Merhaba. 🩷Diyelim ki; birinin size karşı duyguları var ve siz ona sadece arkadaş gözüyle bakıyorsunuz. Ama onun sizden hoşlandığını öğrendiniz. Çok da iyi anlaşıyorsunuz..

Ne yaparsınız bu durumda?
Merhaba. 🩷Diyelim ki; birinin size karşı duyguları var ve siz ona sadece arkadaş gözüyle bakıyorsunuz. Ama onun sizden hoşlandığını öğrendiniz. Çok da iyi anlaşıyorsunuz..

Ne yaparsınız bu durumda?
Hoşlanan biriyle arkadaş kalmak kolay değil çünkü o duygunun varlığını bildiğinde aranızda görünmez bir çizgi oluşuyor. Söylediğin her söz, attığın her adım onun tarafından farklı bir anlamla yorumlanabiliyor. Sen dostluk gibi görsen de onun kalbinde başka bir ihtimal hep bekliyor oluyor. Bu da ister istemez samimiyeti, rahatlığı ve güveni yavaş yavaş zedeliyor. Bazı bağlar ya dost olarak güçlü kalıyor ya da aşk ihtimaliyle tamamen kopuyor. Bu yüzden böyle bir durumda dengede durmak, çoğu zaman sanıldığından çok daha zor hale geliyor.
Bizim köyün eski imamının küçük oğlu ( Benden bir yaş büyük.) benden ilkokul zamanımdan beri hoşlanıyor. Benim dışımda çevremde herkese de demiş. Çocukken köyde oyun oynarken arkadaşlar diyordu. Üniversite zamanı da annemle teyzeme demiş. Ben bir şey hissedemiyorum. Yani ben, pasif birine karşı genel anlamda bir şeyler hissedebilen biri değilim. Daha bana duyguları olduğunu diyemeyen birini ben korkak olarak görüyorum. Duygularından kaçmayan, onlarla yüzleşip onlara sahip çıkan birisi dikkatimi çekiyor. En fazla ne yapabilirim ki? Reddederim. Bu dünyanın sonu değil ama erkekler reddedilmeyi kaldıramıyor. Çünkü egosuna dokunuyor. Oysaki sevgi ego içermemeli. Dümdüz olmalı. Reddedilse bile çabalamalı ki meyvesini verebilsin. Hâl böyleyken yüz yüze de bakabiliyorum. Hiç duymamış gibi , çocukken olanı unutmuş gibi davranıyorum denk geldikçe.
Haklısın
Merhaba canım! 🩷 Aman ya ne karışık bir durum, değil mi? Onun duygularına saygı duyarak samimi bir şekilde açık olman şart. Ona tatlı bir dille, seni çok sevdiğini ama sadece arkadaş gözüyle baktığını anlatabilirsin. Eğer o da buna saygı duyarsa, dostluğunuz güzel bir çizgide devam edebilir. Ama bazı durumlarda duygular karışabiliyor, bunu da kabullenmek önemli. Empatiyle yaklaş, yeter! 💛
Cevap
81Cevap
Hayır kalamam, böyle bir durum başıma da geldi bitirdim arkadaşlığımı. Arkadaş dediğimiz insan yan gözle bakıyosa lazım değil öyle insanların arkadaşlığı...
Hayır kalamam. Bana karşı hisleri olan biriyle o saatten sonra arkadaşlığımı bitirir ve ona umut vermemek için uzak dururum..
Hayır onun duygularını incitmek istemem, konuştukça ister istemez beklentiye girer, üzülür
Arkadaş olarak devam edebilirim ama karşı taraf şimdiye kadar bunu istemedi.😕
Rahatsız olurum uzak durmaya çalışırım. Git diyemem, kendisinin gitmesini beklerim.
Hic denk gelmedi böyle bir durum zor ya🌸
🩷..
Ben kalabilirim de, karşı taraf için zor.
O bu arkadaşlığı sürdürürken zorlamayacaksa evet..
erkekle kadından arkadaş olmaz. olur diyenlerde karakter sorunları var ha eğer 2 kişi birbirinden uzak karakterse arkadaş olabilir ama 2 kişi birbirini sevecek dueumda yakınlarsa hoşlanma varsa o arkadaşlıkta kalmaz ve ayrıca uygun şartlar geliştiğinde ateşle barutta yan yana durmaz. kanka ayağı... ayağı
Açıkçası kolay değil. Benden hoşlandığını bilince ister istemez arada bir mesafe olur. Ya o hisler karşılıklı olur ve ilişkiye dönüşür, ya da bir süre sonra arkadaşlık yavaş yavaş kopar. Çünkü duyguların olduğu yerde saf arkadaşlık her zaman sağlıklı yürümüyor...
