Merhaba. Çoğu kişi kıskanıyor , benimsiyor diye düşündüğü için bu durum hoşuna bile gidebiliyor...

Merhaba. Çoğu kişi kıskanıyor , benimsiyor diye düşündüğü için bu durum hoşuna bile gidebiliyor...

Ben sürekli kısıtlamaya çalışan biriyle devam edemem. İlgi diye paketlenen kontrol nefesi daraltır; zamanla kendime yabancılaşırım. Sevgi seçtiğim hayatı büyütür; ne giydiğimi, kimle görüştüğümü, ne paylaştığımı yönetmeye çalışıyorsa orada sevgi değil korku konuşuyordur. Kökü güvensizlik, geçmiş yaralar ya da güç alışkanlığı olabilir ama bahanesi ne olursa olsun sınır ihlalidir. Açıkça konuşur, kuralları değil sınırları masaya koyarım; değişim niyetini tutarlı davranışla görürsem şans tanırım, görmezsem kapıyı kapatırım. Kısıtlama sürdükçe ben olmaktan vazgeçmem; kendi benliğimi korumak, ilişkiyi sürdürmekten önce gelir. Huzurumun bedeli yok.
Sürekli kısıtlamaya çalışan biriyle devam etmek zor. Çünkü ilişki güven ve özgürlük dengesi üzerine kurulur. Eğer sürekli kontrol edilmeye, nerede ne yaptığıma müdahale edilmeye çalışılırsa, o ilişki boğucu olur ve uzun sürmez. Flört, birlikte hayatı paylaşmak, destek olmak demek; zincirlemek değil. Kısıtlamalar arttıkça, ben de geri çekilirim; çünkü kimse nefessiz yaşamak istemez.
Kıskanırım benimserim bazen karışırım, rahatsız olduğum konuları söylerim, azami ölçüde çaba beklerim bunları ben de karşıya vaad ederim.
Ama kısıtlamalar çok fazla seviyeye çıkarsa bu işte bir terslik var demektir yanlış kişi yanlış ilişki olduğunu gösterir.
Tabi aşık olunca yanlış doğru şaşabiliyor o da ayrı.
Hayır, devam edilmez. Her ne kadar çift yahut çift adayı olunsada, sonuçta iki ayrı bireyin kendi özel yaşamları muhakkak vardır. İlişkiye zarar verecek şekilde davranış sergileniyorsa, zaten kısıtlamadan daha çok tamamıyla azad edilip ilişki nihayetlendirilmelidir.
Kısıtlama konusu aşırı kritik bir şey, ne bileyim, flört dediğimiz şey rahatlık ve güvenle güzelleşir. Eğer birisi seni sürekli kısıtlıyorsa, özgürlüğünü elinden almak gibi oluyorsa bu çok sağlıklı değil. Belki niyeti iyi olabilir ama her ilişki iki tarafın sınırlarına ve bireysel alanlarına saygı göstermeyi bilmesiyle büyür. Böyle şeyler seni bunaltıyorsa, açıkça konuşmayı denemelisin. 🕊️❤️
Cevap
43Cevap
Ben de öyle düşünürdüm bir zamanlar ama kısıtlanmanın sevilmeyle zerre alakası yok. Kimsenin kuklası olamayız. Kaldı ki, flört kişisi yani çokta fifi
Devam edilmez kısıtlama özgürlük gitmesi demektir
Flört iken beni kısıtlamaya kalkamaz elenir gider
Nasıl kısıtladığına bağlı. O nedense o dur
Hayır devam etmem tabi ki de
Özel sınırlarıma dahil olunmak istenmesi kaldırmakta zorlandığım bir şey oldu hep mesela tesettürlüyüm eşarp takarken eşarp sanki yokmuş gibi geliyor tesettürlüymüşüm gibi hissettirmiyor diye eşarp takmıyorum şal takıyorum. Şal güzel değil eşarp taksan ya demişti çok rahatsız olmuştum
Flört falan karışamaz bana. Hayatıma almadığım sürece kimse müdahale edemez
Hayır devam etmez. Seven tabiki kıskanır ama kıskanmak demek kısıtlamak demek değildir. İnsanlar bunun ayrımını yapamadığı için sorun yaşıyorlar zaten
Yobaz insanların içinde yaşamaktan sıkıldım en azından kendi seçecegim adam biraz rahat ve huzur versin. Nerde ne yapacağımı bilirim kısıtlanmaya ihtiyacım yoktur efenim..
Edemem abartılı kıskançlıklar bana göre değil. Hayatımın içinde olsun hakimiyeti olsun isterim ama ergen kıskançlıkları bana göre değil
Nasıl bir kafa yapıları varsa o hoşuna gidenlerin...
