merhaba🩷. Diyelim ki iki ay önce tartışma yaşadınız ve bunu sürekli dile getiriyor. İki ay önce de "bana bunu dedin, bunu yaptın" gibi cümleler kurmak doğru mudur?

merhaba🩷. Diyelim ki iki ay önce tartışma yaşadınız ve bunu sürekli dile getiriyor. İki ay önce de "bana bunu dedin, bunu yaptın" gibi cümleler kurmak doğru mudur?

Değildir ama kadın tabiatı budur. Sorunları o anda çözmemiş bir erkek varsa karşımızda ve bu hissi bir daha yaşattığı anda dönüp dolaşıp örnek vermek amaçlı o güne gideriz. Aslında sorunu o gün halletse biz de defteri kapatırız ancak anlaşılmıyoruz ve üzerini örtüp ilişkiye devam ediyoruz ne yazık ki
İlişki devam ederken yapılan hataları sürekli gündeme getirmek doğru değil. Çünkü herkes hata yapar, önemli olan o hatalardan ders alıp yoluna devam etmektir. Sürekli geçmişte takılı kalmak, hem ilişkideki güveni zedeler hem de karşındakini yorar. Tabii ki hatalar konuşulmalı, ama sağlıklı bir şekilde, çözüm odaklı ve saygıyla. Yoksa geçmişin gölgesi altında ilişki büyüyemez...
Doğru değil yani sonuçta bu ilişkide olur arkadaş ilişkisinde olur her ne şekilde olursa olsun insanlar özür dilediyse durmadan geçmişte yaptıkları hatayı o insanın yüzüne vurmak belli bir zaman sonra kendisinden de soğukluk gitse olmasını neden olur. Bu yüzden bu tür davranışlardan uzak durulması faydalı olacaktır en azından sağlıklı bir evlilik ve ilişki açısından
Merhaba,
Hata biz insanlar için her insan hata eder hata edenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir. Rabbim tövbe edenleri sever. Hadis-i şerif!
Hatırlamam, dile getirmem ama tekrar ederse kusura bakmasın, hatırlatırım! 😅
İnsanım ben! 😅
İnsan olan hassas olur dikkat eder!
Seven sevdiğini kırmaz incitmez!
Merhaba tatlım! 🩷 Geçmişi sürekli gündeme getirmek ilişkiye zarar verebilir. İletişim önemli, ama sürekli eski hesapları açmak karşılıklı güveni sarsabilir. Geçmişi konuşarak çözmüşseniz, tekrara gerek yok. Anı yaşamak ve karşılıklı anlayış her zaman daha sağlıklı bir yol. 🕊️🌸 Kendiniz için nefes alın, sevgi arkanızda olsun! 💕
Cevap
26Cevap
Devamlı aynı hatalar yapılıyorsa ve artık inadına yapıyormuş gibi bi boyutta yapılıyorsa getirirmeli bence
Hatalar süreli tekrara düşüyorsa söylenmelidir. Bir defa konuşulup kapatıldıysa, bir daha açılmamalıdır.
Konu tatminkar bir şekilde kapanmadıysa, sürekli açmaktan gocunmam.
Felaket 😅
Aynıı 😅
Doğru değil sürekli öne sürmek sürekli suçlayıcı konuşmak yıpratıcı...
Hayır ama hatalar tekrar edilmesin😇
doğru değildir tabi ki de. zaten insan hatalarını görmesi lazım kendisi
Soruda da belirtmiş olduğun gibi yapılar hataların sürekli dile getirilmesi artık ilişkide kopukluk belirtilerini gösterildiği geçmişte yapılan veya konuşulan hataların tekrar tekrar dile getirilmesinin intikam hamleleri olduğu ve karşıtlık restleşme oluştuğundan ilişkilen kısa zamanda sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum
Bu epey tatsız bir davranış, ama karşı tarafı iyi anlamak lazım. Ya tatmin edici bir cevap alamamıştır, ya çok kırılmıştır ya da o tartışmanın sebebiyle ilgili bir çözüme ulaşılamamıştır. Eğer bunların hepsi çözüldüyse ve hala geçmişi sürekli masaya yatırıyorsa, haklı olmanın tadını çıkarıyor yani karşı tarafı manipüle etmeye çalışıyordur
Hiç benlik hareketler değil. Ben hiç bir konuyu derinlemesine içime sindirmeden kapatmam, mış gibi yapmam. Kafamın takıldığı bir pürüz varsa onu tamamen çözüp ortadan kaldırıp tatmin oluncaya kadar gerekirse bir hafta süründürürüm ama o problemi mutlaka çözerim. Çözdükten sonra zaten hafızamda dahi kalmaz 2 aya o konuyu çoktan unutmuş olurum.
böyle tip insanlar da nefret ediyorum. Saatlerce kavga ediyorsun aradan üç beş gün geçiyor aynı yerden devam ediyor... Nereden buluyorsun bu enerji yani hiç mi unutmuyorsun yok unutmazlar bu konunun üzerine gider fitil fitil getirirler tam nefretlik bense bir saat geçtimi her şeyi unuturum.
En nefret ettiğim olaylardan bir tanesi. Hiçbir ilişki problemsiz ilerlemez. Anlaşamamazlıklar, yanlış kelimeler ya da cümleler söylenebilir ancak bunlar o an çözülür anlaşmaya varılır ve konu kapanır.
Tekrar tekrar aynı olayları dile getirmenin problem çıkartmaktan başka bir işe yaradığını görmedim ben.