Muhakkak uzaklaş, eskisi kadar samimi olmayaktan kaçınirim
Bir kadının duygularını açıkça ifade edip, olumsuz yanıt almasını her zaman ağır bulmuşumdur.
Bu nedenle mümkünse konuşamasin açıklayamasin isterim. Uzaklaşmak sorulmayan soruya verilen yanıt gibi olur
Kalamıyorsun, çünkü o kişi sürekli bir şekilde bunu dile getiriyor. Arada sırada yokluyor, zaman zaman kontrol ediyor. Buna müsaade ettikçe o kişiye de bir şeyler olabilir izlenimi vermek bana doğru gelmiyor. Ve taraflar biri bile sınırlarını korumayı bilmiyorsa toksik bir iletişime dönüyor.
Yani, merhaba merhaba da kalabilirsin ama arkadaş ya da dost kalamıyorsun.
Ben hoşlanıyorsam hoşlandığım arkadaş kalmak istiyorsa ya da o hoşlanıyor ben arkadaş gözüyle bakıyorsam fark etmez arkadaş kalmam çünkü insanın küçük da olsa bir ümidi olur ve sen söylediğin sözlere ve davranışlarına çok dikkat etmen gerekir o yüzden ben kalmam..
Şimdi objektif olalım sen onu arkadaş olarak görüyorsun ama o sana karşı duygular besliyor empati kur alıp karşına ben seni arkadaşım olarak görüyorum aramız bozulsun istemiyorum dersen tutupta arkadaş kalalım dersen çok büyük bencillik yaparsın ona karşı çünkü o ne kadar peki desede içindeki duyguyu dizginleyemeyebilir içten içe kemirir onu ama sana söyleyemez sen sınır çizdiğini düşünürken o acı çeker
Evet
Ben bunu denedim. Ama karşı taraf beni sevdiği için saçma sapan triplere girmeye başladı bende mecbur arkadaşlığımı bitirdim. Olmuyor yani
En mantıklısı bitirmek
Bencede canısı
Başıma gelen bir durum arkadaş kalınmıyor o sana o gözle bakarken güvenle arkadaş kalamiyorsun soğuk davranınca da anlamıyorlar, en iyisi bitirmek tabi kimseyi üzmeden
Karşıdaki kişiyi arkadaş olarak gerçekten seviyorsam arkadaş kalmam, benden hoşlanıyorsa arkadaş olarak kalması ona zor olur ve belki de canı çok sıkılır. En iyisi böyle durumlarda samimiyeti azaltmak...
Kadinla erkekden arkadaş olmaz bunu herzaman soyluyorum benimde bir arkadim oldugunu dusunuyordum sinenaya gittik birlikde ayni aekadaş gibi o anlik olarak bir sahnede bana sarildi bende ona sarildim ertesi gün s.. k#st*k yani o yuzden olmuyo
Normal konuşmaya devam ederdim. sevgili olmak benlik değil, sevgili olursak, trip ilgi vakit ayırma vb. bir çok şey yapmak zorunda kalacağım, yapamayacağım şey değil ancak uzun zamandır istediğim tek şey çalışmak.
O kaldı ve hoşlandığımı bilerek kaldı. Yapmayın arkadaşlar yapmayın yaptırtmayın reddedildikten sonra arkadaş kalmaya devam ettik hediye verdim bir sürü şey verdim ilgi gösterdim en sonunda üzülen yine ben oldum.
Ben kalamam ya kendi çıkarım için onun duygularıyla oynamak günah ya engelleyip onu bana da düşman etmem ama dönüşte yapmam mesajlarına kendi halinde sessizlesip kapatır duygularını
Devam etmem değil, ettiremem daha çok.. Olmayacak bir şeyi olduruyormuş gibi sanki, onu engellememek adına bitirirdim konuşmayı ya da araya büyük bi mesafe koyardım..
Biri sana bakıyorsa konuşuyorsa bu zaten seni istiyorum senden hoşlanıyorum demektir kimsenin rastgele karşı cinsin yanında muhabbet edeceğini düşünmüyorum
Devam etmesi imkansız.. Her davranış onun için umut olabilir,, kimsenin sevgisi yarı yolda bırakılacak kadar degersiz değil en güzeli ve dogrusu iletişimi kesmek olacaktır.. Ne kadar zor olsa da.