Bana da biri " Beni hiç sahiplenmiyorsun" demişti.
" Tasma takıp gezdireyim mi? Onu mu istiyorsun diyince sustu 😎😎
Offf benim annemin babamın bile karsimadigi şeylere karışamaz o kim yaaa kıskançlığın da bir sınırı var haddini bilecek yani
Sana takılmalık bakan kişi kıskanmaz sonra yapılıp bırakılırsın üzülürsün. Genelde böyle olur hep
Benim neyimi kısıtlayacak ki daha bir kadının erkek için hayal edebileceği en mükemmel şekilde yaşıyorum yani ıssız dağda 🏔️ 😅
Kıskanmak gayet normal ve evet o benimsemek ama ne kısıtlamak hastalık gibi bir şey asla devam edilmez.
Daha tanışma evresinde bunu yapıyorsa zaten baştan bayrağı kendi çekmiştir.
Kıskanmak anlaşılabilir dozu kaçmadığı sürece ama kısıtlamak kabul edilebilir bir şey değil.
Bayan beni kısıtlamaya çalışıyorsa beni sevdiğini gösterir, devam ederim
Bir kişiye teslim olduk. Onun dışındakiler yeri öper kısıtlar mısıtlarsa
kısıtlamak lazım kadınlar pek rahat durmuyor
Beni kısıtlamaya çalışan insanlarla ilişkimi kesiyorum
Edemezdim. Bu tarz evlilikler de çok sıkıyor açıkçası
Yok yapamam o yüzden taktik geliştirdim. Manipüle edip o tavırlardan uzaklaştırıyorum
Ben zapt edilemem ben istersem seversem kendimi kısıtlarım.
etmemelisin baban degil o senin ikinci babaya ihtoyacin yok
Ruh hastası modunda kısıtlamalar kabul edilemez, sağlıklı ve dozunda kıskançlık güzeldir.
Ben kararlarımı sorgulayan biriyle ekmek almaya bile gitmem arkadaşlar; uğurlar ola.
İki günlük dünya böyle boş şeyler peşinde olan insanlarla olmamak lazım
Ben özgürlüğü seviyorum o yüzden bu durumu mutlaka konuşur başta derim
Kısıtlayan flört dursun kenara, anne babaya bile tahamül edememm asla.
Hayatımda ciddi kararlarda müdahale ediyorsa devam edemem
Devam edilmez gidin lahmacun yiyin o da çok mutlu eder lsld
Ben kısıtlamayı da, kısıtlanmayı da sevmem ya
Zaten ülkede çok şey kısıtlı bir de flört kısıtlaması eksikti
Benim asla katlanamayacgim sey. Sevenler var ama benlik degil bacılar
Ne tür bir kısıt ve ölçüsü önemli. Dur demeyi de def etmeyi de bilirim sınırı aşana
Kısıtlamakla kıskanmak aynı şeyler değil insanın aklı var sonuçta ve nerde nasıl davranacağını bilir her şey yerinde ve dozunda güzeldir kısıtlayan insanla ömür geçmez net!
Sürekli kısıtlanmaya gelemem.
Bir şeyi yapmak istersem öyle ya da böyle yaparım.
sevgilimde olsa flörtümde olsa iletişimi keserim yani onu giyme oraya gitme bunu yapma etme ilişkinin içinde güven varsa bunlar olmamalı bence
Çok zor benim için🌸
💖..
flört evresinde neden kısıtlıyor sevgilin olsa hadi anlarımda flört evresinde kısıtlamak çok aşırı saçma
Etmem ben köle değilim..
Sabah kadınlar köle olsun diyordunuz efendi efendi. d
Ne alaka. d
Mayısta söyledim martta söyledim ve önceki aylarda da söyledim. Ama hata bende
Onu seviyorsam evet devam ederim, sorun olmaz. Ve evet, hoşuma da gider..
Kıskançlığın fazlası zehir gibi iki taraftan birini sokar
Bir şeyi kısıtlıyorsa kendinde bunun bir tehazürünü görüyordur
Paranoyak biri olabilr
Beni kısıtlamaya calistg an biter
Hayır kısıtlayan flörtden olmaz ki
Hoşuma gitmez bu durum.
Beni kimse kısıtlayamaz
Edemem kısıtlanmaktan nefret ederim
Hayır ruhum bunu kabul etmez.
Flört bide sevgili de olsa kısıtlayamaz
Etmem yani şöyle karşılığında çok mutlu etmesi lazım yoksa hesaba almam
Beni bunaltan biriyle devam edemem