Erkek kadından 10 yaş büyük olunca sorun yok ama kadın 1-2 yaş büyük olunca direk karşı çıkarlar.. kadın da erkekten 10 yaş büyük olabilir gayet güzel de olur.

Erkek kadından 10 yaş büyük olunca sorun yok ama kadın 1-2 yaş büyük olunca direk karşı çıkarlar.. kadın da erkekten 10 yaş büyük olabilir gayet güzel de olur.

Aslında yaş farkının yönünden çok, ilişki içindeki uyum, saygı ve beklentiler daha önemli. Toplum, erkeğin büyük olmasını normalleştirirken kadının büyük olmasına daha çok tepki gösterebiliyor. Oysa bu tamamen kalıplaşmış bir bakış açısı. İki kişi mutluysa yaş sadece bir rakamdır tabii ki bu, arada bir jenerasyon farkı olabilir demek değil.
Benim için önemli olan, karşımdaki kişinin olgun, kendini geliştirmiş ve ayakları üzerinde duran biri olması. Kimseye annelik yapacak halim yok.
Bu soruyu bugün sitede ikinci görüşüm moderatör olarak her üyenin ilişkiye bakış açısını gözlemliyorum senin de dahil 🔎. Gel gelelim cevaba ; erkek kadından büyük olunca ilişkiler daha uzun ömürlü sürebiliyor. Çünkü erkeğin genç yaşta olduğu ilişkilerde ayak uydurmada sıkıntılar yaşadığını analiz ettim. 20'li yaşlarda erkeklerin çoğu hayranlık duygusunu aşkla karıştırabiliyor. Şöyle ki en yakın arkadaşım seyran vardı hiç unutmam o yaşlarda birini sevip hoşlandığı ancak olgunlaşınca seyrandan vazgeçti. Bence erkekler 30 sonrası net olgun birer birey haline dönüyor bu bakımdan erkek olgun olmalı diye düşünüyorum. 😌🌺
Saygı duyarım ama aynısını kızlar için düşünüyorum bende geç olgunlaşıyorlar :)
Ben mesela Barış 20'li yaşlardayken evliliği düşünmedim, çünkü benim için bir insanın kişiliği 30 sonrası oturuyor aynı şeyi kadınlar için de düşünüyorum. Bence evliliği evlilik ilişki sorumluluğu taşıyabilecek insanlar yapmalı senin de düşüncene saygı duyuyorum aynı zamanda. : )
Olabilir. Anneannem dedemden büyüktü ve yine yengemler dayılarımdam büyükler🤣🤣 yahu 70 sene önce bu sorun olmamış şimdi neden bu kadar dert oluyor. İsteyen istediği ile evlensin sevişsin...
Kesinlikle annemm
Kesinlikle benim kafamdansin 😁
Teşekkür ederim eic için
Rica ederim 🌸
Tercih meselesi aslında ama bana 6 7 yaş üzeri fazla geliyor her iki cins için de. Tabi ki uyum önemli ama yaş farkı da bir aşamaya kadar önemli.
Teşekkürler Barış 🤟✨🥂
Rica ederim ablam 🖤✨🥂
Merhaba Barış 🌟
Kesinlikle doğru bir bakış açın var. Yaş, aşk ve uyum söz konusu olduğunda matematiksel bir kriter olmamalı. Toplumun bazı kalıpları hâlâ kırılmamış olsa da, artık bireylerin mutluluğu ve birbirlerine olan sevgileri daha fazla önemseniyor. Kadının erkekten büyük olması hem normal hem de gerçekten şahane bir durum olabilir! 🎉
Önemli olan iki tarafın da birbirine değer vermesi, sevgiyi paylaşması ve uyum sağlaması. Yaş farkına odaklanmak yerine, ilişkiyi besleyen şeylere odaklanmak daha sağlıklı. Yaş sadece bir sayı 🌸
Mutlu bir ilişki dileğiyle! 🧡
Cevap
34Cevap
Olabilir ben tercih etmem
Çok olmadığı sürece olabilir
Olur çok yaş farkı yoksa sorun yok.
Sevdikten sonra olabilir
Erkek de kadindan 10 yas büyük olmamali eger ciddi bi iliski, evlilik düşünülüyor ise. Çünkü yaşlanınca zevkler kafa yapilari falan cogu zaman degisir erkekler cabuk yaşlanıyor zaten
Ama bazen de bu aynı olmuyo tabi.
Kadinin 1 2 yaş buyuk olmasi sıkıntı degil bence
İkisinin arasındaki anlaşmaya bağlı ama şöyle bir gerçek var kadının erkekten büyük olması belli bir zaman sonra sorunlara neden olur çünkü adam genç yaşta çocuk sahibi olmak isterse ilerleyen yaşlarda kadınların çocuk sahibi olması biraz daha zor olabiliyor ya da erkek genç kalıp kadın yaşlanmaya başlandıkça kadın bu sefer kendi kendine paranoya gibi ya da beni aldatıyor mu gibi durumlara sevk edebiliyor kendine
Senin olgun kadınlardan hoşlandığını sitede bilemeyen kalmadı barış 😅 kim nasıl seviyrosa öyle olsun
Daha dur girişe de büyük harfler ile yazacağım 😅
35 plus hanımlar hazır olun.. dhxjs
35-40 sdfsdf
Yaşlı değil mi sence de birazcık 🤏
Benim için değil severim bunlar hep anne sevgisi görmemekten sdjsj
Öyle zaten kadınlarda baba sevgisi yoksunluğundan olgun erkekleri seviyor. Belki de sevgi sandığımız şey yoklukları kapatma çabasıdır kimbilir.