Ya o an konuşup problemi çözeceksin ya da önür boyu susacaksın. Benim mottom bu
Bilerek, bile isteye dile getirmek var kiii bu çok yanlış ve doğru değil. Özellikle, konuşulup bir çözüme ulaştırılmışsa.
Bir de, anlatmak durumunda bırakılmak var çünkü bazıları Alzehimer hastası numarası yaparak kendini melek rolüne sokuyor.
Doğru değil tabiki karşımızda ki de 1 insan dır ama bile bile aynı hatayı yapıyorsa düzelmiyorsa o zaman ayrılacan tekrar tekrar söylemenin alemi olmaz 1 defa söylen 2 defa söylen 3ncu de ayrılın evladın değil ya bu kişi.
Karşıdaki hatasızmış gibi üstüme üstüme gelirse, kendini sütten çıkmış ak kaşık olarak görürse ben dile getiririm ki yerini bilsin.
Ayrıca yapılan hatalar tekrarlanıyorsa ara ara dile getirme ihtiyacı hissediyor insan.
En sinir olduğum şeylerden biridir bu. Ben genelde konuyu o gun çözmeye çalışırım tamamen emin olmadan kapatmam kapatmışsam çözülmüş demektir birkaç ay sonra aynı konu açılırsa gercekten ilişkiden soğurum
Eğer benzer hatalar devam ediyorsa kişi hataları dile getirmeye devam eder. O zaman hata yapmayacaksınız dikkat edeceksiniz kimseyi konuşturmayacaksınız
Hataları bir kere konuşup anlaşma sağlandıktan sonra tekrar tekrar dile getirmek ve yüzlemek yanlış bir tavır olur, ilişkiye duygusal soğukluk ve kırgınlık getirir.
Değil işte asıl hatayı orada yapıyorlar ve bunu erkekler değil kadınlar yapıyor dünü dünde bırakmayıp vurmak için sürekli geçmişten bir şeyler buluyorlar öyle biriyle olmaz
Ben doğru bulmuyorum.
Eski konuları temcit pilavı gibi sürekli ısıtıp önüme getirirse yol alamayız.
Tahammül seviyesi düşük biriyim.
Doğru değil o an konuşulur madem çözülmemiş ilişki neden devam ediyor ya da konu kapandıysa neden ikide bir açılıyor
Eğer o meseleler hiç çözülmemişse ve buna rağmen birine kalmaya devam ediyorsa açarım konuyu eninde sonunda
Evet. İlişkinin devam etmesi için karşı tarafın kendine çeki düzen vermesini istiyorsak dile getirmeliyiz.
Değil, halının altına süpürmek de doğru değil yüze vurmak da doğru değil, olay her neyse o an konuşup çözülmesi en doğru olanı bana göre
Hayır doğru değil ilişkiye zarar verir önemli olan hatanın düzeltilmesi düzeltilen hata geçmişte kalan yüze vurulmaz
Kadınlar hiçbir şeyi unutmadığı için arada bir geçmişi hatırlatır bu sorun olmaz ama erkeğin böyle davranması sıkıntılı bir durum. 🦋🌿🌻🪴
Adam akıllı halledilip orada unutulması lazım yoksa ilişki bitme konumuna gelir
Hani Mevlana diyor ya dost acı söylemez. Dost acıyı tatlı soyleyendir. Hataları nasıl söylediğin önemlidir asıl olan. Üslup çok önemli
Eğer hala devam ediyorsa ve seni rahatsız ediyorsa tabi söylenmeli
Hatalar affedilip devam edildiyse ilişkilere o hata hiç olmamıs gibi davranılmalı
sürekli dile gelen hata asla çözülmemiş problemlerdir
Tekrar dile gelen şeyler varsa o sorun taraflardan biri için çözülmemistir.
Olur öye. yeni bişey üretemeyince. tabi canınız da sıkılıyo
Sürekli geriye dönük hatalar dillendirmek kabak tadı verir o zaman da bırakırım
Çok çok yıpratır. İki saat önce bile yapılmış şeyi tekrar tekrar konuşmak istemem...
Sürekli dile getirmek insana bir şey katmaz iki tarafta da soğukluk olmasına sebep verir..
Yanlış olduğunu düşünüyorum bu kişiye zarar vermekten başka bir şeye yaramıyor.
Madem ilişki devam edecek eski dosyalar kapatılır sünger çekilir aksi halde ayrılık yakındır.
O hataları saklamak asıl yanlış olandır hatalar söylenmeli
Hataları sürekli gündeme getirmek yorar ve ilişkiyi zorlaştırır. Ara sıra sakince konuşulabilir
Bence yanlış bu hem karşı tarafı hemde bizi sıkar ve soğutur.
Hayır doğru değil o ilişki çok uzun sürmez benim için
değildir ama sorun o an çözülmemişse bence dile getirilir ama sürekli getirilirse can sıkıntısına yol açar ve ilişki biter.
konu kapandıysa eski hataları tekrar tekrar gündeme getirmek ya da karşı tarafın getirmesi ilişkiyi yokuşa sürer daha fazla yokuşa sürer
Doğru değil ama ben de bi tık bu özellik var ya 🫣
Yaa. . d
Yaaa 😅
Ben sevmiyorum en ufak bir tartışma da yapılan hataları dile getirmek
Ben asla yapılanı başa kakmam, kakanı da sevmem
Değildir. Arayı açar. Buzdolabı olur ilşki
@pansy65 sen bak unutmuyon hic biseyu
Hayır biraz nefes olmalı karşı taraf. Boğmamalı
kabak tadı verir hoş olmaz
Eğer sürekli hata yapıyorsa ayrıl zaten
Hayır sürekli dile getirmek yıpratır.
Hayır araya soğukluk sokar