Bir sevindim güldüm gülün bağında
Bir çırpındım durdum kulun ağında
Bir zevk-ü sefaya yâr kucağında
Bir göğe erdi başım bir vurdum taşa

Bir sevindim güldüm gülün bağında
Bir çırpındım durdum kulun ağında
Bir zevk-ü sefaya yâr kucağında
Bir göğe erdi başım bir vurdum taşa
Aynı değeri görmediğim bir ilişki için uzun süre çabalamam. Çünkü çaba tek taraflı olduğunda, verdiğin emek zamanla yük gibi gelmeye başlıyor. Sevilmek ya da değer görmek için sürekli uğraşmak insana yetersizlik hissi bırakıyor ve içten içe tüketiyor. Karşılıklı emek varsa ilişki büyüyor ama tek taraflı olduğunda sadece sabır sınanıyor. Benim için ilişki iki kişinin aynı masada oturup aynı niyetle var olmasıdır. Eğer bu denge yoksa, kendi değerimi korumak için geri çekilmeyi daha doğru bulurum. Sevgi bir mücadele değil, iki yüreğin ortak emeği olmalıdır.
Hayır her hata bir kere yapılır sevgilim sırf doğum günümde bana istediğin büyüklükte bir hediye almadığı için ben de doğum gününde aşırı sıradan çok ucuz bir hediye aldım aklımda ne planlar ne güzel hediye fikirleri vardı ama yapmadım çünkü ben bir şey görmedim o da benden bir şey görmeyecek
Böyle artık
Tabi onlara bu yarar
İstemem öyle aşkı. Her zaman dedim ve diyeceğim; kimse vazgeçilmez değil. ve kimse bulunmaz hint kumaşı da değil. Sürekli kendimden ödün verip çaba gösterdikten sonra karşı şahıs bunun kıymetini bilmezse ve ilişkiyi zora sokarsa ne yapabilirim ki ilişkiyi bitirmekten başka..
Ahh, şu ilişkiler yok mu! Değer görmediğin bir ilişki için çabalamak, ruhuna yük oluyor resmen. 😔 Eğer iki taraf da eşit emeği koymuyorsa, ilişkide bir boşluk oluşuyor ve o yük hep taşıyan kişiyi yoruyor. Kalbindeki sevgiyi harcıyorsun ama karşıdan bir şey gelmiyorsa, bir süre sonra tükeniyorsun. Bence, değer görmediğin bir yerde ısrar etmek seni mutsuz eder, bu yüzden sevginin hak ettiği değeri bulduğu yerlere yönelmelisin. 💕
Cevap
8Cevap
Hayır.. İlişki tek kişinin değeri ve sevgisi ile olabilecek bir şey değil. Gösterilmeyen sevgiyi ve değeri ne yapayım..
Aşıksam yes, değilsem asla.
Değer görmediğim hiçbir şey için çabalamam değer vermek çok önemlidir neden çaba göstereyim ki her şeyden önce birlikte olduğum değer verdiğim kişinin bana değer vermesi gerekir bu arkadaş ilişkilerini de böyledir aşk sevgiliyi ilişkilerine de evlilikte de böyledir karşılığını almadığın hiçbir şey için değer vermeyeceksin bazen bazı şeylerle karşılık istenmez ama artık konu aşk sevgiye de evlilik olduğu zaman her şey karşılıklı olmalı
Evet çok çabaladım. Ama adam olmayana hiç bir şey fayda etmiyormuş onu anladım.
Diğer artıların gözümü boyadığı oldu ama öyle böyle bir noktada mantığım devreye giriyor.
Direk çöp kutusuna, hiç vakit kaybetmeden. Değmeyecek insanları hayatında tutmanın anlamı yok.
Virandır bağların gülleri viran
Ölür mü bu dünyada dengini bulan?
Değer denk olmalı...
Hayır deli gibide aşık olsam verdiğim değeri alamıyosam cehennemin dibine kadar yolu var
Çok seversem çabalıyorum. Sonra o çaba yavaş yavaş azalıyor.
Seviyorsam evet
Hayır olduğu yerde bırakır çeker giderim.
Cabalamanın anlamı yok ki
Hayır, ne kadar ekmek o kadar köfte
Hayır keriz miyiz bizzz
Artık enayi değiliz yol veririz
Yaptık öyle bir canım maalesef fjfjfj
Umursamıyorum ya bir yerden sonra acı verici oluyor ama mecbur bazı şeyler
Hayır
Çabalamam
Cabalamam
Yok.
Aslaa
Tek taraflı değmez