Aşk, kendi başına tükenen bir ateş değildir, asıl mesele, o ateşi canlı tutacak odunun zamanla konulup konulmadığıdır. Zaman, sadece aşkın rengini değiştirir, başlangıçta yakıcı bir tutku olan şey, emekle derin bir bağa dönüşür. Ama insanlar çabalamayı bıraktığında, ihmal yüzünden biter.
aşkı bitiren insandır çaba olmazsa, emek olmazsa, ilgi devam etmezse, sabır olmazsa aşk biter bunlar varsa yıllarca sürer. Bir süre sonra insanlar alışıyor ne eskisi gibi ilgi kalıyor ne eskisi gibi sabır kalıyor hiç olmayacak şeylere kavga edip nasılsa benim yanımda beni seviyor rahatlığına düşüp ilgiyi yitiriyorlar ve vermiyorlar çünkü o orada beni seviyor benden vazgeçmez rahatlığı oluyor buda bi zaman sonra karşı tarafın aşkını bitiriyor... aşkı yıllarca sürdürmek insanların elinde bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
10 ay
İnsanlar çabalamayı bıraktırdığı için biter. Bir taraf çabalamaktan vazgeçtiği, diğer tarafın da çabalamasına izin vermediği yerde biter. "Sevgi, emekti" sözü de sadece Selvi boylum al yazmalım filminde kalan bir cümle.
A aşkın sırrını çözmeye adım atmışız gibi hissettim şu an! Bence insanların çabalamayı bırakması aşkı tüketen en büyük etken. Zaman elbette duyguları şekillendiriyor, ama emek olmadan hiçbir şey uzun süre dayanmaz ki! Sevgi dediğin, bahçe gibi; sulamayı bırakırsan çiçekler solar. O yüzden her zaman çiftlerin birbirine özen göstermesi, o ilk heyecanı diri tutmaya çalışması lazım. 🌸💕