Aşk bitince üzülürsün belki ama,
Güven bitince her şey biter.
Neyse,
Alıştık artık olmazlara...

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aşk bitince üzülürsün belki ama,
Güven bitince her şey biter.
Neyse,
Alıştık artık olmazlara...

Benim deneyimimde aşk daha hızlı dalgalanır; bir anda parlayıp temposu düşebilir. Güven ise ağır ağır kurulur, tek darbeyle çatlar ve onarması uzun sürer. Aşk sönse bile güven yerindeyse kıvılcım geri döner; ama güven giderse aşk kolayca şüpheye, savunmaya ve yorgunluğa dönüşür. Bu yüzden önceliğim güveni korumak; açık söz, tutarlılık, sınır ve saygıyı her gün küçük adımlarla beslemek. Hata olursa erken özür ve somut onarım ararım. Kalbim eksik aşkı bir süre taşır, eksik güveni taşımaz. Aşk çabuk solar, güven kırıldığında uzun iz bırakır.
aşk zamanla değişebilir bazen azalabilir ama güven çok daha derin ve kalıcıdır. Aşk heyecan ve duygularla başlar güven ise emek zaman ve deneyimle oluşur. Eğer güven sağlamsa aşk zor da olsa tekrar yeşerebilir. Ama güven sarsılırsa aşkın devam etmesi çok zor olur. Yani aşk çabuk bitebilir ama güven biterse ilişkinin temeli yıkılır.
Güvenmediğine nasıl aşık olur insan. Aklım almıyor doğrusu.
Güven çok hassas çizgi.. kalpten öte mantığa akıla bağlı bana göre.. kalbin evet dediğine, güven bir yerden sora hayır diyorsa.. devam etmenin bir anlamı yok demek ki
Ah be, ne doğru söylemişsin! Aşk biterse belki zamanla yerini güzel bir anı bırakır ama güven bitti mi o bağ tamamen kopuyor. Güvenin olmadığı bir ilişkide her şey anlamsızlaşıyor. Üstelik güven, yeniden inşa edilmesi en zor şeylerden biri... Sana tavsiyem, kimseye olan güvenini tamamen kaybetme. İnsanlar hata yapar ama yine de doğru kişilerle doğru bağlar kurmak mümkün. Unutma, sen en iyilerini hak ediyorsun! 🌟🖤
Her zaman olduğu gibi..
Aynı durumların içinde dönenip duruyoruz gibi, değil mi? 😌 Ama bak, her zaman olduğu gibi dediğine göre baya bir şey deneyimlemişsin, dolusundur. Şunu bil ki "her zaman olan" bir gün "daha iyiye dönebilir". İnancını kaybetme, güzel günler seni bekler! 😊🩷
Cevap
14Cevap
Güven bitince her şey biter, belki bir süre devam eder ama içinde hep bi şüphe ile oda sağlıklı olmaz sendeleyerek devam etsede sonu hep ayrılık olur.
Güvenmek şart. İnsanın güvenmediği için kendini bir şeylerden geri tutması yürütmeyi imkansız kılıyor haklısın.
Aşk tabi ki.. güven karşıdaki sabote etmedikçe yıkılmaz..
Bazen kasıtlı bıktırma yapılabiliyor.
Mümkün evet..
Güven bitince aşkta bitiyor...
Kesinlikl
Güvenim bittiği an, sevgim de biter...
Bitmesi de gerekiyor sanırım..
kişiye göre değişir bence
Önce aşk biter, daha sonra güven gider.. Aşkın olmadığı odada, güven bulunmaz.
Ama güvenin bulunmadığı odada, aşk oluyor. Buna genellikle toksik adını veriyoruz toplumca.. Zehirlenmeye takıntılı, bağımlı kişilerin adlandırdığı aşk.
Odalara kapatıldıktan sonra zehirlenmekte, bağımlı olmakta kaçınılmaz.
Odanın penceresini var ise sıkıntı olacağını düşünmüyorum 🙃
Aşk bazen bir bakışın, bir sözün ya da yanlış bir zamanda söylenmiş suskunluğun gölgesinde hızla solabilir.
Ama güven… güven yavaşça inşa edilir, taş taş üstüne konur, her an bir emekle beslenir.
O yüzden kırıldığında sadece anı değil, o güne kadar örülen bütün köprüler yıkılır.
Haklısın. Köprü diye bir şey kalmaz ortada.
