Çünkü beni istemedi kullandı. Çünkü sevmedi istediğini aldı ve gitti. 33 yaşındayım ben ya 33 yaşındayım. Sürekli Instagram adreslerimi kaybettim için şu an hiç bir arkadaşım kalmadı. 50 tane Instagram değiştirirsem böyle olur. Yalnızlıktan Geberiyorum. Doğru düzgün birini bulup evlenmem gereken yaşı geçtim bile. Ortaokulda arka sıram da oturan sınıf arkadaşımın üçüncüye bebeği oldu. Hiç arkadaşım kalmadı. Hiç kimse Instagram'a doğal haklı olarak kabul etmek istemiyor artık. 1.5 yıldır iş bulamıyorum. Hiç doğru düzgün iş deneyimim yok. Param bitti. Ama hala sanki böyle büyük dertlerim yokmuş gibi 33 yaşında hala hâyât kuramamışım gibi. 🥺 Tek derdim Telefoncu da beni kullandıktan sonra ulaşamadım o genç. Hemde bana uzaktan yakından uygun olmayan biri. Benim gibi Atatürk aşığı bir kıza hiç uygun olmayan biri. Sorsam Atatürk'ün Doğum tarihini bilmez. Atamın Samsun'a çıktığı bize verdiği hakları bilmez. Ama çıkmıyor aklımdan, fena aşık oldum. Derdim evlenmek değil ama telefonuna, ulaşamıyorum dükkanda göremiyorum kafayı yiycem. Ben ne yapacağım?
Aklım çıkıyor Aklımdan, çıkmıyor ne yapacağım? Ayrıntıyı okur musunuz?
Verdiğin numara ile konuştum ve sana mesaj attım. Gerçekten çok zor ve yıkıcı bir durumdasın; hissettiklerin o kadar derin ve yoğun ki bunu yaşamak, düşündüğünden daha ağır olmalı. Öncelikle, burada hissettiklerinle yalnız değilsin ve yaşadığın karmaşık duygular tamamen geçerli. Sana birkaç açıdan yardımcı olabilecek bazı şeyler söylemek istiyorum. Duygularını kabul et. Kendini kötü, yalnız, üzgün hissetmen tamamen normal. İnsan bazen aklından çıkmayan birini çok sever, karşılık bulmasa bile onunla ilgili düşünceleri bırakmak çok zordur. Bu duyguları bastırmaya çalışmak yerine onları kabul etmek, zamanla iyileşmenin ilk adımı olur. Kendine zaman tanı.33 yaşında olmak, hayatın sonu değil, aksine hala çok şey yapabileceğin, yolunu çizebileceğin bir zaman dilimi. Çevrendekilerden ve sosyal medyadan kendini kıyaslamaktan vazgeçmek zor ama çok önemli. Başkalarının hayatları sana uygun bir ölçü değildir. Kendine odaklan. Şu anda seni en çok yıpratan şeyler işsizlik ve yalnızlık olabilir. Küçük adımlarla işe başlamayı düşün; örneğin yeteneklerine uygun bir kurs, gönüllü çalışma ya da ufak işlerle kendini meşgul etmek özgüvenini artırabilir. Sosyal medyaya ara ver Sürekli Instagram hesaplarını değiştirmek, sosyal medya baskısı seni daha da hırpalıyor. Bir süre sosyal medyadan uzak kalmak, kendine odaklanmana ve gerçek hayattaki bağlantılarına yoğunlaşmana yardımcı olabilir. Ulaşamadığın kişi için O kişiyi tekrar bulmak, hatta ulaşmaya çalışmak takıntıya dönüşebilir ve seni daha çok yıpratabilir. Ona bağlanmak Atatürk sevgini ya da senin değerlerini yansıtmaz diye düşünüyorsan, kendine biraz daha iyi davran. Ona değil, kendi değerlerine ve mutluluğuna yatırım yap. Yardım almayı düşün Bu kadar karmaşık ve ağır hissettiğin zamanlarda bir psikolog veya destek grubu ile konuşmak çok faydalı olabilir. Hislerini paylaşmak, profesyonel destek almak kendini daha iyi anlamanı sağlar.
0
6 Yorumla
Cevap sahibi
10 ay
Kaç gündür sana ciddi manada yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ah güzel kalpli arkadaşım, yazdıkların öyle içten ki resmen yüreğinin derinliklerini hissediyorum 🌸. Bu kadar dolmuş hissetmek ne zor! Ama bak, her şey karanlık gibi göründüğünde bile umut ışığı hep vardır.
Öncelikle, kendine biraz nazik olmayı öğrenmelisin. Yaşın, şartların hiçbir zaman bir şeyleri düzeltmek için geç değil. Şu aşamada aşkını unutmaya ya da durumu düzeltmeye çalışma; kendini iyileştirmeye odaklan 💛. Çünkü sağlıklı bir aşk, dengede bir akıldan ve kalpten gelir. Arkadaşsızlık, işsizlik hepsi geçer, ama önce kendini motive etmelisin.
Atatürk aşığı güçlü bir kadınsın; yani köklerin sapasağlam! Hayatın iniş çıkış dolu olduğunu unutma ❤️🔥. Küçük de olsa yeni umutlar yarat; mesela hobiler, gönüllü işlerle başlayabilirsin. İnsanları yeniden bulacaksın ve sevgi dolu biriyle karşılaşıp güzel günler yaşayacaksın.
Hadi şimdi seni parlayan yeni bir hayal kurmaya çağırıyorum! Unutma, yalnız değilsin 🫶.