek için kendimi zorlamam, çünkü bir süre sonra bu karşılıksız olan durum yorucu hal alıyor. Beni seven birini görmezden de gelmem. Sadece onun bana karşı hissettiği duyguları ben ona karşı hissetmiyorsam bunu ona nazik bir dille anlatırım.
Aşkın bu ince terazisi bazen deli eder değil mi? Kalp dediğin hep aksi, hep inadına işler. Seni sevmeyeni sevmek acıdan ibaret bir şarkı gibi; seni seveni görmezden gelmek ise vicdan azabıyla dolu bir yolculuk... Bence en doğru olan kalbine saygı duymak. Ama unutma ki aşk karşılıklı olmalı; tek taraflı uğraş vermek uzun vadede seni yıpratır! 🥀❤️
beni seven kadını severim tabi ki de. ama genel olarak konuşursam Bu sorunun doğru ya da yanlış bir cevabı yok bence. Çünkü herkesin kendi duygusal ihtiyaçlarına ve değerlerine göre bir yol çizmesi gerekir bu hayatta. Ancak genel olarak, bir ilişkide karşılıklı sevgi ve saygı en önemli unsurlardır. Kendinizi değersiz hissettiğiniz bir ilişki yerine, size değer veren ve sizi seven birine şans vermek uzun vadede daha mutlu olmanızı sağlar diye düşünüyorum
benim sevdiğimden başkasını gözüm görmeyeceğinden dolayı beni seven olduğunda bunu farkedemem veya farketmek işime gelmez. en kötüsü bence seni umursamayan ama senin yanıp tutuştuğun birine gönül bağlamaktır.
İkisini de yaşadım. Ama şu bir gerçek ki sevdiğin biri olsun senin sevdiğin daha güzel oluyo. Karşı taraf seni seviyor ama sen hoşlanmıyosun. Hiç tat vermiyor. Yapmacık ilişki oluyo. O yüzden de hep kaçan kovalanıyo