Hayallerimdeki kişiyi mi seçmeliyim, 6 yıllık sevgilimi mi?

Şöyle ki sevgilim varken ben biriyle görüşmüştüm internet üzerinden, çok sıkıntılı bir dönem geçiriyorduk ve internet üzerinden tanışmıştık dört yıl önce. Hiç yüz yüze buluşmadık, buluşmak için can atıyordu ama ben istemiyordum aldatmayı. Bu olay 4 yıl önce yaşandı. 4 yıl sonra tekrar iletişime geçtik bir şekilde. Çok dürüst bir insandır, ondan hiç şüphem yok, kişiliğini iyi biliyorum. 4 yıl boyunca kimseyle sevgili olmamış, beni beklemiş. Hayallerindeki kişinin tam olarak ben olduğumu söylüyor, kimseye bana içini açtığı gibi açmamış. Duygusal olarak benden gördüğü desteği de kimseden görmemiş, önem verdiği şey bu. Sevgisini anlayabileceğim şekilde sunuyordu bana. Hiçbir şeyden çekinmiyordu, çok cesurdu. Bugün gel sevgili olalım desem koşa koşa gelir. Çünkü defalarca kez dedim, defalarca kez de vicdanımdan ötürü vazgeçtim. Hayallerimdeki kişinin o olduğunu biliyorum. Ama sevgilimi de seviyorum, altı yıldır beraberiz, bir kere bile başka bir kızla konuştuğuna, aldattığına şahit olmadım. Beni aldatmadığından, aldatmayacağından eminim. Sinir harbi ile çok ağır şeyler söylesem de beni her seferinde affetti, kızmadı bile. Böyle bir durumda bana "ben seni seviyorum, kalbimi kırsan da, mutlu etsen de, bir gün beni sevmesem de hâlâ seni seviyor olacağım" dedi. İkisinin de sevgisinden eminim. Sevgilim böyle dese de yine de sevgisini hissettiremiyor, gösteremiyor. Ama diğer yandan ikinci kişi bunu iliklerime kadar hissettiriyor. Şu anda görüşmüyoruz, görüşmeyi kestik ama hâlen aklım onda.

Hayallerimdeki kişiyi mi seçmeliyim, 6 yıllık sevgilimi mi?