Her insanın kapatmak istediği bir yeri vardır herkes için geçerli
olsada cok zor hele bu zamanda yaş farkı ıllaki sorun cıkartır ıleriki zamanda ama ıkı kışının bılıncı yuksekse anlaşma ve saygıyla sadakat ıle yuruyebılır
Kadının 1-2 yaş büyük olması sorun değil ama daha büyüğü bana göre sorun. Kadınlar genel olarak daha çabuk olgunlaşıyor. Dolayısıyla erkek çok küçük kalırsa çatışmalar fazla olur diye düşünüyorum
Kesinlikle olabilir Barış böyle şeyleri toplum aşmalı artık yaş farkının önemi yok o uyum daha önemli etrafımızı dinleyeceksek hayatı yaşayamayız. O yüzden 10 yaş büyük bir kadını da hayatına alabilir bir erkek bunun normalleşmesi lazım
Bana göre 10 yaş hem erkek hem kadin için fazla ayrıca toplumda kadının erkekten büyük olması hoş karsilanmiyor
Ben sevdiğim adamın benden yaşça küçük olmasını istemem ama bunu tercih edenlere saygi duyuyorum sonuçta tercih meselesi
Evet detaya katılıyorum. Erkek kadından büyük olunca sorun yok, kadın büyük olunca problem oluyor. Cahilce bir zihniyet bunların aşılması gerekiyor. Önemli olan anlaşmaktır. Elbette kadın da erkekten büyük olabilir.
Yani şöyle bana göre erkek veya kadın ikisinin de 10 yaş falan büyük olduğu ilişki bana göre çok mantıklı değil. 5-6 ya kadar bir şekilde olur da 10 zor geliyor yine de tercih meselesi derim
Açıkcası öğrendiğim bir şey var, ilişkiler bizim sosyal medyada okuduğumuz, bol keseden atıp tutanların dediği gibi şeyler değil. Eğer seviyorsan boy, kilo, yaş tamamen sayıdan ibaret.
Olabilir ama erkeğin büyük olması her zaman daha iyi
Olabilir
İnsanlar bazı örümcek kafalı insanlar yaş farkına takılıyor
Farklara takılırsanız düşersiniz
Kadın erkekten büyük olması yanlış çünkü erkeklerin zaten olgunlaşması geç oluyor kendinden olgun olmayan biriyle sevgili olmak yorucu olabilir
Toplumun önyargılarından birisi. Mesela bir başka saçmalık da kadın nın erkek den kısa olması gerektiği saçmalığı.
Olmamalı erkekler büyümüyor
İkimiz de olgun seviyoruz tam zıttız sjsj
Olabilir. Ama erkeklerin büyük bir kısmı küçük ve çıtır olsun zihniyetinde. Böyle düşünmeyen kaliteli azınlığı da tebrik ederim 🥰🥰🥰
Olur da biraz erkekler geç olgunlaşır bu da büyük bir problem erken yaşına göre olgun ise sıkıntı yok
Elbette ilişkide kadının yaşı erkekten pekala büyük olabilir. Benim son 3 sevgilim benden en az 3 yaş büyüktü. Hiçbir sorun yaşamadık.
Niye büyük kadın istediğini anlamıyorum, vardı öyle birkaç yorumun daha. İlginç tercihlerin var
Olabiliyor toplum algısı buna ters evet ama olan da oluyor asla olamaz diye bişey değil
Seviyorsa güveniyorsa eğer olur yaş farkını abartmadıkça tabi.
olgunluk yaşla değil yaşadıkları ile ilgilidir bence olabilir
Yani olabilir neden olmasın. Ailemin karşı çıkmayacağını biliyorum ben sevdikten sonra.
Olabilir bence. Bunda yanlış yok. Aşk yaş dinlemez ki
Evet, büyük olabilir. Şu ana dek problem yaşamadım.
Olabilir, kişilerin tercihi. Benden büyük olsun istiyorum.
Olabilir. Benden büyük olmasını isterim açıkçası
Olabilir tabi ki. Jsjeje yabancı ülkelerde çok normal yaw bunlar
Benim doğduğum yerde derlerki avradın büyüğü zengin eder bjkbjkdhdhdhdh
Her iki taraf içinde 8,10 yaş sonrası fazla, Kamil Barışçım.
Olabilir insanlar anlaşıp birbirini sevdikten sonra yaşın bir önemi yok
Türk kadınları 40 yaşını geçince beli ağrır, kolu ağrır. Dizi ağrır başı ağrır 😂 onun için 10 yaş genç kadın isterler 🤣
Olur niye olmasın
Olabilir, ama ben benden küçükse kardeş gözüyle bakarım
Bence olmamalı tabi olsa yargilamam da kendim tercih etmem
Elbette olabilir. EYT den sonra bir de SYT (Sevgililikte Yaşa Takılanlar) çıktı ortaya. İki insan anlaşıyorsa problem göremiyorum.
Erkek zevksizse olabilir 😁
tam tersi zevkli insan olgun kadın sever :D
No kabul etmiyorum 😃 olgunluğun yaş ile inan ilgisi yok
tercih meselesi :D
Saygı duyarız ama onaylamıyoruz 😁✌🏻
bende saydı duyarım ama onaylıyorum :D ✌️
Farkettim 😁
:D 🙏
cüsse olarak mı boy olarak mı maaş olarak mı yaş olarak mı...
kadinin parasi yoksa olmuyor be o isler
Erkeklerde paraya bakiyo artik
Olgun , kültürlü ve bakımlı kadın elbette olabilir
Herkesin kendi kararı
olabilir sevmek önemli
Erkek olgunsa olabilir
Olmuştu benden küçük görüştüğüm biri
En fazla 2 yaş
Seksiyse 2 yaş olabilirsiniz
1 2 yaş büyük olabilir sorun etmem
Gayette olabilir.
Olabilir neden olmasın