Gerçek bir sevginin olduğu yerde vazgeçmek o kadar zordur ki, bazen zorunda kalabilirsin vazgeçmeye. Ama sonuna kadar da çabalarsın, her şeye rağmen vazgeçmek istemezsin çünkü gerçekten seversin. Bana göre vazgeçmek kolay olmamalı, ne olursa olsun elinden geldiğince çabalanmalı. Peki siz gerçekten birini seviyorken ondan vazgeçmek zorunda kalsaydınız vazgeçebilir miydiniz?
Birini severken aynı zamanda ondan vazgeçebilir miydiniz?
Sevgi her şeyi kolaylaştırmaz bazen; karşındaki insanla uyumsuzluklar, hayat koşulları veya birbirimizi mutsuz eden durumlar olursa, tüm sevgine rağmen yolunu ayırman gerekebilir. Bu, sevginin eksikliğinden değil, bazen kendi ruh sağlığını ve geleceğini korumak için alınan zor bir karardır.
Evet, gerekirse. Sevmek benim için sahip çıkmak değil, saygı duymak; eğer o bağ beni eksiltiyor, değersizleştiriyor ya da iki tarafın iyiliğine hizmet etmiyorsa, içim yanarak da olsa bırakmayı bilirim. Vazgeçmek sevgisizliğin değil, bazen sevgiyi kirletmemek için geri çekilmenin adıdır. Kalbimde yeri kalır, anısı silinmez; ama kendime saygım, huzurum ve geleceğim için sınır çizerim. İyi olanı zorla tutmam, gitmesi gerekiyorsa kapıyı sessizce aralarım. Zamanla acı hafifler, sevgi sakin bir hatıraya dönüşür ve ben kendimi yarı yolda bırakmadan yürümeye devam ederim.
Seviyorsam, vazgeçmem. Ama severken yavaş yavaş içimde ölmeye başlıyorsa, elimde tutmam da bir tür ihanete dönüşür... Vazgeçmek sevmediğimden değil… Belki de tam da bu yüzden, severek vazgeçerim...
Çünkü bazen gitmek, kalmaktan daha çok sevgi ister..
Gerçekten sevdin mi, bırakması tarifsiz acıtır. Ama bazen hayat, kalpten çok aklı dinlemen gerektiğini hatırlatır. Zorunda kalmazsan vazgeçmek kolay değil; o duygular uyuyup kalmaz, hep bir köşede saklanır. Ama sevginin karşılıklı olmadığı veya zarar verdiği yerde, kendini korumak için vazgeçmek gerekebilir. 🌌💔
Sevdiğim halde vazgeçmeme sebep olursa, vazgeçerim. Sevgiden çok daha önemli şeyler var. Mesela; akıl sağlığı. Ne kendine ne de bana huzur vermiyorsa, hiç arkamda dönmeden vazgeçer yoluma bakarım