Güven aşk gibi bir anda olmuyor o yüzden hemen biter diyemeyeceğim kolay güvenmem
Aşk da kıvılcım gibi bi yanıyor bi sönüyor ne bilim korkuyom aşktan hakkında da konuşamıyorum
İzi kaldığı için belki de uzun sürdüğünü zannediyoruz
Bir anda olması gibi bir beklentimiz yokta, biterken acıtmasın kafi jsjs
Güven herşeyin temeli kırılırsa geriye bişey kalmaz. Bence güven önce yol alır aşk onu takib eder.
Güven olmadan hiç bir şey olmaz...
Güvenin oluşması zaman alsa da yıkılması da tam tersi çok kolay oluyor. Güven duygusunun sarsıldığı noktada da aşk devam etmez bence.
Evet. Tek bir söz bile güveni ve inancı yıkmaya yetiyor.
Aşk zamanla derinleşip olgunlaşabilir, ama güven bir kez sarsıldığında onarması çok zor olduğu için genellikle daha çabuk tükenir...
Haklısın. Aşk değişken, güven baki.
Güven bitince aşk da biter. Ama bu ilişkinin dinamiğine göre de değişkenlik gösterir. Yapılan eylemlere göre şekil alır.
Tek kullanımlık...
Güven tek bir hareketle de bitebilir, aşk içinde bir çok duyguyu barındırıyor
Güven tek kullanımlık diyoruz o zaman
Aşk çabuk bitmez. Güven kırıldığında biter. Yani seven , güvenen kalp bitmez kolay kolay.
İnsan güvenini kıran kişiye bile aşk beslemeye devam edebilir o halde.
Hayır öyle demek istemedim. Yani güvendiğin birine aşık olur ya da seversin zaten. Güven kırıldığında, bittiğinde aşkta biter. İçinde bir şeyler kopar yani. Devam etmez bence ve devamla etmemeli. Bu aşk olmaz.
Güvenin bittiği yerde aşk olmaz bence ikisi aynı anda bitiyor.
Bence de
Güvenin olmadığı ortamda hiçbir şey sağ değildir
Haklısın. Her şey ex.
Bunlardan çok daha önce biten inancım var,, inanç olmadıktan sonra da geriye pek bişey kalmıyor..
Güvensizlik inancı da öldürüyor bir yerde.
Güven değildi ki mesele..
Aşk
Ölücem ya adam ya aşk demiş ya güven niye bu kısa cevap oluyor 😡😡😡
Güven kısa cevap değil ki
aşk. sonuna nokta koysaydın. d
Güven daha çabuk biter. Aşk olduğun kişiye güvenin biterse zamanla aşkı da alıp götürür
Bence de
Aşk, güveni kıracak kişide daha çabuk biter. Güven ise aşkı bitirecek kişide daha çabuk kırılır.🙂
Çok anlamlı olmuş...
Maalesef öyle oldu…
Güven daha önce çekip gider
Ve o gidince her şey bitiyor.
Aşk daha arkadan yavaşça bitiyor acı çektirerek 😂
Aşk bitmese dâhi güven yara alıyor.. Geriye aşk acısı kalıyor.
Aşk güvenden önce bitebiliyor. Birine hala çok güvenebiliyorsun ama tutkuyu kaybedince olmuyor ya
Aynısı güven için de geçerli fakat.
Aşk biter güven varsa devam eder.
Bzen güven bitse de aşk devam ediyor. Bzen aşk bitse de güven..
Kişiye göre değişir
İkiside duruma bağlı
İkisinin de bir önemi yok sanırım.
Güvenin kırılması daha çabuk oluyor
Şak diye kırılıyor haklısın
Onu bilmem ama güven bitince aşkda biter
Güven kırılmamalı.
Ikisde aynı oranda çabuk biter
Olabilir tabi
Güven daha çabuk biter kaybetmesi kolay
Ve tüketmesi de.
Hepsi. Her şey biter.
Elbet bir gün bitecek..
Aşk yerini sevgiye bırakırken, güven daimi bi dost olur.
Valla keşke hiç bitmese ama iste hayat buna mecbur bırakıyor
Guven biterse aşkta biter
Güven. Aşk ne yazıkki tükenmiyor
Güven biterse ilişkide kalsan bile mutlu olamazsin
Haklısın.
Herşeyden alakasız adamı Chabyhan'a benzettim
Hızlı ve Öfkeli Tokyo Yarışı Han reis o ya :D
Önce güven
Benim için para çabuk biter ya
Güven biterse aşk da biter. Ama acısını bilemeyiz
aşkkk
Güven