Hayatimda biri yoksa cok samimi olmam ama iletisimi koparmam ümitlenmesin diye yakinlik kurmam... Sevgilim varsa zaten tamamen bagimi koparirim
Hayır kalmam. Arkadaş kalmayı seçersem ona kötülük yapmış olurum. Benden kopmalı ki önüne baksın başkalarını sevebilsin
Ben de hoşlanırsam karşılık veririm aksi halde araya soğukluk girer yoksa ümit veriyormuşum gibi hissederim.
Benim ona önceden hislerim var ise eğer, sevgili olurduk, ama hoşlanmıyorsam böylesi bir durumda da arkadaş kalmak ikimiz için de yanlış olurdu.
Hiç bozuntuya vermeden devam ederim onun da kendimin de çizgimizi bozdurmam ki devam etsin, zamanla geçer 🙂 (yaşandı bu arada )
Benim ona karşı hislerim yoksa bunu bile bile kalmak ona umut vermek demektir ben kimseye durduk yere umut vermek istemem devam etmezdim..
Sürekli bu duygularını dile getirip beni irite etmezse yani durması gereken yeri bilirse kalabilirim.
Zamanla arkadaşlığı kabullenemediğini görürsem hayır
Kalmayayım diye uzak kalmayı tercih ederim. Hoşlantıya karşılık veremem.
kalamam bana aşiksa oda arkadas kalmak istemez cunku her an hersey yasanabilir duygusal olarak olmaz
Hayır kalamam bana olan duygularını biliyorsam nasıl kalabilirim ki ona yazık olur
Uzaklaştırırım kendimden birkaç kez başıma geldi tepkim hep bu şekilde oldu.
Böyle olması gerekiyorsa böyle olmak zorundadır:)
Penisi olan bir canlı ergeç ona sokmaya kalkışır. Bu yüzden olmaz.
aslında durumuna göre çok değişebilen cvp lı bir soru bu hem evet hem hayır
ben arkadaş kalabilirim kalmakta isterim ama reddettikten sonra hayatımdan çıkıyorlar
Hoşlanmadıysam çok zor ve itici bir durum. Uzakdururum ondan.
Kalınmaz... Sen arkadaşça yaklaştıkça, O senin tavırlarını farklı olarak algılayacak : ))
Anlamamış gibi yapar devam ederim safa yatarım çok yattım 🤦🏻♂️
Ne ben kalabilirim ne de kalabilir en güzeli tamamen bağları koparmak.. heyecana gerek yok
Eğer kalbimde biri yoksa sevgili olurum 🩷 ama kalbimde biri varsa sadece arkadaş
Beğenmedim biriyse kalırım üzülecek olan ben değilim sonuçta
Kalmam saçma olur beklentisi olur Umut vermiş olurum
Çok zor arkadaş kalmak. Benden hoşlandığını öğrendikten sonra ben hoşlanmıyorsam soğurum zaten.
Kalamam arkadaşlığımı bitirmek zorunda kalırım 🪴
Evet kalırım. Dünyanın en güzeli de olsa arkadaşım gözüyle baktiysam öyledir.
Bır iki tane kız arkadaşım var öyle. Isterse dibime düşsün değişen bişey olamaz
Karşılıklı saygı olduktan sonra arkadaş kalırım.
Hoşlanmasa da arkadaş kalmam. 22, 45 yaş arası bekar ve dul kadınlar benim için her zaman yakın ilişki olasılığıdır. Geçmişi sağlam temiz olan bekar kadın da ciddi düşündüğüm kadın profilidir.
Encok denememde o iş ortam biranda sıcak oldu olmuycak yerde bitti bana oldugumu ögrendim olmuyor o
Kalabilirim ama kolay olmaz.
Çünkü o kişiyle her konuşmanda aklının bir köşesinde hep “acaba hâlâ hissediyo mu” sorusu olur.
Bazen dostluğu korumak icin mesafe koymak daha dogru oluyor.
Eğer karşı tarafa umut verirsen ya da ilgisinden beslenirsen arkadaşlık ayağına vebale girmiş olursun ama diyorsan ki sahiden arkadaş oluruz o zaman normal
Hayır kalınmaz belki sende ondan hoşlanmak için zorlarsin bir süre ama olmayınca olmuyor zorlamaya gerek yok
Arkadaş kalamam yapamam bu ikimiz içinde zararlı olur diye düşünüyorum zaten hiç kız arkadaşlarım yok
Kalabilirim sıkıntı yok 🌸
🩷..
evet ama gerçek platonik arkadaşlıkların nadir olduğunu düşünüyorum
Bu süreçte sizden hoşlanan kişi çok yıpranacaktır ona bunu yapmayın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?